Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektronik Sigara


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

LİKİT KONUSU: https://forum.paticik.com/read.php?13,8319686
LiKİT SİTESİ: http://buharmetre.com
DISCORD ODAMIZ: https://discord.gg/0cWRx5RJNkCgWHmZ
NOT: Konu icinde bir suru teknik tartisma, DIY filan goreceksiniz, onlar isin hobi kismi. Sadece Micro One, Kanger Nebox gibi harici pili filan, hicbir ek isi olmadan bir cihaz alip hic sorunsuz tak-doldur-cek modunda kullanabilirsiniz.

Vaping nedir?

Bombilo yazdı

Basitçe sigara tüketmek yerine, ciğerimize buhar soluduğumuz sistem. Bir tanka nikotin, taşıyıcı madde ve seçimlik olarak aroma içeren bir sıvı doldurup, paslanmaz çelik, titanyum ve benzeri metal bir teli yuksek ısılara cıkartarak, bu sıvıyı buharlastırıp, cigerimize cekip nikotin yoksunluğumuzu tatmin ediyoruz.

Likit konusuna gelirsek;

3 ana madde ihtiva eder;

[list]
[*] Nikotin. (Bu opsiyonel ama sağlıkla ilgili mesajımı okuyun, nikotin yoksunluğunuz yoksa, vaping yapmanız bence mantıksız, nedenlerini orada anlattım.)
[*] Nbase. Nikotin taşıyıcı madde (vg + pg). Nikotin toxic olduğundan taşıyıcı madde kullanmayıp, nikotini seyreltmeden, ciğerlerimize basarsak, direk gebeririz onun için taşıyıcı lazım.
[*] Aroma. Bunu kullanıp kullanmamak size kalmış. Aromasız sırf nikotin + nbase basıp, tadsız dumanla da tatmin edebiliriz kendimizi. Aroma konusunda işin sağlık kısmı ile ilgili araştırdığım bilgileri özetlediğim bir mesaj var ona göz atın.
[/list]
Aroma taşıyacıda ki VG + PG nedir?

Şurada gayet güzelce anlatmış;

PROPYLENE GLYCOL (PG)

said:




What exactly is it?

PG stands for Propylene Glycol, a petroleum by-product. The fluid has no odour or colour, and is less viscous than VG. In vaping it is used to provide a ‘throat hit’, which some users claim is similar to the sensation experienced when smoking tobacco. It also carries flavour more effectively than VG, meaning it’s the most commonly used suspension fluid for flavour concentrates and nicotine.

How is it used?

Propylene Glycol can be found in various common household items. Amongst others, these include:

[list]
[*] Asthma inhalers
[*] Pet food
[*] Medical products used orally, injected or as topical formulations
[*] Beauty products, including make-up, shampoo and baby wipes
[/list]
Is it safe?

Studies have shown that PG is safe to ingest orally, and the FDA has deemed it “generally recognized as safe” to be used as a food additive. However, most studies into the safety of propylene glycol look at ingestion, rather than consuming it in aerosol form. Of the limited studies that exist, a long-term experiment held in 1947 judged that inhaling PG was ‘completely harmless’.


VEGETABLE GLYCERIN (VG)

said:



What exactly is it?

VG stands for Vegetable Glycerin. It is a natural chemical, derived from vegetable oil, so is safe for vegetarians. It is commonly used in e-liquid to give a ‘thick’ sensation to vapour. VG has a slightly sweet taste and is considerably thicker than PG. The hit from a high VG fluid is a lot smoother than with PG, making it more suitable for sub-ohm vaping. While nicotine and flavourings are commonly suspended in PG, some vendors are offering a VG alternative, to enable 100% VG mixes.

What is it used for?

Again, it can be found in numerous medical, food and personal care products:

[list]
[*] Sweetener as sugar replacement
[*] Beauty products, such as make-up, mousse, bubble bath, aftershave, and deodorant
[*] Pet food
[*] Soap and hand cream
[*] Food such as baked goods, to increase moisture
[*] To provide thick gel for certain medicinal creams, capsule pills and jellies
[*] Toothpaste and other dental care products
[/list]
Is it safe?

The FDA has classified VG as “generally recognized as safe” and it is widely regarded as one of the most benign substances known to man. The SIDS assessment profile show it to have low toxicity when consumed, and of low potential to irritate the skin or eye. This, along with the widespread use of VG in food and medicine suggest it is safe for humans. However, as with PG, there are limited studies on VG being inhaled as opposed to ingestion.


Mod nedir?



Esigara sisteminin beyni diyebiliriz. Bütün sistemi kontrol eden chipi ve pili içerir. Marka, model ve özelliklerine göre taktıgınız atomizer / coil head'i tanıyabilir, kac ohm oldugunu olcebilir, kac cekim yaptıgınızdan, kac amper akım gectigine kadar size bilgiler sunabilir.

Tetiklemenin kaç watta yapılacağını ayarlar. Yine aynı şekilde ısıyı ayarlayabilir.

Burada önemli olan, özellikle kendiniz tel saracaksınız, voltaj / akım koruması olan bir cihaz seçmeniz.

Tank nedir?

İçerisinde atomizerı ve kullanacağınız sıvıyı barındırır. Ne kadar sıvı aldığı, havalandırması, kullanabildiği coil head türleri, dolum tiplerine göre değişiklik gösterir.

