Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klasik traş bıçağı (Double-edged razors)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

2 saat önce, paramecium dedi ki:

Şu amca keskinlik testi yapmış:
https://www.refinedshave.com/razor-blade-sharpness-summary/

Evet, Feather sonrası en keskini Nacet. BIC de fena gözükmeyebilir ama illet eden bir bıçaktı beni.

Ben bu testin duzgun uygulandigina ikna oldmadim acikcasi, BIC denedigimde neredeyse bi olfa performansinda mukavva keser gibiydi. Bu testte ise lightsaber mis gibi bi durum var. Ustelik bir de burada 2. ve 3. kullanimdan sonra daha da keskinlestigini neredeyse feather kadar keskin oldugunu iddia ediyor. 

2 saat önce, paramecium dedi ki:

Bu arada söylediğin Body Shop zımbırtısı da güzel ferahlık veriyor ?

Set olarak aldin umarim, ikisinin de performansi cidden guzel. 

 

@neutrino

Genel rutin olarak hem kullanilan kozmetikler hem de tras teknigi acisindan cok basarili buldugum bir video bu. Kisiye gore ozel tercihler muhakkak degiskenlik gosterecektir ama bu baslangic icin cok iyi bi referans noktasi. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklaşık 1 hafta kadar önce şans eseri aynı video ile tıraş oldum. İlk tıraşı de89 makine, nacet jiletle oldum. Köpük olarak proraso kullandım, fırçam wilkinson dı, o tıraştan sonra hemen idare edecek başka bir fırça siparişi verdim. Rezalet bir fırçaydı. Ne kadar farkedebilir ki diyordum, gerçekten çok farkedebilirmiş.

Genel izlenimim istediğim kadar süper değildi ama tıraş rahattı. Fusion da olduğu gibi rahatça bastırarak ve hızlı tıraş olamadım, daha sakin ve daha az baskıyla tıraş olmam gerekiyormuş. Bıyıkları alırken bir noktada hafifçe kanattım, normalde o bölge her zaman biraz riskli benim için. Onun dışında bıçağa ve kesme hissine biraz alışmam gerekiyor. Jileti çok hissedemedim, bu iyi bir şey olabilir muhtemelen ama jileti hissedememek bazı yerleri nasıl kestiğimi anlayamama sebep oldu. Sanırım bu da zamanla düzelir. Köpük ve köpürtme, daha sonra yüze sürme konusu çok zamanımı aldı. Yeni yaptığım için bu da sanırım, ilk başta su köpük oranını tam tutturamamışım heralde ki köpürmedi. Biraz eklemelerle tutturdum, bu sefer de köpük az geldi. Suratıma sürdükten sonra bazı yerleri kestikten sonra bazı yerlerin eksik kaldığını farkedince fusion daki gibi jiletle hemen kesivereyim birazcık köpük yeter mantığıyla hareket etmedim. Video da adam sakın köpüksüz yere jilet değdirmeyin demişti, tekrar köpükledim falan. Biraz uzattı bunlar tüm işlemi. 

 

Ertesi gün hissettiklerim boyun bölgesinde hafif-orta bir hassasiyet vardı. Ertesi gün tekrar tıraş olmam gerekseydi o zaman tam anlayabilirdim aslında fusiondan farkını. Şimdilik suratımda bir yara bere veya hassasiyet, sivilce olmadı. Suratta sivilce varsa kesin kesiyor ama. Fusion o bölgelerde daha rahat diyebilirim, en azından sivilceyi kesmiyor. Tıraş kalitesi tek sefer geçmiş olmama rağmen fusion dan bir tık daha temizdi sanırım, ama yer yer tam kesemediğim bölgeler olduğu belli oluyordu gözle. Ele çok bir şey gelmiyordu. Yolculukta yanımda götürüp kullanabileceğim kadar pratik değil benim için şu an. Belki ileride işleri basitleştirip hızlanırsam olabilir. 

