Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klasik traş bıçağı (Double-edged razors)


GERGE

Öne çıkan mesajlar

9 saat önce, axedice dedi ki:

Abi sayfalardır tartışıyorsunuz dur diyorum atlama araya adamlar keyif alıyor diyorum ama içimdeki hırboya artık gem vuramıyorum. Normal jilet maküç alıp bide arko köpükle tıraş olmaktan ne farkı var bunun? Bide tonla masraf. Tıraş la altı üstü tıraş yani.

Hadi gergeyi bi nebze anlayabiliyorum, o naif kişiliğinin altında askerde sabah tıraş olsa öğlen dayak yiyen k*rt sakalı var ama kharon gibi masticore gibi köseler siz neyinize güvenip yaban domuzu kılından fırçayla ithal sabunu sürüyorsunuz yüzsüz herifler

olay sakaldan ziyade cilt durumu da olabilir yav. ciddi anlamda tam 3.5 sene sonra ilk defa jiletle (gilette fusion proglide, hanımın aldığı makinanın yanında gelen dolapta durduğunu bile unuttuğum sıfır jilet) traş oldum geçen hafta, ağzımın yüzümün fotoğrafını koysam "GORA senin yüzüne nolmuş?" a bağlanır. olur da ömrümün bir döneminde sık aralıkla sinek kaydı traş olmam gerekirse diye her postu itinayla okuyorum şahsen

Archangel_ tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim Cella bio paketim de simdi geldi, kokusu ciddi guzel. Cok kalici bi kokusu var diyemem ama tam yazlik ferah bisey. Nemlendirme ve kayganlik performansini normal cellaya gore ben baya iyi buldum. Parfumunuzle de uyumluysa uzun sure gundelik kullanilir hic baska bisey aramadan. 

Kremin kivami da baya bi koyu, neredeyse kremden cok yumusak bir sabun diyebilirim. Normal cella da boylemiydi hic hatirlamiyorum. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cella'nın normali yani  klasik  olanı  daha sert kıvalıydı ve acıbadem kokuluydu. Bu yazlık parfum gibi olmuş ve Üzerine aftershave'ini sürünce kalıcı oluyor bayağı .  Tekrar indirime girerse haber verin ya. Bu kase'den  stok yapar arkama bakmam.

   Nacet tahmin ettiğim gibi cok agresif bir jilet çıktı güzel kesiyor ama cok agresif sivilce yapabilir hassas ciltlerde .  Sabit kafalı makinada denemiştim bir de   ayarlı makina ile deniyim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cok da para vermeye gerek yok bence

5 senedir RAPIRA Rus'cuyum:

Spoiler

rapira-yaprak-jilet-100lu-paket-jilet-pa

f/p en iyi bence ve her yerde var, ben milyoncudan aliyorum. orada satilan derby'den iyi tek kriterim bu ? 

konfor aramiyorum. sakal hic uzatmadim, bu covid/zoom olaylarindan dolayi 3-4 gunde bir kesmem gerekiyor.

bugun elim kaydi burnumu kestim hizlica tras olurken de, suratimi herhalde hic kesmedim dahabu jiletle...

Goering tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben bu jilet işini bıçak olayına benzetiyorum; ne kadar keskin ise o kadar sorunsuz ve güvenli kullanım sunuyor.

Kalın bir derim yok, sakalım yoğunluk olarak 7/10 falandır, saç ve sakal ince tellidir; agresif jiletlerle daha konforlu tıraş oluyorum ben. Tabi makinam DE89, çok agresif olmayan bir makina. Belki agresif bir makine ile Feather falan kombine etsem rahatsız olabilirim, bilmiyorum. Makinayı değiştirmeyi düşünüyordum, ayarlı falan bakınıyordum. Feather sonrası makina yerine jilet bakmam gerektiğini anladım. Hergün tıraş olmuyorum, haftada 2 -çok ender 3- sefer tıraş oluyorum ama onda da 4-5 perdah atıyorum her biri farklı yönde.

Her tıraşta olduğu gibi ilk başlarda azcık kaşıntı oluyordu. Tıraş öncesi yağ ve sonrasında soğuk kan taşı sürmeye başladım, yağ ile daha konforlu tıraş olurken kan taşı da soğuk soğuk hafif orgazmik dokunuşlar yapıyor :P Ben tıraş sonrası yüze kolonya basınca oluşan yanma hissine bayılırım. Balsam artık o histen mahrum bırakıyordu, kan taşı böyle ufak ufak çitliyor gibi ısırıyor, onunla tatmin oluyorum artık ? Artık o kaşıntı ve hafif yanma hissi de olmuyor. Denemeler yaparak hoşuma giden keyifli bir denge oluşturdum çok şükür. Bu dengeye şimdi kremi çıkartıp sabunu sokacağım, bakalım ne olacak :)

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@GERGE

Benim denediklerim icinde -ki baya denedim- nacet featherdan sonra en keskini. Buna ragmen featherdan daha konforlu ve dayanikli buluyorum. Eskiden bu kadar ucuza bulamamisken 3-4 perde tras oldugumda 2-3 seferi rahat cikartiyordu. Artik uygun fiyata bulmusken kullan-at yapiyorum. 