Uyarı: Tank ve atomizer alırken orjinal ürünler tercih edin ve özellikle atomizer çevresinde ve tankın iç bölgesinde boya ihtiva eden ürünlerden kaçının. Atomizer içerisinde gayet yüksek derecelere çıkıldığı için, boya solumak istemiyiz. Bu durumda Kanger, Joyetech gibi üreticilerinin orjinal ürünlerinden birini almak gerekir.

Atomizer nedir?

Kullandığınız likiti yüksek ısıda buharlaştıran cihazdır.

Atomizer türleri nelerdir?

RTA - Rebuildable Tank Atomizer

Yakacağınız likiti tutan tank sistemidir. Aşağıda resimde gördüğünüz Kanger Subtank Mini'de ki coil head türlerine bakarsak;

Sol da gördüğüz, fabrika tarafından kullanıma hazır üretilen tak çalıştır coil headlerdir. Bir süre kullandıktan sonra (2-3 hafta) değiştirmeniz ve yeni sini takmanız gerekmektedir.

Sağ da gördüğüz, tank ile birlikte gelen, direk kendisini değiştirmek yerine, içinde ki tel ve pamuğu kendimiz değiştirerek yeniden kullanabileceğimiz kafadır.



RDA - Rebuildable Dripping Atomizer

Likit içerecek tank içermeyen, temel olarak likiti atomizer üzerine damlatarak kullanacağınız pro-mode atomizerlardır.





Sigara/nargile birakmaya ya da daha az para harcamaya nasil yardimci olur?

Bombilo yazdı

Ağır içicilerin sigara bırakırken yaşadığı iki tane durum var;
[list]
[*] Nikotin yoksunluğu.
[*] El alışkanlığı veya da oto boka sigara içme dürtüsü.
[/list]
Ağır içiciler veya da, kendi kendine bırakamayan, nikotin bandı, sakızı, champix combosu deneyipde beceremeyenlerin karşılaştığı en büyük problem bu yukarıda ki iki durumla aynı anda baş edememeleri.

İşte vapor cihazları burada parametre sayısını azatatarak yardımcı oluyor, şöyleki;

Kullanıma başladıktan sonra, el alışkanlığı kısmını sabit tutarak (sonuçta bunu vapor cihazımızla sağlayacağız, yani canımız sıkıldıkca, sevgili terk ettikce, patron bagırdıkca, mutlu oldukca, keyfimiz yerine gelince, yemekten sonra, dediğim gibi oto boka vapeleyeceğiz), yavaş yavaş kullandığımız likitteki nikotin seviyesini azaltmamız mümkün oluyor.

Buda daha az paremetreli, bırakmaya giden yolda yumşak bir geçiş demek oluyor.

Zaten kullandığımız nikotin seviyemizi bir süre sonra 0'a indirebilirsek, el alışkanlığı kısmını çözmek daha kolay olacaktır.

Ama bu cihaz bana sigarayı magical bir şekilde bıraktıracak kafasıyla geliyorsanız, gelmeyin, ateşliyi bırakır vapor bağımlısı olursunuz. Onun için herşeyden önce bu kararı almanız önemli.

Maliyet mevzusu

Vapor cihazlarına ilk başladığınızda yedekli almanız gerektiği, size en uygun olanı bulana kadar sürekli değişik cihazlar, likitler deneyeceğiniz için, başlangıç tuzlu oluyor. Yaklaşık bir iki aylık sigara paranmı harcadım ben başlangıçta.

Ama sarf malzeme konusuna geldiğimizde, ortalama sigara paketi 10 tl olarak varsaydığımızda, hazır coil head kullansanız veya tel / pamuk sarma combosu yapsanız bile, maliyet bunun gayet altında. Benim hesaplarıma göre şu anda hazır coilleri Türkiye'den almanız ve günde örnek veriyorum 3-4 ml likit tüketmeniz durumunda 3 tl / gün bir maliyeti var. Not: çok yaklaşık bir rakam söyledim fikir açısından.

Tel & pamuk sarmanız durumunda maliyet, iyice aşağı iniyor.

Sigara içmiyorum ama hype'landım diyorsaniz?

Gerge cevaplamış ama bende kendi yorumumu yapacağım bu maddeye.

NET UZAK DURUN.
NET UZAK DURUN.
NET UZAK DURUN.

Bunun en önemli nedeni ise şu, zaten sigara kullanmıyorsanız, likitte nikotin kullanmayacaksınız. Sırf bu cihazı kullanmak içinde nikotinsiz taşıyıcı madde nbase (vg+pg) yakıp, tatsız duman içmeyeceğinize göre işin içine aroma girecek.

Aroma konusu işin sıkıntılı kısmı çünkü buharlaştırıp, ciğerlerimize verdiğimiz aromalar, hep gıda bazlı aromalar YANİ SİZ AĞIZ YOLUYLA SİNDİRİP SİSTEMİNİZE ALIN DİYE ÜRETİLMİŞ durumdalar. Bazı araştırmalar gösteriyor ki bu aromların, gıda olarak sindirim sistemine alınması hiç sıkıntı yaratmıyorken, solunum sistemine almak sıkıntılı bir durum, net bilgi yok.

Aromalarla ilgili şu an için bilinen işin sıkıntılı kısmı, bazı aromaların solunum sisteminize zararlı Diacetyl ve Acetly maddesini ortaya çıkarması. Hatta denilene göre bazı aroma markalarında bu maddelerin miktarı, sigarayı geçebilmekte. Diyeceksiniz ki bu maddeleri bu aromalara katmasınlar, zaten katılmıyor, üreticiler bunu bilerek yapmıyor. Bunlar aromanın doğasından gelen ve buharlaştırma sonucu ortaya çıkan bir durum.

