Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gaming keyboard/mouse


sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

1 saat önce, axedice dedi ki:

Kardeş gerçek farenin kıçına lazer mi takıp kullanıyordun, ne kadar fark edebilir ki?

Bilgisayar kullanımının %99u fare ya, çok normal farketmesi. Giriş-orta seviye denecek geymink mausum var mesela (g602) oyun dışında kullanamıyorum, mx master'a göre baya kötü bi deneyim oluyor, mx masterda oyun için acaip hantal kalıyo mecbur iki fare kullanıyorum.

PC karşısına geçtiğinde monitöre bakıyorsun, fareyi tutuyosun, şu ikisi en önemli şey.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Klavyedeki fark aslında biraz abartı geliyor bana hep, ama mouse hakikaten fark ediyor. Bir de definitive iyisi kötüsü yok aslında, bireysel el ergonomisiyle ve alışkanlıkla da çok alakalı.

Ben G305 aldım, kampanya denk getirip aşırı ucuza aldım (16-20€ arası bir şeydi) fiyatına göre canavar çıktı, ama kürek elliyseniz küçük gelebilir.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

g305 x2 tane var, başka da mouse almam herhalde. buna değer kesinlikle.

(ilkini 325'e almışım. 450'ye aldım ikincisini, şu an 550 gibiydi)

şundan: ince pil takabilme zigası kesin al.

1,95'seniz falan bu mouse'u almayın, yukarıda yazıldığı gibi...

 

corsair strafe'in cherry mx silent'ı için değmez 1400 küsür. (bunun düz red switchlisi var bende)

bir de bundan almışım 100tl'miş: HP omen 300 mousepad

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

G502 kullanan tüm arkadaşlarım aşırı memnun. Ben de mouse araştırırken çok denk geldim, tüm incelelemerde yere göğe sığdırılamıyor. O yüzden G502 gayet iyidir diye bir yargıya vardım, ama kendim hiç kullanmadım, o kadar bir bütçeyi de mouse'a ayırmam (hele bu döviz kurlarıyla). Ama o kadar bütçe gömecek olsam ben tahminen yine Logi'den G Pro alırdım. Yine benzer övgüler, benzer review'lar, çok daha klasik bir tasarım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Kablosuz olayından bıktım artık ben. Bundan önce kullandığım kablosuzdu, yer yer takıldığı, parazit yediği olurdu. Bulabildiğim en iyisi diye de Asus'dan aldım bluetooth alıcıyı bir de.

Daha fazla sarj edecek, alet de istemiyorum. Klavyenin pili biter, pil ara. Farenin pili biter, pil ara. Gamepadin pili biter, pil ara. Saatin pili biter, sarj et; telefonun, tabletin, ereaderın pili biter, Switch'in, 3DS'nin pili biter... Yok abi, bıktım. Hayatımdaki pil olayını mümkün olduğunda azaltmak istiyorum artık. En azında SN30 pro+'lar (oyun için en çok bunu kullanıyorumdur) sarj edilirken de bağlantıyı koparmadan çalışmaya devam ediyorlar. Hayatta bir zevkim oyun kaldı bu günlerde, bari orada pil bitmesin yahu.

Masaüstü zaten abi, kablo rahatsız etmiyor. Monitörün sapında kabloyu takacak bir yer yaptım, oradan hiçbir şeye takılmadan geliyor, mousepad'e bol ve arkadan her hangi bir çekim olmadan düşüyor. Yıllardır kablosuz kullanmış biri olarak kabloyu fark bile etmiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer masaüstü kullanıyorsan klavyede kablosuz olmak ultra gereksiz bir şey, ama mouse'da fark yaratıyor bence, bir kere kablosuza alışınca kablolu mouse hep angarya geliyor. Hatta hassasiyet gerektiren durumlarda (fps falan oynuyorsan) ufak bir direnç bile sağlıyor. Klavyede ise en ufak bir gereğini görmedim kablosuz olmanın desktop bilgisayar için.