Deri, sakal cinsine gore bazi gilettelerden de supriz cok guzel seyler cikiyor 7 O'clocklar, silver blue vs de cok iyi mesela, ama f/p hala nacet de benim icin. 

1 saat önce, Masticore dedi ki:

feather'ın kötü yanı max 2 kere kullanıp atmak zorunda kalıyorsun zaten. Cok cabuk deforme oluyor. Nacet'i  şu aliexpress'ten aldıgımız  Merkur Futur 700'in çakması ile denedim   orta ayarda cok iyi oldu gerçekten.  Rapira swedish'ten sonra 2. favorim oldu.

Japonlarin olayi o , mutfak bicaklari da ayni ekol tamamen. Evde resmen 800,1000,2000, 2500 grit wetstone lar devamli suda bekliyor. 1 Hafta cikarmiyor resmen. Fazla yumusak celik kullaniyorlar hep. Feather da bana hep onu animsatmistir. Ilk perde ile 3. perde arasinda bile mi fark olur yani keskinlik acisindan? oluyor...

@paramecium

abi 5 perde yormuyor mu? Ben uzun, onemli bir gun degilse wtg, xtg atip cikiyorum. Eger ozen gerekiyorsa bi de atg ustune. Belki belki bi de atladigim yer varsa aceleden kontrol icin bi tane daha xtg. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Şu amca keskinlik testi yapmış:
https://www.refinedshave.com/razor-blade-sharpness-summary/

Evet, Feather sonrası en keskini Nacet. BIC de fena gözükmeyebilir ama illet eden bir bıçaktı beni. Sevemedim onu bir türlü :\

@KHaRoN mesela bu sabah 6,5'da kalkıp duşumu aldım sonra da tıraşımı oldum. Elimi sürünce sakal gelmesine gıcık oluyorum. Böyle jiletin keserken çıkardığı çıtırtı haz veriyor. Feather ve Nacet'de bu ses güzel :) Acele etmiyorum tıraş olurken, sabah serini vuruyor yüzüme yüzüme... Bu arada söylediğin Body Shop zımbırtısı da güzel ferahlık veriyor :)

Berberde 2. perdahı tersten aldırırdım; o Shark ile canıma okuyordu! Hem elimi sürünce sakal geliyor elime, hem de deli tahriş ediyordu. Kendim tıraş olduğumdan beri çok ama çok daha rahatım.

@KHaRoN gibi taşları suda hazırda #1200 ve #6000 bekleten bir manyağım :P Hanım keskin yapmamdan şikayetçi ama bilemek keyifli oluyor :P Aynı zamanda evdeki çelik çaydanlık ve tencereler de aynı manyaklıkta polisaj ve scotch yapılıyor ?

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

@GERGE +1

Mach 3 ile de yapıyordum; artık 3 gün boyunca elde kolonya ile dolanıp dur!

Ayrıca jilet ne kadar keskin olursa o kadar kılı itmeden kesiyor ve böylece kıl ucu gömülmüyor. Çok bıçaklılar gibi 'biri tuttu, diğeri kesti, öbürü ezdi' mantığı olmadığı için daha rahat uygulanıyor. Bir de cildi deli gibi gerip kıl uçlarını dışarı çekip kesmiyorum. Gerdirme işlemi ortadan kalkınca o uçlar deri altına gömülüyor. İşte o zaman kaşınma falan yapıyor; hatta kıl dönmesi riski de oluşuyor.

Ben de elektrikli makina ile sıfır tıraşı anlamıyorum; bildiğin deriyi tarla gibi süren traktör gibi hırpalıyor :P Zamanında almıştı hanım hediye olarak, duruyor kenarda. Uyuz olmuş gibi kaşındırmıştı, alışır cilt diye inat ettim ama yok abi!

@neutrino şimdi gördüm geçiş sorusunu; ben kısa çekme hareketleri ile tıraş oluyorum ve aynı yerden 2 defa falan geçiyorumdur her perdahta. Kafa tıkanması veya kesmeme gibi bir derdi yok DE'nin.

DE için her tıraş sonrası @GERGE'e dualar ediyorum, sırtı yere gelmez. Hem konforlu, hem de ekonomik :)
Nacet için de @KHaRoN bol bol dua alıyor ?

Saygılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...