 

Normal tıraş köpüğü kullanmamın bir sakıncası var mı ? Elimde 2 tüp var çünkü dolu. Yazan çizen herkese teşekkürler, bir başka para harcama kaynağı buldum kendime asdasd.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

52 dakika önce, Akhlaur dedi ki:

Yaklaşık 1 hafta kadar önce şans eseri aynı video ile tıraş oldum. İlk tıraşı de89 makine, nacet jiletle oldum. Köpük olarak proraso kullandım, fırçam wilkinson dı, o tıraştan sonra hemen idare edecek başka bir fırça siparişi verdim. Rezalet bir fırçaydı. Ne kadar farkedebilir ki diyordum, gerçekten çok farkedebilirmiş.

Normal tıraş köpüğü kullanmamın bir sakıncası var mı ? Elimde 2 tüp var çünkü dolu. Yazan çizen herkese teşekkürler, bir başka para harcama kaynağı buldum kendime asdasd.

video'yu izlemedim. gerge'nin tavsiyesiyle 3-4 senedir DE89 kullaniyorum ben de. firca bence 0 farkediyor, firca onceden kullaniyordum artik kullanmiyorum.

sicak islak havlu veya dus sonrasi tras oluyorum, kopugum de gilette veya arko oluyor (krem degil). ben kopugu; jileti suratima degdirmeden %80-90 suratimdan temizliyorum. (DE89 tikanmasin diye) zaten yeterince nemlendirmis oluyor. (yeterince az kullanmaya calis kopugu ?)

2-3 cm sakalin olmadigi surece, elin dogru aciyi bulunca daha rahat ediceksin.

2-3 cm sakali tras etmeye calisirken daha hizli geciyorum ben, takilma vs. hissini sevmiyorum. bende de sivilce olmuyor ama ceneme 1-2 cizik atabiliyorum.

DE89'un agresifligini arttirmak istersen, shimming yapabilirsin: (ekstra parcalar agiz genisligini arttiriyor, daha agresif oluyor ister istemez)

Spoiler

image-asset.jpeg

 

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Akhlaur dedi ki:

Normal tıraş köpüğü kullanmamın bir sakıncası var mı ? Elimde 2 tüp var çünkü dolu. Yazan çizen herkese teşekkürler, bir başka para harcama kaynağı buldum kendime asdasd.

Alıntı uzamasın diye ilgili noktaya kadarını kestim, ama genel olarak mesajın öncesinde belirtilen tecrübe bence bu noktaya işaret ediyor. 

Tüp köpüklerde su oranları ciddi derecede az ve tenekeden elde edilen köpük kaygan olmasına rağmen hayli yapışkan oluyor, bu da jiletin üstüne kılların yapışmasına sebep olabiliyor. 

Bir de biz köpük deyip geçiyoruz ama aslında nemlilik oranı ve baloncukların boyutlarına göre isim değişiyor froth, lather, foam v.b. gibi. Traş için kıymetlisi tası ters tuttuğunda mereng kıvamında tasdan dökülmeyen, tepeler oluşan ama yeteri kadar da su içeren bi formda olması. Olmadığı durumda buna geleneksel traşda "kuru köpük" de diyor. Bu işte kötü traş tecrübesine sebep olabilir. Sabun veya krem ile yüzde lathering, veya tasda yükledikten sonra yüze 1-2 dk masajla birlikte daha iyi bir tecrübe sağlanabilir diye düşünüyorum. Tenekeler acele günler için saklanabilir elbette.

3 saat önce, neutrino dedi ki:

Simdiye kadar Astra’nin yesil ve mavi olanlarini, feather, 7oclock, permasharp, wilkinson, derby jiletlerini denedim. 

en begendigim feather ve 7oclock oldu. Astra’lar fena degil derby ve wilkinson ise bariz kötü hissettirdi. 

Hem feather hem 7oclock hayli keskin jiletler, astralar da kötü puan almadığına göre bu profil bana nacet'in de denenmesi gerektiğine işaret ediyor. tam feather/7oclock/astra üçgeninin ortasında, hepsinin en güzel özellikleriyle. 