İşin iyice çıkmaza girdiği nokta ise hangi aromlarda bu sıkıntı var net olarak bilemiyoruz ve araştırmacılar aroma testlerini yapsa da sonuçlarını şu nedenle henüz açıklamıyor;

said:
Biz sadece bir miktar aroma markası testi yapabiliyoruz (test maliyetleri ve aroma üretici / sayısının çok fazla olması açısından), biz size şu şu markalarda sıkıntı var dersek, hiç testini yapmadığımız aromalara yönlendirmiş oluruz ki onların için de ne var hiç bilmiyoruz.


Bu konuyu ben kendi adıma biraz araştırdım, bookmarka aldığım kaynakları ekliyorum.

[list]
[*] Diacetyl free olduğu iddaa edilen aromalar. (bu bilgi üretici tarafından iddaa edilmektedir, bağımsız araştırmacılar bu bilgiyi yukarıda ki nedenle sunmamakta)
[*]Aromalarda ki diacetyl ve acetly konusunda ilk testi yapıp gündeme getiren araştırmacı Farsalinos'un websitesi. Şu anda sadece vaping konusunda araştırma yapmakta.
[*]Konu hakkında detaylı bilgi içeren Türkçe forum konusu.
[/list]
Bu aramolarla ilgili biraz daha bilgi verecek olursam; DR Farsalinos'un 175 aroma üzerinde yaptığı testler sonucunda, %75'inde, değişik miktarlarda deiacetyl ve acetyl bulgusu görmüş. Bu test ettiği her aroma, bu maddeleri sigaradan daha fazla ihtiva ettiği anlamına gelmiyor, kimileri sigayara göre hayli yüksek mesela kimileride 10 kat daha az.

Zaten araştırmanın özeti de gayet net bu konuda;

said:
DA and AP were found in a large proportion of sweet-flavored EC liquids, at levels that were higher than the strictest safety limits but significantly lower compared to smoking. The presence of these chemicals in EC liquids represents an avoidable risk. Proper measures should be taken by EC liquid manufacturers and flavoring suppliers to eliminate these hazards
from the products, without necessarily limiting the availability of sweet flavors


Ben kendi adıma, bu listelere bakarak, tereyağ, karamel vs aroması içeren, dumanı yoğun olan, görüntüsü koyu olan likitlerden kaçınıyorum. Artı olarak sırf likit güzel gözüksün diye gıda boyası kullanılan likitlerden de bence uzak durmak lazım.

Burada bahsetmeden geçemeyeceğim, bu gibi araştırmalarda yanlı davrananlar da var ona dikkat etmek lazım. İşte örnek veriyorum esigara likitleri şu zarara yol açıyor, şu kadar şundan şu kadar şundan içeriyor gibi haberler & araştırmalar mevcut.

Bu gibi araştırmaları okuyup incelediğinizde, yanlı olanların, sigara ile karşılaştırmadığı, sigaranın aynı maddelerdeki durumunu ortaya koysa bile, işin vapor tarafının sigaraya göre daha bu maddelerden daha az içermesine rağmen, bunu arka plana attığı yazılar görüyoruz. Bu direk sigara üreticisi tier bir araştırma oluyor. Yani okuduğunuz bilginin içeriğine iyi dikkat edin, ona göre dikkate alın.

Sonuçta bizim burada ilk amacımız Harm Reduction, ikinci amazımız ise nikotin yoksunluğumuzu bitirmek. Başlayıp başlamamaya karar verirken buna göre karar vermeliyiz.

Ayrıca vapor cihazları TR'de direk yasak, gümrükte esigara ile alakalı olduğu anlaşılırsa cihaz, likit vs, takılma ihtimalleri var.

TLDR; Ağır sigara içicisi iseniz ve bırakmak istiyor fakat zorlanıyorsanız, deneyip denememek size kalmış.

Ama sigara ile alakanız yoksa, HYPE'A GELMEYİN, UZAK DURUN. Solunum sistemleri üzerinde net etkileri tam olarak bilinmeyen henüz yeteri kadar araştırılmamış, gıda aromalarını SOLUMAYIN.




Agiz/Ciger farki ne?

Regalya yazdı.

Ağız çekimi yada Sigara çekimi dediğimiz (ML : Mouth to lung) şey genelde sigaradan elektronik sigaraya geçiş yapan kullanıcıların yada kısmen soğuk buhar (bu kısma değiniceğim ilerde) sevenlerin kullandığı çekim şeklidir.
Buhar önce ağıza çekilir sonra sigara gibi ağızdan çiğere yönlendirilir.
Çiğere çekim ise (DL : Direct Lung)buharın direkt olarak nargile gibi çiğere çekilmesidir bunda ise genelde daha sıcak buhar tercih edilir çekim sürecinde alınan hava miktarının yüksek olması buharı soğutacağından. (bu kısma değiniceğim ilerde)



Nereden alinir?

