Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klasik traş bıçağı (Double-edged razors)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

Kurumda berber var bizim yaşlı bir amca.  geçen tras olurken konuştum adamla. Dedim ben heves ettim işte jilet aldım ama beceremedim yüzüm perişan oldu. Adam dedi ben 30 sene kendi kendimi ustura ile tras ettim. Bir gün usturam yanımda yoktu bakkaldan üç bicakli bir tek kullanımlık aldım. Baktım ki yıllarca yüzümü perişan etmişim hamallık yapmışım. Normal tras bıçağı kullanıyorum artık dedi kfkf. 

  • Haha 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...

Selamlar @paramecium,

Jiletli usturadan bir buçuk sene evvel çelik usturaya geçtim, büyük rahatladım. Solingen jiletli usturam vardı ama bence çakmaymış, çelik usturanın ağırlığına ve ele oturuşuna alışınca bi daha jiletliye bakasım gelmedi. Yarın bigün ben tıraş olurken çocuğum berbercilik oynar diye atmadım duruyo öyle

demem o ki sadece sen kullanacaksan düz ustura > jiletli ustura, ancak berbersen hijyenik sebeplerden jiletliyi tavsiye ederim

çelik de dovo solingen kullanıyorum ama bunun orjinalliğinden eminim 🙂

Drall tarafından düzenlendi
Tag
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Benim de sakal şu an 8~9 günlük ve DE89 çok çabuk doluyor. Musluktan akan su bazen boşaltamıyor arasını ve sapı gevşetmek gerekiyor. Hani jiletim de elimde fazla, belki jiletli düzgün bir ustura ile daha eziyetsiz hallederim düşüncesi oluştu bende. Basit bir berber usturası alıp geçmek de istemedim ama işini görür derseniz denerim. 
 

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani ucuz jiletli usturayla kendimi çok kestim sayın paramecium, o konuda uyarayım. ele oturan düzgün usturaya geçince farkettim ki suçlu tam da ben değilmişim, alet de bi dengesizmiş meğer. ben olsam jiletli ustura yerine uzun sakalı da kesebilen bi jilet makinesi alırdım, öyle ayarlı makineler de var sanırım ama yine sen bilirsin tabi. 

eğer deneyebileceğin bir yer varsa elde tutuşun dengesine bak derim. bir de eğer ustura daha önce kullanmadıysan muhakkak bikaç gün sadece yanakları, bikaç gün biraz daha elmacığa doğru, bikaç gün bıyıkları, bikaç gün çene kemiğinin yan taraflarını, bikaç gün boyun kısmını, en son da bikaç gün çeneyi çalışıp böyle yavaş yavaş ilerle. bi seferde tüm yüzü keseyim diye girince tüm yüzü kesik içinde bırakmak işten bile değil. sen biliyosan da diğer usturaya başlamak isteyenleri uyarmış olayım buradan.

 

bu arada şu anda ben de eğer iki üç günlük sakalı keseceksem yahut sabah işe yetişmeye çalışıyosam merkürle oluyorum tıraşı, baktım bi hafta geçmiş, yahut keyfim yerinde, elimi ayağımı dengeli hissediyorum, o zamanlar ustura. o yüzden zaten çekinmeden düz ustura tavsiye ediyorum, her seferinde usturayla tıraş olmak pek mümkün değil, o jiletleri de muhakkak kullanırsın makinenle. bazen oluyo elinin ayarı olmuyo, o günler zaten farkediyo insan, yok şimdi sağımı solumu yararım gerek yok diyip jilete dönmek mecburiyetinde kalınıyo.

Drall tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...