2 saat önce, Goering dedi ki:

firca bence 0 farkediyor, firca onceden kullaniyordum artik kullanmiyorum.

sicak islak havlu veya dus sonrasi tras oluyorum, kopugum de gilette veya arko oluyor (krem degil). ben kopugu; jileti suratima degdirmeden %80-90 suratimdan temizliyorum. 

Kopuk tercih edip fircanin farketmedigini soylemek normal diye dusunuyorum. Sonucta firca fonksiyonlarinin 80-90% ini egale etmiş oluyorsun teneke kopuk kullanarak. Amac zaman tasarrufu degilse ve yuz kremiyle falan tras sonrasi bakim yapmiyorsaniz firca-krem/sabun ikilisini yok saymamak lazım bence. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ben köpük diyip durmuşum, proraso nun kremini kullandım traş için ama videodaki kadar köpürmedi veya o kadar bol değildi, ekledim ekledim falan sonunda idare eder bir kıvamda ve miktarda oldu, o da sonrasında düzeltmeler için yetersiz kaldı işte. Normal köpük kullanmadım. Ayrıca bir zaman kaybı da tıraş sonrası temizlik, makineyi kaseyi falan temizlemekte vakit alıyor. Hepsini bi rutine bindirmem lazım zamanla, ama sabahın 2:30 unda kalktığımda bunları yapmak isteyeceğimi sanmıyorum işte. O noktada fusiona da dönmek istemiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

O şeffaf krem ile sadece bir günlük sakalı, tek perde olarak kestim. Acele iş olayı zaten. Sabah sür, bir perde geç, işe git. Son çare.

Ama alın derim, performansı bu tarz kullandığım her üründen daha iyi. Dolapta bir tane dursun yani, gerekirse kullanırsınız.

Fırça olarak sıradan bir domuzdan kaliteli bir porsuğa geçtim ben, ciddi ciddi fark yaratıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fırça ne kadar fark ettirebilir bilmiyorum. Aslında ilk  jaguar fırca almıştım buradan biri tavsiye etmişti. Rezaletti heh ondan sonra   traş forumlarında gezindim biraz çoğu kişinin önerdiği  omega italyan domuz fırçası aldım. Şu ürün https://www.extrashaving.com/omega-tiras-fircasi-domuz-10049-buyuk-341   bir kez traş oldum , dedim budur. Hızlı köpürtüyor, aradığım şey bu zaten. Başka bir ürün aranmıyorum o gün bu gündür.

 

100'lerce lira verip porsuk kılı almaya değer mi acıkcası bilmiyorum. 

Masticore tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Tıraş jeli olarak ben @KHaRoN'un bahsettiği Body Shop ürününü kullanıyorum; kısa sakalda zamandan tasarruf etmek istediğinde çok güzel oluyor. Ferahlık hissi de oldukça güzel. Ciltteki kayganlık iyi, bıçağa yapışıp tıkamıyor.

Tıraş kremi ile köpük kalitesini tutturmada ben de sorun yaşıyorum ?
Kolum yoruluyor bahsedilen krema kıvamını tutturmaya çalışırken. O yüzden sabun aldım ama arada tavsiyeye uyup tıraş jelini de aldım. Jel mutlu ediyor ama sanki The Tıraş'dan uzaklaşıyormuşum gibi hissettiriyor ? 

Ben fırçayı Omega'nın porsuğunu almıştım. Memnunum, diğerlerini hiç kullanmadığım için tam bir kıyaslama yapamıyorum.

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@paramecium Tiras jeli vs diyince ben ne zaman oyle bisey soyledim acaba diye gittim eski mesajlari okudum ? Megersem bodyshop erkek cilt bakim serisini biraz degistirmis yine, o senin aldigin jelde de cok guzel indirim yapmis bir ara ben de deneyecegim merak ettim.

Benim soyledigim ikili sunlardi, tras kremi & after shave water-gel olarak;

dKBCnYc.jpg

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 dakika önce, neutrino dedi ki:

Kullandiginiz jiletleri ne yapiyorsunuz? Direkt cope atmamak lazim sanirim hem kesici hem de geri donusum falan olmuyor copte. 