Eger ben ucuz istiyorum, bir ay gelmesini beklerim diyorsaniz sunlar var:

https://www.fasttech.com
http://www.gearbest.com
http://www.efun.top
http://www.cvapor.com

Yerli olarak su dukkanlari kullandim ben, bu da iyi diyorsaniz ekleriz:

http://www.buharistan.com/
http://www.esigara.co
http://sigaramo.com/index.php?route=common/home
http://rainvape.com
http://buharhane.com

Su forumda satiyorlar bir de: http://www.esigara.us

Ne alalim?

Bombilo yazdı




Ben ayarlarla onla bunla pek ugrasmayayım, likiti koyup, coil head'i takayım, kafadan çalışsın isteyenler için ijust 2.

Eğer yurtdışından ucuza getirtecekseniz, fikir sahibi olması açısından bence en iyi seçenek bu. Yurtiçinden satın alacaklar için aynı şeyi söyleyemiyorum çünkü 250 tl gibi bir fiyata, satıyorlar ve bu fiyata gayet iyi bir mod + tank kombosu yapabilirsiniz.

Ijust2 dememin temel nedeni şu; gördüğüm birçok yeni kullanıcı, yanlış cihaz aldığı / cihazı kullanmayı bilmediği için, işe yaramadığını düşünmekte. Çevrenizde eroll tarzı, küçük yuvarlak cihazlardan deneyip de hiç işe yaramıyor dediğine tanık olduğunuz birçok kişi vardır. Burada ki sıkıntı yanlış cihaz ve eksik bilgi ile bu işe başlamak.

Ijust2'yi o yüzden, custom buildlere yakın başlangıç performansı verebildiği ve hiç ayar gerektirmediği için tavsiye ediyorum.

Zaten olay size göre ise ondan sonra mod + tank combosu yapar, ilerde tel / pamuk sarmaya geçersiniz.

Ben işin ince ayarına girecem diyenler için;

Yani

* Tetikleme sırasında ki wattı veya ısıyı ayarlıcam diyorsanız.
* Sürekli coil head değiştirmek yerine RBA bir atomizer alıp, tel / pamuk saracam diyorsanız, ijust 2 işinizi görmeyecektir. Bu durumda en iyisi custom build mod + tank combosuna yönelmek veya bu tarz bir kit satın almak.

Tank



Kanger Subtank/Toptank Mini, rip tippers'ın yeni başlayanlara direk önerdiği tank.

+ hazır replaceable coilleri desteklediği gibi, yanında gelen rba baslıgı ile, kendi tel / pamuk pamugunuzla yenilemeye izin veriyor.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=UEaI15tWaFY?feature=oembed" width="459">



Mod



Mod olarak yine rip tippers'ın onerdiklerinden Joyetech evic vtc mini 75w.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=suWa6I07N8k?feature=oembed" width="459">



Rip Tippers top 2015 cihaz listesi

[video]https://www.youtube.com/watch?v=PISPG5Dsk5o?feature=oembed" width="459">




GERGE yazdı

Pek tecrubeli degilim, tek tavsiyem arastirmalarim sonucu 75W desteklesin en asagi, TC olsun (Ni, Ti ve SS), TCR olsun ve en onemlisi firmware upgradeable olsun. Dahili pil daha iyi olabilir diyordum ama harici pil daha iyi gibi, pilin bittigi oluyor, yedek tasimak iyi. Sarj ederken de kullanmayin diyorlar. Iki pil ve sarj aleti aldim, birini kullanirken birini sarj ediyorum hep.

Iyi alip gideyim diyorsan en iyi starter alisverislerinden biri su olur bence mod haric, gereken her seyi koydum:

Battery Sleeve - https://www.fasttech.com/p/2209403
Kanger Toptank Mini - https://www.fasttech.com/products/0/10004861/4086101-authentic-kanger-toptank-mini-sub-ohm-tank
GeekVape Griffin - https://www.fasttech.com/products/0/10019096/3974600-authentic-geekvape-griffin-rta-rebuildable-tank
Wire toolkit - https://www.fasttech.com/products/0/10018832/3896500-authentic-pilot-vape-diy-tool-kit-for-e
Muji pamuk - https://www.fasttech.com/products/0/10011538/2126500-authentic-muji-rectangle-cotton-wick-for-rda-rta
UD Wire box - https://www.fasttech.com/products/0/10014903/3986400-authentic-youde-ud-heating-wire-box-for

Mod olarak sunlar var:

X CUBE II - https://www.fasttech.com/products/0/10005386/3365900-authentic-smoktech-x-cube-ii-160w-temperature
eVic-VTC Mini - https://www.fasttech.com/products/0/10015540/3331700-authentic-joyetech-evic-vtc-mini-60w-tc-vw
iStick TC100W - https://www.fasttech.com/products/0/10011027/4200100-authentic-eleaf-istick-100w-tc-vw-apv-box-mod
Cuboid - https://www.fasttech.com/products/0/10015540/4036100-authentic-joyetech-cuboid-150w-tc-vw-apv-box-mod

Baska modeller de var, bular en populerler sanirim. Alirken once firmware guncelleniyor mu ve TCR var mi bak ama. Uzun vadede kullanim icin o ikisi onemli.




Pil seçimi ve pil güvenliği

Regalya yazdı

Pil modun önemli bir parçası ve en tehlikeli kısmıdır , sürekli tehlike sözünü kullanmakdayım bu sizi tedirgin etmesin sadece önemini belirtmek için vurgulamaktayım.

Genelde modlar 18350 - 18650 - 26650 pillerle çalışır
Biz 18650 pillere yoğunlaşacağız
18 pilin enine işaret ederken 65 ise boyuna işaret eder mm bazında
yani 18650 pil 1.8 CM kalınlığında ve 6.5 CM uzunluğundadır.

