Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TV'de yayınlanacak müzik klibi için reklam sorunsalı


eregorn

Öne çıkan mesajlar

Uzun başlık oldu ama olsun. Direk konuya girecem. Bir klip çekiyoruz, yarı pro şeklinde. Çekim için bir yerle anlaşmak üzereyiz ama para vermek istemediğimiz için "sizin isminizi gösteririz, reklam olur. win win" şeklinde bir teklifle gitmek istiyoruz ama bu klip yayına girince reklamdan bize sıkıntı çıkar mı? bilen biri var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Reklam hukuku cok karisik ya, sorun cikabilir.

Reklam yonetmeliginin 23. maddesi bu konu hakkinda. Kisaca basinda ve sonunda urun yerlesmesi oldugu, sponsor oldugu filan belirtilmeli ve urune karsi tesvik olmamali.

Cok detayi, istisnasi filan var ama. Bilene sorun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam itiraz ederse patlatır yazılı yapın "win win" koşulunu. Elinizde kanıt olsun. Yayınlanınca da iç çekimse bişey olmaz da kabbak gibi logosu ismi geçerse rtük öpebilir. Reklam olduğu zaman "reklam" ibaresi çıkıyor ya da survivordaki gibi reklam jeneriği çıkarmak zorundasınız gibi şeyler var. Yapımcı/Çekim ekibi falan olsa daha bilgili cevaplar gelir bence forumdan cevapla yürümeyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kral tv ile görüştüm. Her görünen ürün için ayrı ücret ve izin alınıyormuş. Fiyatları klibi izleyen kurul belirliyormuş. Kurul, reklamlar için ne kadar para alınacağına ve klibin dönmesi için ne kadar para ödenmesi gerektiğine kadar her şeye(para ile ilgili) karar veriyormuş. Ama aşağı yukarı fiyat, klibin 1 dönümü = 400 + kdv. Bu fiyat kurulun kararına göre artabilir yada azalabilirmiş.

Klibin sonunda "bilmem ne firmasınına teşekkürler" şeklinde logo geçebiliyormuşuz.

Fistan said:

bir klip çekiyorsunuz
yarı pro şeklinde
çekim için bi yerle anlaşmak üzeresiniz
ama para vermek istemiyorsunuz

klibi çekiyorsanız çekim için niye baska bi yerle anlasiyorsunuz
kim cekiyor klibi
yarı pro olan kim


çekim için anlaştığımız yer mekan anlamında. Buzpistinde çekilecek mekan olarak. Mekana para vermek istemiyoruz ama reklam olarak kullanabilirsek ancak bu para vermeme kozunu oynayabiliriz. Yarı pro olarak kendimizi ve ekipmanımızı görüyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Reklam olduğu zaman TV'ler büyük ihtimalle yayınlamayacaktır klibi. Blurla, kesmeyle falan da uğraşmıyorlar, kesin anlaşmış olduğunuz, iyi arkadaşınız olan bir kanal yoksa tabi.

Fakat sıkıntı olup olmadığını soruyor olduğunuza göre durum bu değil diye düşündüm. Eğer müzik kanallarını düşünüyorsanız, onların sisteminin kanalların bu konudaki yetkililerini klip danışmanlığı altında beslemek olduğunu uzun zamandır duyuyorum.

Ayrıca Iron Maiden gibi müzik de yapsan yeni grupları para harcamadıkca, iyi bağlantı olmadıkca yayınlamıyorlar. Bu yüzden hiç TV'de yayınlanmayacakmış gibi plan yapıp hareket etmenizi veya müzik kanalları değil başka programları hedeflemenizi öneririm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...