Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Liseli olmayanların nostalji başlığı


sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

37 dakika önce, deadwoll dedi ki:

Laser disc teknolojisi vardi vhs doneminin sonlarinda. Goruntu kaliteleri falan iyiydi bayagi. Zengin amerikalilar onlari izlemistir sdg. VHS'nin goruntu kalitesi de cok bir sey degildi bu arada, eski tvlerin goruntu isleme sekli nedeniyle kotu gorunmuyorlardi.

 

aynen. Zengin Amerikalılar sayesinde duymuştum onu. gerçi o dönem ne kadar yaygındı bilemiyorum, herhalde grafiğe sokacak kadar önemli görmemişler.

 

 

35 dakika önce, deadwoll dedi ki:

2005'te 128kbit ttnet baglattiydik, 3gb kotasi vardi. Neon Genesis Evangelion izliyordum, her ay 3 bolum indire indire 1 senede falan anca bitirmistim tum seriyi.

Kablo.net'i olanlar kraldi o zamanlar tabii sdf

 

aynen. Kablo Net vardı bende de, 2004 yılında henüz ADSL yeni yeni yaygınlaşıyorken ben düşük pingle yüksek hızları tadıyordum ?
64K alınca 128K hız, 128K alında 192K hız veriyorlardı. kota felan sınırı da yok. 36K fax modeme muhtaç olduğumuz yıllar için büyük rahatlıktı.

 

9 dakika önce, GERGE dedi ki:

VCD denen şey 240p çözünürlükteydi. VHS bunun iki katıydı ama orada analogluk olduğu için durumlar farklı.

VCD çöptü, niye VHS yerine onu kullandık DVD'ye geçmeden önce bilmiyorum. (ucuzluktan gerçi)

 

aynen. VCD'nin en büyük sıkıntısı, sıkıştırma metodunun da etkisiyle feci pikselleşme sorunu vardı, özellikle hareketli sahnelerde kare kare olurdu her yer. VCD sanırın Çin'den gelen bir moda, Asya marketi domine olmuş o yüzden. VCD'ler DVD'lere ve VHS'lere göre daha kötü kalite sunsa da, bugün cep telefonundan film izleyip "yeterli" görenler için, o günlerde karşılanabilir bir teknoloji olarak görülüyordu. izledin mi, izledin. o kadar.

 

Xj1rCZZ.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu atarilerden bahsetmişken, bende şu bi tane ayrı alet olandan vardı, denizaltı gibi, şekli de denizaltı gibiydi, önde konsolu vardı, amiral battı misali saldıran gemilerin yerini tespit edip karşılıklı torpidolaşıyordu. Bi grafik yoktu, siyah ekran üstüne kırmızı yazı rengi.

Sonra bi ara bi filmde gördüm galiba aynı aleti. Var mı bilen? Radar vardı, bip bip biplerdi düşman gemisinin uzaklığına göre. Fotosunu falan googleda bulmuştum bi kere, şimdi aradım çeşitli keywordlerle çıkmadı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2003de benim patronda adsl vardi. pilot bolgelerden birinde acmislar o da port var diye zamaninda almisti, hizi 1mbdi hic unutmuyorum. arada kac metre belki 40 50 metre o zamanlar o sinyali bozacak pek bisey olmayinca ulkede caddeler arasi adamin adsli aliyor, sonra asagidaki internet cafeye kabloyla bagliyor, kiraliyordum. mp3e basiyordum iniyordu, kafayi yiyordum 

 

internet cafe gercegi de vardi tabi o senelerde, atari salonlarinin modasi gecince boslugu doldurmustu. 

Seru tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, GERGE dedi ki:

VCD denen şey 240p çözünürlükteydi. VHS bunun iki katıydı ama orada analogluk olduğu için durumlar farklı.

VCD çöptü, niye VHS yerine onu kullandık DVD'ye geçmeden önce bilmiyorum. (ucuzluktan gerçi)

Aynen ucuzluktan, hem cd'nin kendisi vhs kasetlerden daha ucuz, hem de kopyalama sureci daha kisa. Dolayisiyla cogaltma sureci de ucuz. Ayrica saklamasi falan da kolaydi ve vcd player bozuldugunda video playerdan daha ucuza tamir ediliyordu.

Cihazin kendisi de ucuzdu hatta haha. Dogubank/tahtakale esnafi cine gidip gidip 10 15 dolarlik aletleri konteyner konteyner getirip 3 4 kati fiyatla satiyordu. Bir receiver cilginligi bir de vcd cilginligi o adamlari zengin etti.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, zipzip dedi ki:

abi sizin de gençlik hayaliniz bi pejo 206'ım olsun değil miydi? bi yerden bulmuştum masamda duruyordu öyle ahjaşsdkgs

ekran kartını satın almak için gelip kırmızı 206'yı çekince önüne ne etkilenmiştin benden

Black-ice tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Evde dolapların dibince birkaç VCD var sanırım (okulla ilgili belgesel filan atılmamış hala), ama okutacak DVD sürücü yok. Kaliteye bakayım dedim, bakamadım. Bakın DVD sürücü diyorum ki bunlar geldiğinde CD yazıcısı olan üst sınıftı sınıfta, film ve oyun kopyalayabiliyordu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...