Her pil güvenlimidir hangi piller hangi model ve markalar tercih edilmelidir?
Her pil buhar için güvenli değildir çünki genelde kulandığımız modlar 5 amper ve üstü çekim gerektirir ki piyasadaki çoğu pilin kapasitesinin üstündekidir ortalama bir buharcı pili
20 amper sabit çekim gücüne sahip olmalıdır neden?
Pil kimyasından dolayı amp drain limitinin üstünde çekim yapılırsa ısınır belirli bir limitin üstüne çıkılırsa kimyasal reaksiyona girer ve salım yapar bu salım pilin kimyasına göre değişir kimisi sadece gaz salımı yaparken kimisi sıcak hatta alevli salım yapar eğerki gaz sıkışır yeterince salım yapamazsa patlama bile yapabilir ki tvde şurda burada gördüğümüz patlayan esigaralar,cep telefonları vb haberler bundandır.
Pil şeçerken
IMR (LMO - Li-manganez)
Manganez düşük rezistansı yüksek çekim yaparken ısının düşük kalmasına yardımcı olur salımıda volatile(şiddetli) değildir.
INR (NMC - Lithium manganeze nikel)
Hibrit kimya oluşturur bu yüzden pilin iç rezistansı düşük olur dolayısı ile kuvvetli volt alırız.
Nikelin kuvveti ile manganezin düşük rezistansı güzel performans sağlar.

Popüler INR 18650 modeleri:

Samsung 25R : Piyasadaki en iyi en güvenli pildir bence herkez bunu kullanmalı

Sony VTC4 : Performansı efsane olsada max kapasitesi düşükdir (2100 mAH)
Sony VTC5 : Uzak durun üretimi 2014 de durduğu için piyasadakiler ya sahte yada yılı geçmiş
LG HE2 : Samsung 25r ye alternatif daha kararlı mAH sunar
HE4 : gene alternatif daha az iç rezistan sunarken daha az kararlı mAH sunar)

NCA (Li-aluminum)
Pek kullanıyoruz düşük çekim oldukları için genelde bisiklet feneri çakma kumndalı arabalar vb kullanılıyor

ICR (LCO - Li-cobalt)
En kuvetli enerjiyi sağlarken en tehlikeli kimyaya sahip olan piller
Bunların mah ratinginden yüksek değerde çekim yapmak tehlikeli olacakdır (genelde patladığını gördüğünüz piller bunlar işte)
Bence uzak durun.

-----0-----
Pilinizin dışındaki lastik kaplaması zedelenmişse mutlaka yenileyin, pilin ömrü genelde 300-350 şarj döngüsüdür basitce senesini doldurunca toplamda en azından mah değeri olarak 15% ila 25% arası kayıp yaşar.
Pillerinizi moddan değil (2015 yazından sonra çıkan modlar hariç öncesi modların çoğu mavi hazneli usp şarjı kullanıyor çöp yani) şarj aletinden şarj etmeye çalışın bu ömrünü uzatacakdır pili şarj ederken başı boş bırakmayın şarja koyup evden çıkıp gitmeyin vb

Hangi Şarj aleti?
Nitecore,Sanyo,Trustfire,efest gibi şarj aletleri populer olsada ben pek önermiyorum neden?
Isınıyorlar,ses yapıyorlar,pili yıpratıyorlar vb
Benim önerim XTAR olacakdır hem akıllı şarj yanında pilin türüne kimyasına durumuna göre nabız vermesi ısınmamsı şarj olunca şarju kesmesi (yukarıdaki markalar 4.05-4.1v de keser şarjı xtar 4.2V±0.05V)
Ölü pili de diriltiyor bu bile masrafını çıkarır
Tekli mini ve Plus versiyonu
2 slot ekranlı bende bu var plus versionu powerbank olarakda kullanılıyor kurtarılcak cep teli pili felan varsa :D
4lü versiyon

Bunların tek kötülüğü adaptörleri yok ama herhangi bi 5v 0.5A ila 2A arası bi adaptör olur misal ben samsung tel adaptörü takıyorum zaten ucuz bişi tr de bile 3-5 tl..


E-sigara türleri ve ısı haznesindeki tellerde kullanılan metaler?Fitil?

Regalya yazdı.

Son yıllarda elektronik sigara inanılmaz hızla gelişmeye başlamış resmen evrim geçirmiştir
Genel manada ayarırsak :
Regulasyonlu voltajı ve watt değeri ayarlanabilir modlar (VV/VW Mods Regulated mods):
Günümüzde çok kullanılan mod türlerindendir basite indirgenmiş rahatça konfigüre edilebilir şekilde olmaları gerekli koruma modüllerini taşımaları (kısa devre,yüksek/düşük voltaj, asşırı ısı sensörü vb) acemiler ve hatta deneyimli kullanıcılar için öncelik teşkil eder.
Isı kontrollü modlar (Regulated VV/VW Temperature Control Mods):
Bu modlar ise gene her türlü ayar ve koruma özellikleri yanında
Isıtma haznesindeki bobinin ısısını istenilen değerde tutarak daha değişik buhar deneyimi sunması yüzünden popüler hale gelmiştir.
kullanılan metal tülleri :
Listelemeden önce ufak bi metallurji dersi grinning smiley
Metaller kritik ısı noktasına geldiklerinde doğurken oksijenle reaksiyona girip oksidasyon katmanı oluştururlar bu metalin yapısına göre değişir örneğin krom oksidasyonu düşük tutarken demir daha fazla yapacakdır.
Nikel (Ni200) Çabuk ısınıp düşük rezistans sunması yüzünden yaygınca kullanılan lakin belirli bir ısı değerini geçerse telin dışındaki oksidasyon katmanı bozuluğucağından toksik gaz salımı yapar lakin ısı kontrollü modların en üst limiti bile (600F) bu limite yaklaşmadığından buhar için kullanılmasında sorun yokdur lakin kesinlikle power modda kullanılmamalıdır.
Ben şahsen hiç kullanmıyorum düz nikel.

