Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boston Dynamics'in yeni robotu Atlas


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

  • 2 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...

spot bir süredir satılıyor da o atlas hala geliştirme aşamasında sanırım. 80 kg full mekanik aletin bu hareketleri yapması heyecan verici. tabii bundan 5-10 sene sonrasına göre emekleme sayılır ama robotların insanlaşmasına tanıklık edeceğimiz çağdayız.

ilk baş endüstri firmaları filolar oluşturur, sonra tv kanalları vs ilgi çekeceği için programlarda rol verir, avm'lerde havalimanlarında etkinliklerde vs sık kullanılan maskotlar / yardımcılar olmaya başlarlar. ne zaman ki fiyatlar consumer seviyesine düşer, o zaman patlama yaşanır her eve girer. sonrası artık cep telefonu sektörüyle benzer ilerler. tabii uzun bi süre drone'lar ilk çıktığındaki gibi sadece meraklısı satın alabilir ama sonra tırt 300-500$'lık versiyonlar olur işte oyuncaktan hallice olanlar heh.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...

basarili

hyundai cogunluk hisseyi aldiktan sonra daha cok dans demis heralde. yalnız adamlar sadece 1 milyar verdiler ama boyle bi firma icin dusuk gibi geliyor. sebebi bu isleri benzer sekilde yapabilecek cok firmanin olmasi mi acaba. public olarak gosterilmemis cok benzer robotic is vardir kanimca, hatta cok daha iyilerilerini yapanlar falan.

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çünkü herhalde ar-ge olarak muazzam iş çıkardılarsa da henüz piyasada olmazsa olmaz bir şirket konumuna gelmemişlerdi. ama böyle devam ederlerse 2030'da 100 milyarlık olur şirket rahat.

bollywood da 100 tane alır artık.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 29.03.2021 at 19:58, dasaaa dedi ki:

neden bilmiyorum (lojisti deneyimim hic yok) bana hala yeterince hizli gelmiyor bunlar. sanki hizini 1.8 kat arttirmak gerekiyor.

Haklisin. Pick-up & drop hizi su anda tesislerde indirmeyi yapan personele gore cok yavas. EU genelinde hem is guvenligi hemde islenen paket sayisini arttirmak icin uzatilabilir konveyor tarzi ekipmanlar kullaniyor. Tr'de de bunu ureten firmalar var.

ABB in pick up & drop robotu var. Bulk paketlerden kameradan gelen dataya gore alip birakiyor. Video da dusuk hizli halini koymuslar. Fuardaki versiyonu daha hizliydi (Benim aklimda oyle kalmis)

Yukaridaki urunler islevlerine gore spesifik olarak uretilmis urunler. Atlas'in olayi insani kopyalamaya calismasi (portatif konveyoru cekiyor, urun indirmesi/yuklemesi yapiyor), hizi artarsa saat ucretlerinin yuksek oldugu Avrupa ulkelerde vazgecilmez hale gelebilir.

Gallant tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

yok navigasyondan kasıt etraftaki objeleri 3d algılayıp anında nasıl geçebileceğine kendi karar vermesi. ona daha var. şu an yaptığı önceden verilmiş komutları ve koreografiyi hatasız tek seferde tamamlayabilmesi. arada dağlar kadar fark var.

 

yani dağlar dediğim de donanım bunu yapabildikten sonra (ki yapıyor gördüğümüz üzere) gerisi yazılım 1-2 seneye. zaten ellerinde data da birikiyordur sattıkları spot'lardan. elektrikli araçlar gibi işte.

 

 

MPxq0cO.png

sıçmış bi tanesi, of tam scifi shit ahah

razzRaziel tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...