Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gaming keyboard/mouse


sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

abi işte gkdfg yani şeyi anlatamadım. oyun oynarken EVET KULLANMIYORUM EN SON DIE BY THE SWORDTA KILIÇ SALLAMAK İÇİN OYUN OYNARKEN NUMPAD KULLANDIM.

Okey mi rahatladın mı sdfg. oyun oynarken kullanmıyorum da bu bilgisayar 7/24 oyun çalıştırmıyor, nabacaz klavye mi switchlicez ben anlamadım hakkat.

 

adam şu oyunda kullanmıyorum lafını duymak için sidik yarıştırdı 2 sayfa ya dfghkc ulan ben de niye atladıysam DAHA KAHVALTI ETMEDİM BEN.

 

 

edit: haa maksat ibnelik değil mi lan, planetside'da kullanıyorum

çok fazla voice chat kanalı var, numpad1 - Platoon chat, numpad2 - Fireteam chat, Numpad3 - Outfit Chat

Numpad Enter - Voice Mute

 

AL INYOFACE

 

Star Citizen'da shield focus ayrıca. Front shield focus numpad 8, back shield focus numpad 2, left focus 4, right focus 6, hepsini eşitleme 5.

 

ALL AL AL OH

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
On 29.07.2020 at 14:09, deadwoll dedi ki:

7 yıllık blackwidow'umun en sık kullandığım tuşları teklemeye başladı. Contact sprey'le falan kurtarabilir miyim? Kurtaramazsam numpad'siz önerebileceğiz bir muadili var mı f/p?

redditte bunu önermiş blackwidowa alışan birisi
https://amzn.to/2Xoj3sg
ama bence alıştığından devam et bütçe sıkıntın yoksa. bir de buradaki membran bitane var silfatoşun falan önerdiği o da güzel mekanik ısrarın yoksa.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 04.04.2020 at 12:12, Silphatos dedi ki:

mekanikten membrana döndüm asdf. kulaklıksız daktiolo sesi kafamı parçalıyordu, bir de evden çalışıom haftalardır bütün gün patpatpatpat 

https://www.hyperxgaming.com/us/keyboards/alloy-core-rgb-membrane-gaming-keyboard

şunu aldım, tuşlar çok iyi ofis membranı gibi değil. benim dandik trust mekaniğinden daha iyi bile diyebilirim. sessiz, dedicated media tuşları var büyük enterlı full tr Q layout falan baya memnun kaldım 250 kağıt normalde membrana fazla ama buna verilir.  rgbsi de iyi ama ben full ışıksız kullanırım, keşke rgbsiz versiyonu olsaydı daha ucuza ama yeni gamer bebelerin yüzünden her şeye rgb ne ya...

bunun üstüne geçende 1 fincan full dolu kahve döküldü (şekersiz), çıkardım hemen hiç adam gibi çalışacağını sanmıyodum ama her tuşu yerinden çıkarıp ayrı ayrı yıkadım ve boardu da hiç iz kalmayacak şekil sildim normal çalışıyor şu an tuş takılma vs de yok. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

İlk mekanik deneme olarak şunu aldım: https://www.trust.com/tr/product/21808-gxt-890-cada-rgb-mechanical-gaming-keyboard

Epey epey memnun kaldım. Sessiz olsa ofise de alırım. Sağda solda başka mekanik klavyeler de inceledim, ucuz ve Trust marka olmasına rağmen bundan çok üstün yanlarını görmedim doğrusu.

Fare olarak da şunu aldım: http://www.rampage.com.tr/tr/urun/rampage-centaur-smx-r13-siyah-kirmizi-8-tuslu-rgb-gaming-oyuncu-mouse

Fare iyi mi, kötü mü bilmiyorum. Belki 15 senedir fare kullanmadım desem yeridir, trackpad kullandım hep. İnternet kafede filan elime fare değdi, onlar da hep daha kötüydü.

Bunları genelde kullanmayacağımdan ucuz ama iyi denenlere yöneldim, ne kadar iyi yaptım biliyorum. Ama klavyeden epey memnunum. Fareyi bilmiyorum ama işte. Temel ölçütüm deneyip elime en iyi oturanı almak oldu ? Bu tam oturdu gibi.