Titanyum Nikele göre daha yavaş ısınır ama bence daha güzel içim sunar lakin titanyum irritanttır(bu yüzden bazı hastalara titanyum protez takılırken bazılarına takılamaz) aynı şekilde çok ısınırsa salınım yapar eğerki vicudunuz titanyumu kabul etmiyor ise öksürük kaşıntı ve yanma yapar gereğinden fazla ısıtılırsa oksidasyon katmanını bozar dolayısı ile buda sadece ve sadece ısı kontrollü modlarda kullanılmalı power modda kesinlikle kullanılmamalıdır.

Paslanmaz Çelik 304-316L benim kişisel favorimdir ve ısı kontrollü modlarda kullandığım tek teldir diğerlerine göre daha yüksek rezistans sağlar ve zararlı olan hexavalent krom salımı yapabilmesi için ciddi anlamda ısınması gerekir dolayısı ile en güvenli ve aroma taşıma manasında en lezzetli tel budur.

Kanthal & Nichrome :
Bunlar alaşım tellerdir örneğin nichrome nikel krom iken Kanthal demir krom aliminyumdur.
Power modda kullanılıcak teller bunlardır Nichrome ilk kulanıldığında oksidasyon katmanı oturana kadar hafif bi metal tadı verirken sonradan çok daha leziz hale gelir çabuk ısınmasından. kanthal ise dengelidir.
Aşağı yukarı ikisinde kullanmaktayım.

Fitil ise uzun uzun tartışıldı sonunda ortalama kullanıcı için en sağlıklı ve kullanımı kolay olması yüzünden kimyasal işlem görmemiş organik pamuk seçilmeli dendi.
Önerilen markalar : Muji , Koh Gen Do

Mekanik ve diğer modlar :
Bunlar ise genelde akımın mekanik olarak tamamlanması mantığı ile çalışır genelde herhangi bi çip koruma vb sahibi olmadıklarından kısmen daha tehlikelidir
Kısa devre, pilin ters takılması pile zarar verebilir hatta ısınmasına, gaz salmasına en kötü ihtimalde patlamasına kadar gidebilir bu yüzden acemilerin uzak durmasını öneririm hoş taibiki roket bilimi değil esigara ama dikkatli olmak yaralanmakdan daha iyidir.



Tel sarma muhabbeti ne? Tak çalıştır yapamaz mıyım?

Bombilo yazdı

Tel sarma aşağıda atomizer bölümünde detaylı anlatacağım işlem. Kısacası, sıvıyı buharlaştıran atomizer içerisinde kullanacağımız teli, elle sarmak anlamına geliyor.

Kısaca cevap vermek gerekirse, hayır tel sarmanıza gerek yok, birçok atomizer için hazır fabrikadan çıkma coil'ler bulunmakta.

Bunun 2 dezavantajı var;

[list]
[*] Bu coil'lerin belli bir ömrü bulunmakta (2-3 hafta civarı). Yani sürekli değiştirmeniz gerekmekte ve Türkiye vapor cihazları yasak olduğu için, cihazınıza uygun coil headleri temin etmekte dönem dönem sıkıntı yaşayabilirsiniz.
[*] İkinci konu ise, fabrika çıkışlı kullanıma hazır coil head'ler, evde kendi telinizi sarıp, pamuğunuzu yerleştirmeye göre daha maliyetli. Örnek vermek gerekirse aşağıda örneğini vereceğim Kanger Subtank Mini atomizer'ın, Türkiye 5'li OCC hazır replaceable coil head'leri ortalama 65 tl'ye satılıyor. Yurtdışı sitelerden ise mesela 5'li paketi 10$ civarına temin etmek mümkün olsa da, kargo süresinin 1 aya yakın olacağını hesaba katmanız gerekmekte.
[/list]
Kısacası, yeni başladığınızde 5-10 adet hazır coil head kullanıp, sonrasında tel sarmaya geçebilirsiniz.

Pamuk muhabbeti ne?

Atomizer içerisinde ki coil'in içine yerleştirdiğimiz ve atomizer kafasına gelen sıvıyı içine emen pamuk :) Burada önemli olan kimyasal işlem görmüş pamuklardan kaçınmanız, solumak istemeyiz tabiki.

O yüzden bu iş için kullanılan organik pamuklardan tercih ediyoruz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne alalım?



Ben ayarlarla onla bunla pek ugrasmayayım, likiti koyup, coil head'i takayım, kafadan çalışsın isteyenler için ijust 2.

Eğer yurtdışından ucuza getirtecekseniz, fikir sahibi olması açısından bence en iyi seçenek bu. Yurtiçinden satın alacaklar için aynı şeyi söyleyemiyorum çünkü 250 tl gibi bir fiyata, satıyorlar ve bu fiyata gayet iyi bir mod + tank kombosu yapabilirsiniz.

