Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boston Dynamics'in yeni robotu Atlas


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...

bu sefer tesla robotunu doğru düzgün görüye çıkarmışlar önceki fiyaskodan sonra. 20 sene önceki asimo seviyesine gelmişler de daha uzun yıllar sürer o iş sıfırdan başlayınca. 20k$'ya mal ederiz diyor elon yine yatırımlar aksın diye.

 

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

21.yy'nin en buyuk sahtekarlik onderi yaniltmiyor hic. bu binlerce yalanina ragmen para ve yatirim alabiliyor olmasi inanilmaz geliyor diyecegim ancak millet nelere nelere inaniyor...

deli gibi parasi olmasi bile bu konularda adami basarili kilamiyor. ilginc gercekten.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Robot isi cidden fiyaskoydu, Elon zaten bircok konuda hayal kirikligi son zamanlarda ama yine de industrial anlamda adami kucuk gormek abzurd olur.

Hadi Tesla'yi da gectim ESG umurumda degil de SpaceX basli basina inanilmaz bir achievement. Su son 5 yilda 500'den fazla space related company turedi bir tanesi bile SpaceX capability sinde degil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

SpaceX elbette ki basarisi yadsinacak bir firma degil.

Diger yandan bu 500'den fazla spaace related company'nin kapasitesinin SpaceX seviyesinde olmamasinin tek sebebi de Musk degil. 2006-2008 arasinda inanilmaz destek gordu SpaceX.

Musk dogru zamanda, dogru isi yapti. Ancak adam sark kurnazi bir yalanci. soyledigi her seye "kesin yalan soyluyor" gozu ile bakmak lazim.

robot isi fiyasko da, tesla self driving, boring company, solar roof falan normal mi? her birisi fiyasko. ancak adamin saglam bir online fanboy kitlesi var ilginc bir sekilde. toleranslari berbat olan araclar yapip satabiliyor ve insanlar ilginc sekilde bu araclari, kendi kazandiklari para ile satin aliyorlar...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://gotmusked.com/content/solarcity-scam-fake-tiles/

en basindan beri olmayacagi belliydi de, adami adam sandigimiz icin ilk basta "olm hakkaten olur mu acaba!" falan dediydik. sonra jet musk'in baska bir projesi oldugu ortaya cikti.

baska bir firmanin urununu gordum gectigimiz gunlerde, o is yapar.

spekulasyon ile sisirilmis bir serveti olan musk bu sirketi satin alirsa aslinda "ben yaptim!" diye yine ortaya cikabilir gerci.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O konularda haklisin, birseyleri basarmis olmak herseyi yapabilecegin anlamina gelmiyor; SpaceX sevdalisi olsam da Mars kolonilesmesi filan bunlar palavra isler. Hayal etmek guzel, Elon da hayal ediyor iste bizim gibi, tek farki adam gene "yapanlardan" biz ise dreamer olup kaliyoruz bircok sebepten. Bunun uzerine uzun konusmak lazim zaten.

SpaceX'in en buyuk olayi cidden oluyu diriltmesi oldu. Bundan 5-10 sene once paso kisiyorlardi NASA butcesini; Amerika tu kaka ok ama NASA insanlik icin nimet ve takdir etmek gerekir ama Amerikalilar bile bizim tax money niye gidiyor diye agliyordu bir ara.

Birileri yapacak ki biz de faydalanalim. Ondan sonra Amerika soyle Amerika boyle. Garip bir yer dunya valla.

Bunu daha once cok konustuk, son 40-50 yilda industrial olarak bir inovasyon goremediginden insanlar Elon onlar icin ilac oldu. Yarin obur gun full self driving, space tourism vs. gibi seyler heyecanlandiriyor iste herkesi. Gunumuzde app yaparak milyarlarin raise edildigi ekonomide industrial innovationa aktarilan para hep daha kisitli, return garantisi olmadigindan. Uzun tartisma konusu tabi.

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
On 17.10.2022 at 18:25, razzRaziel dedi ki:

 

ilk 1-2 dans videosu eğlenceliydi, pazarlama olarak da ok anlıyorum dans ve hareket yetenekleri çok uyumlular.

ama yeter lan artık, müşteri kitlesi tiktokmuş gibi video yapmayın artık.

spacer.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

daha bunlar materyal öğrenecekler, yüzeye temasta öğrendiklerinden çıkarım yapıp temas ettiği yerin sürtünmesini tahmin edecek, ona göre ağırlık merkezini ve ayaklarını konumlandıracak. ya da en kötü ayağını koymadan bi sürttürüp test edecek ne kadar baskıyı kaymadan kaldırır diye.

tabii ondan önce ayağını koyacağı en iyi yerleri seçmesi de gerekiyor. şu an biraz random çalışıyor gibi, önüne neresi gelirse oraya atıyor gibi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...