Zaten %80 gamepad oynarım, kalan %20'de 4X filan olur. Multiplayer Forza dışında oynamıyorum PC'de. FPS oynadığım ender oluyor, olduğunda da hep single ve gamepad ile oynuyorum. En son The Outer Worlds oynamıştım işte, bu tarz first person oyunları oynuyorum sadece.

Şunu kullanıyorum gamepad olarak: https://www.8bitdo.com/sn30-pro-plus/ Xbox One Controller, Steelseries Stratus, Logitech'in F serisi gamepadleri var evde, ama hiç biri bunun kadar rahat ve iyi gelmiyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Gaming keyboard" kavramı oldum olası saçma gelir bana. Mouse'da anlarım, işin içinde DPI var, hassasiyet var, ele oturması ve ergonomi var, hızı var, var oğlu var. Klavyede belli bir ergonomiye sahip olduktan sonra, uzun ömürlülük falan açısından bilindik bi marka olduktan sonra ve işte ses açma kapama kontrolü olduktan sonra çok da bir anlamı yok bence. Kritik birkaç nokta var tabii, mesela Enter tuşu büyük olacak, o tuşu ikiye bölüp üst kısmını ayrı virgül tuşu yapmayı akıl eden gerizekalı kimse hayat boyu huzur bulamaz umarım. Numpad benim için de olmazsa olmazlardan.

Daha yeni mouse yeniledim ben de, henüz elime ulaşmadı. Oldum olası Logitech'ten memnun kalmışımdır, oradan gittim.

Bilgisayar için (oyun da oynuyorum) Logitech G305 aldım. Kablosuz olması önemliydi, şarjlı olmasındansa pili tercih ediyorum, her yerden de dehşet iyi puanlar almış. Üstelik Logitech EU sitesinde 30€'ya düşmüştü, kaptım hemen. Kardeşim geldiğinde getirecek yanında. Laptop için de Logitech M720 aldım, bayağı güzel bi alete benziyor, daha elime geçmedi o da.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mouse icin ben de logi'ciyim (zowie de seviyorum da asiri pahali)

- ufak mouse seviyorsaniz g305 cok iyi bir tercih -

g305'i ince kalem pille de kullanabiliyorsunuz, adaptor alirsaniz baya hafifliyor. (link)

Spoiler

H6a5ba0d2146148e6b35e5ed72b9d5384a.jpg

bir de ucuk bir alternatif vereyim, sessiz mouse (ofiste kullanmalik veya hediyelik):

aliexp.

 

 

klavye icin denemediyseniz corsair denemenizi tavsiye ederim. (ben strafe RED kullaniyorum, ustune 3-4 kere bira dokuldu. tuslar yapisti falan ama temizleyip bir gun kurutunca cayir cayir yine)

coolermaster yazmis altinayi, onu da kullandim o da uzmez ?

 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir iki yerde daha küçük diye okudum G305 için, umarım bana da küçük gelmez boyut olarak ?

Diğer kablosuz ara modelleri sıkıntılıydı hep.

G603'te kronik teker sorunu varmış, mouse tekeri ara ara ters yönde çalışıyormuş kafasına göre

G604'te wireless'ta sorun varmış, arada algılamama-atlama yapıyomuş, oyunda kanser eder

G502, G903 G703 falan zaten eşşek pahası, o kadar para verilmez, ben vermem yani.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim elim kucuk, grip'im de ufak mouse istiyor.

G603'e gore baya ufak G305 onu pesinen soyleyeyim. (olucak gibi degildi bana, arkadasa verdim. bir de G305'in tuslari daha kolay basiliyor ve feedback daha iyi)

microsoft intellimouse'dan bile ufak.

Spoiler

microsoft-intellimouse-explorer-3-0-4-pr

 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

wireless g403(g703 aynısı) akar da fiyatlar delirmiş, şimdi alacak olsam ben de bu kadar para vermezdim yalnız kablosuzu bi süre kullandıkntan sonra kabloluyla oyun oynayamazsın artık bungee bile kurtarmıyor o rahatlığı. kalem pilliler de bence dandik, şarjlı 403'ü 1 saat bağlıyorum 2-3 gün gidiyor (full kullanım 33 saat diyor %100deyken şarj) 

g305 de g102nin wireless modeli galiba, o mouse şekli iyi de aşırı küçük. benim baş parmak ve serçe padde sürtüyodu üstüne koyamadğım için 102 kullanırken

Silphatos tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...