Ijust2 dememin temel nedeni şu; gördüğüm birçok yeni kullanıcı, yanlış cihaz aldığı / cihazı kullanmayı bilmediği için, işe yaramadığını düşünmekte. Çevrenizde eroll tarzı, küçük yuvarlak cihazlardan deneyip de hiç işe yaramıyor dediğine tanık olduğunuz birçok kişi vardır. Burada ki sıkıntı yanlış cihaz ve eksik bilgi ile bu işe başlamak.

Ijust2'yi o yüzden, custom buildlere yakın başlangıç performansı verebildiği ve hiç ayar gerektirmediği için tavsiye ediyorum.

Zaten olay size göre ise ondan sonra mod + tank combosu yapar, ilerde tel / pamuk sarmaya geçersiniz.

Ben işin ince ayarına girecem diyenler için;

Yani

* Tetikleme sırasında ki wattı veya ısıyı ayarlıcam diyorsanız.
* Sürekli coil head değiştirmek yerine RBA bir atomizer alıp, tel / pamuk saracam diyorsanız, ijust 2 işinizi görmeyecektir. Bu durumda en iyisi custom build mod + tank combosuna yönelmek veya bu tarz bir kit satın almak.

Tank



Kanger Subtank/Toptank Mini, rip tippers'ın yeni başlayanlara direk önerdiği tank.

+ hazır replaceable coilleri desteklediği gibi, yanında gelen rba baslıgı ile, kendi tel / pamuk pamugunuzla yenilemeye izin veriyor.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=UEaI15tWaFY?feature=oembed" width="459">



Mod



Mod olarak yine rip tippers'ın onerdiklerinden Joyetech evic vtc mini 75w.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=suWa6I07N8k?feature=oembed" width="459">



Rip Tippers top 2015 cihaz listesi

[video]https://www.youtube.com/watch?v=PISPG5Dsk5o?feature=oembed" width="459">

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tel sarma muhabbeti ne? Tak çalıştır yapamaz mıyım?

Tel sarma aşağıda atomizer bölümünde detaylı anlatacağım işlem. Kısacası, sıvıyı buharlaştıran atomizer içerisinde kullanacağımız teli, elle sarmak anlamına geliyor.

Kısaca cevap vermek gerekirse, hayır tel sarmanıza gerek yok, birçok atomizer için hazır fabrikadan çıkma coil'ler bulunmakta.

Bunun 2 dezavantajı var;

[list]
[*] Bu coil'lerin belli bir ömrü bulunmakta (2-3 hafta civarı). Yani sürekli değiştirmeniz gerekmekte ve Türkiye vapor cihazları yasak olduğu için, cihazınıza uygun coil headleri temin etmekte dönem dönem sıkıntı yaşayabilirsiniz.
[*] İkinci konu ise, fabrika çıkışlı kullanıma hazır coil head'ler, evde kendi telinizi sarıp, pamuğunuzu yerleştirmeye göre daha maliyetli. Örnek vermek gerekirse aşağıda örneğini vereceğim Kanger Subtank Mini atomizer'ın, Türkiye 5'li OCC hazır replaceable coil head'leri ortalama 65 tl'ye satılıyor. Yurtdışı sitelerden ise mesela 5'li paketi 10$ civarına temin etmek mümkün olsa da, kargo süresinin 1 aya yakın olacağını hesaba katmanız gerekmekte.
[/list]
Kısacası, yeni başladığınızde 5-10 adet hazır coil head kullanıp, sonrasında tel sarmaya geçebilirsiniz.

Pamuk muhabbeti ne?

Atomizer içerisinde ki coil'in içine yerleştirdiğimiz ve atomizer kafasına gelen sıvıyı içine emen pamuk :) Burada önemli olan kimyasal işlem görmüş pamuklardan kaçınmanız, solumak istemeyiz tabiki.

O yüzden bu iş için kullanılan organik pamuklardan tercih ediyoruz.

Mod nedir?



Esigara sisteminin beyni diyebiliriz. Bütün sistemi kontrol eden chipi ve pili içerir. Marka, model ve özelliklerine göre taktıgınız atomizer / coil head'i tanıyabilir, kac ohm oldugunu olcebilir, kac cekim yaptıgınızdan, kac amper akım gectigine kadar size bilgiler sunabilir.

Tetiklemenin kaç watta yapılacağını ayarlar. Yine aynı şekilde ısıyı ayarlayabilir.

Burada önemli olan, özellikle kendiniz tel saracaksınız, voltaj / akım koruması olan bir cihaz seçmeniz.


Tank nedir?

İçerisinde atomizerı ve kullanacağınız sıvıyı barındırır. Ne kadar sıvı aldığı, havalandırması, kullanabildiği coil head türleri, dolum tiplerine göre değişiklik gösterir.

Uyarı: Tank ve atomizer alırken orjinal ürünler tercih edin ve özellikle atomizer çevresinde ve tankın iç bölgesinde boya ihtiva eden ürünlerden kaçının. Atomizer içerisinde gayet yüksek derecelere çıkıldığı için, boya solumak istemiyiz. Bu durumda Kanger, Joyetech gibi üreticilerinin orjinal ürünlerinden birini almak gerekir.

Atomizer nedir?

Kullandığınız likiti yüksek ısıda buharlaştıran cihazdır.