Bir onceki kullandigin jiletin dis yagli kagidini atmiyorsun, icine koyup zarf gibi kapatip ikiye katlayarak kirabilirsin zarfin katli tarafina dogru. Bunu da kimisi kavanoza atiyor, kimisi jilet kumbarasi aliyor, ben dikdortgen teneke sakiz kutularina koyuyorum, dolunca atiyorum ama doldurmak zaten buyuk mesele. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oturdugum sitede cam / metal / kagit&karton / diger diye ayiriyoruz atiklari, ben acikcasi metale atiyorum ama gercekten degerlendiriliyor mu emin degilim.

Yurt disinda bazi firmalar var mesela onlardan kumbara alip kagida sarmadan atiyorsunuz, dolunca gramina gore puan veya para sistemleri var, anlasmali jilet firmasindan jilet milet aliyorsunuz sonra ama tr de ben donusume atiyorum gidiyor. Coplukte hayvanlara vs zarar olmasin, bi de hazir ihtimal dahilindeyken belki bir umut geri donusumde kullanilir belki diye. 

Gerci o boyutta kumbaralari normal bir surede doldurmak heralde sadece berberlere falan nasip olur, ben sakiz kutusunu bile dolduramiyorum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi nacet jilet ikinci kullanımdan sonra temizlerken üstünde pasa benzer izler gördüm. Bunların stainless olması gerekmiyor mu üstünde de yazıyor ? Pas mıdır bu acaba anlamadım ki. Çok hafif ama pas rengi lekeler var, acaba geçen sefer kanamıştı ordan kalan leke mi diyorum ama o zaman da temizlemiştim. Durduk yere tetanoz olmayalım şimdi. 

Akhlaur tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Stainless steel dedigimiz her materyal birbirinin tipatip aynisi degil. Icerigindeki demir, carbon, chromium ve cesitli metallerin birbirine oranlarina gore farkli gradeleri vardir. Bunlarin hepsinin oksitlenmeye karsi direncleri ve bu direncleri olusturduklari kosullar farkli olabilir. 

DE bicaklar da genelde dusuk karbon oranli (daha yuksek oldugunda sertlik ve direnc degisiyor) olarak, ustlerine cok ince bir katman farkli kaplamalar kullanilarak uretiliyor (platinum coated vs geyigi burdan) 

Bicaklari silerek temizliyor / kurutuyorsaniz bu islemi hizlandirirsiniz. Sadece tazyikli suya tutmak yeterli olur temizlemek icin birden fazla kere kullanmak istiyorsaniz. 

Ayrica nem orani yuksek, sicak yerler (read: banyo) bu oksitlenme surecini hizlandirir. 

Ornegin benim bulundugum yerde ayni sekilde kullandigimda derby, bic, wilkinson in paslanmadan ertesi gunu cikardigini gormedim. Ayni sekilde yesil astranin ise 2+ haftalik surelerde lekelendigini/karardigini dahi gormedim. 

Ortam, kullanim, materyal kompozisyonu onemli kisaca. Yoksa paslanir yani, paslanmaz diye birsey yok. 

Tetanozda pasdan dolayi degil, Clostridium tetani bakterisinden dolayi olur. Pissuya daldirip cikartmadiysan veya yogun spor olusturabilecek bi kaynak yoksa etrafta (acik kanalizasyon kapagi, rutubetli bodrum vs) daha yeni oksitlenmeye baslamis jiletin ustunde c. tetani uremeye baslamis olacagini dusunmuyorum. Ama zaten her 10 senede 1 booster shotlar yaptirmak lazim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiyede 80 sonrasi doganlara (oncesinden emin degilim) 3 doz tD primer asi yapiliyor 12-13 yaslarina kadar. Bunun ilk 10 sene makul , sonraki seneler giderek azalan bir koruma gostermesi soz konusu. Dolayisiyla genelde ya istege bagli booster shot aliyorsun, ya da vaka bazli emin olmak icin yapiliyor. 

Ben 20 li yaslardan sonra 2 defa oldum ornegin, simdi 40 a dogru herhangi bir olay olmasini beklemeyip tekrar olacagim mesela.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...