Yeterince para gömersen, kendi kendini kullanım sırasında şarj eden mouselar da var. Ama ben birkaç ayda bir pili bitan mouse'a okeyim. Ben görece daha az pilli günlük kullanım eşyasındayım, o bakımdan o kadar şikayetim yok. Klasik saat kullanıyorum (kırk yılda bir saat pili değişen), switch, e-reader, 3ds falan yok bende. Ama PS4 controller'larının çok hızlı şarjının bitmesinden fena şikayetçiyim.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Bu arada bu DPI olayı çok garip. 16k DPI var farede, ama geçin 16k'yı, 3600 kullanabildiğim en yüksek. 1200 kullanıyorum normal ama. 24" 1080p bu arada.

Kim kullanıyor bunları? 4K filan olsa arttırmam gerektiğinin farkındayım ama 16k DPI?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yerden sonra satabilecekleri optimumun sınırına geliyorlar, daha ötesi gereksiz oluyor. Ama sonuçta sürekli bir yenilik, bir ekstra satmaları gerektiği için, marketi devam ettirmek için böyle aslında ihtiyaç olmayan şeyleri "oouww süper ve daha iyi" diye pompalayarak suni bir pazar payı oluşturuyorlar. Aynı gereksiz ama iyi gösteren taktikleri gereksiz büyük monitörleri standart oyunculara satarken, monitör boyutunda ekranda 4k gamingi öne çıkarırken falan da kullanıyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, Rewendor dedi ki:

Eğer masaüstü kullanıyorsan klavyede kablosuz olmak ultra gereksiz bir şey, ama mouse'da fark yaratıyor bence,

Klavyenin kablosuzu daha temiz bir görüntü oluyor masada, ama olmasa da olur dediğin gibi. Fare ise olmazsa olmaz ya, kablolu bişeyi masada hareket ettirmeye çalışmanın saçmalığı, o kabloya başka birşeylerin takılma ihtimali falan. Ayrıca @GERGE nasıl bir ortamda kullandın da parazit oldu, ben hep logi ve ms fareler kullandım, logide bluetoothlu da kullanıyorum hiç takılma falan olmadı. Kullandığın fare neydi takılan?

Bence pil problemi de çözüldü ya. Çekmecede 4lü bim-power tutuyorum yedek, tek pil aylarca gidiyor zaten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eski g305'ime bira döktüm, keko gibi de üstünü komple matkapla delmiştim.

RIP

ikinci el şirket mouse'una geri döndüm

 

şimdi bu APEX PRO keyboard aşırı iyi -abartısız yazmak güzel-, TKL versiyon.

APEX 3 TKL veya APEX 5 TKL alsam, switch farklı OK. -- TKL yokmuş ki 1000 lira altı ? 

diğer her şey aynı mı?

kullanan varsa çöpe atayım Corsair Strafe'i? (4-5 kere bira döktüm üstüne)

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Drop ENTR 800-850 civarına geliyor kargo ve gümrük dahil. Hotswappable değil ama.

Drop ALT (%60) 1500 civarına, Drop SHIFT (TKL) 1700 civarına alınabiliyor. Hotswappable, aluminyum case, QMK desteği, güzel switch seçenekleri ve iyi sayılabilecek keycaplerle geliyor.

Hotswapable ve %60 compact olarak Aliexpress ve banggood üzerinden GK61 yada 64 olabilir daha ucuz fiyata. Kemove Shadow var yine uygun fiyatlı.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 03.11.2020 at 21:59, marksman dedi ki:

HyperX Alloy Core klavye ile Logitech G305 Lightspeed mouse kombosu yapayım o halde.

ikinci ss rival 300ü kullanıyorum. şekil bakımından g305 daha yatkın geldi bana. 502 nin o sol tarafta ki çıkıntıyı sevmedim. kullanmadığım için fikir de yürütemedim pek. 

neye niyet neye kısmet. laptopa geçen bi arkadaştan 

 Corsair K70 MK.2 Cherry MX Red klavye ve bir aylık Logitech g502 Lightspeed mouse geldi. üsttekilerin fiyatına denk oldu. ohş

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

g502 ben abime verdim, çok mutlu.

tuşları gerçekten aşırı irrite etti, sesi hiç benlik değil.

corsair red mx bende de var:

dediğim gibi 4-5 kere bira döktüm, ıslak mendille fln tuşları çıkarıp devam ettim her seferinde ve hala her tuşu vıcık vıcık olmadan çalışıyor ? (kola içsem yalan olurdu)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...