Atomizer türleri nelerdir?

RTA - Rebuildable Tank Atomizer

Yakacağınız likiti tutan tank sistemidir. Aşağıda resimde gördüğünüz Kanger Subtank Mini'de ki coil head türlerine bakarsak;

Sol da gördüğüz, fabrika tarafından kullanıma hazır üretilen tak çalıştır coil headlerdir. Bir süre kullandıktan sonra (2-3 hafta) değiştirmeniz ve yeni sini takmanız gerekmektedir.

Sağ da gördüğüz, tank ile birlikte gelen, direk kendisini değiştirmek yerine, içinde ki tel ve pamuğu kendimiz değiştirerek yeniden kullanabileceğimiz kafadır.



RDA - Rebuildable Dripping Atomizer

Likit içerecek tank içermeyen, temel olarak likiti atomizer üzerine damlatarak kullanacağınız pro-mode atomizerlardır.



Pil / Batarya ne kullanmalıyım?

IJust 2 gibi sistemler kendi rechargeable bataryası ile birlikte gelmekte iken, evic vtc mini, pilsiz gelir. Örnek olarak bu cihaz için 18650 pil almanız gerekmektedir.



18650'ler, boyut olarak büyük, yüksek discharge'ı yani akımı destekleyen pil türleridir.

ÖNEMLİ: Pili kesinlikle ama kesinlikle orjinal alın. Sürekli ağzınıza götürdüğünüz ve elinizde tuttuğunuz cihazda çakma pil kullanıp, öngöremeyeceğiniz patlamalar yaşamak istemezsiniz.

Alınabilecek markalar dahilinde bildiğimiz Samsung, Sony, LG vs bulunmakta.

Ben kendi yaptığım araştırmalar dahilinde, en alınabilir / güvenli pilin Samsung INR18650-25R olduğunu gördüm.

Şarj cihazı almalı mıyım?

Mevcut cihazların birçoğu pili kendi şarj edebilmekte, ama ben keş adamım, bana pil dayanmaz diyorsanız evet almalısınız.

İlk mesajda yer alan satıcıların birçoğunda 18650'ler için çeşit çeşit cihaz bulunmakta.

Ben biraz iyi birşey alayım diyorsanız nitecore i2, d2 veya d4'ü tavsiye edebilirim. Cihaz taktığınız pil türünü otomatik tanımakta ve ona göre işlem yapabilmekte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

NOT: 1 haftalık acemi vaporcuyum, bu bilgiler deneyimden ziyade 1 haftada okuduğum araştırdığım yazıların bir özeti.

Sigara/nargile birakmaya ya da daha az para harcamaya nasil yardimci olur?

Ağır içicilerin sigara bırakırken yaşadığı iki tane durum var;
[list]
[*] Nikotin yoksunluğu.
[*] El alışkanlığı veya da oto boka sigara içme dürtüsü.
[/list]
Ağır içiciler veya da, kendi kendine bırakamayan, nikotin bandı, sakızı, champix combosu deneyipde beceremeyenlerin karşılaştığı en büyük problem bu yukarıda ki iki durumla aynı anda baş edememeleri.

İşte vapor cihazları burada parametre sayısını azatatarak yardımcı oluyor, şöyleki;

Kullanıma başladıktan sonra, el alışkanlığı kısmını sabit tutarak (sonuçta bunu vapor cihazımızla sağlayacağız, yani canımız sıkıldıkca, sevgili terk ettikce, patron bagırdıkca, mutlu oldukca, keyfimiz yerine gelince, yemekten sonra, dediğim gibi oto boka vapeleyeceğiz), yavaş yavaş kullandığımız likitteki nikotin seviyesini azaltmamız mümkün oluyor.

Buda daha az paremetreli, bırakmaya giden yolda yumşak bir geçiş demek oluyor.

Zaten kullandığımız nikotin seviyemizi bir süre sonra 0'a indirebilirsek, el alışkanlığı kısmını çözmek daha kolay olacaktır.

Ama bu cihaz bana sigarayı magical bir şekilde bıraktıracak kafasıyla geliyorsanız, gelmeyin, ateşliyi bırakır vapor bağımlısı olursunuz. Onun için herşeyden önce bu kararı almanız önemli.

Maliyet mevzusu

Vapor cihazlarına ilk başladığınızda yedekli almanız gerektiği, size en uygun olanı bulana kadar sürekli değişik cihazlar, likitler deneyeceğiniz için, başlangıç tuzlu oluyor. Yaklaşık bir iki aylık sigara paranmı harcadım ben başlangıçta.

Ama sarf malzeme konusuna geldiğimizde, ortalama sigara paketi 10 tl olarak varsaydığımızda, hazır coil head kullansanız veya tel / pamuk sarma combosu yapsanız bile, maliyet bunun gayet altında. Benim hesaplarıma göre şu anda hazır coilleri Türkiye'den almanız ve günde örnek veriyorum 3-4 ml likit tüketmeniz durumunda 3 tl / gün bir maliyeti var. Not: çok yaklaşık bir rakam söyledim fikir açısından.

Tel & pamuk sarmanız durumunda maliyet, iyice aşağı iniyor.

Sigara içmiyorum ama hype'landım diyorsaniz?

Gerge cevaplamış ama bende kendi yorumumu yapacağım bu maddeye.

NET UZAK DURUN.
NET UZAK DURUN.
NET UZAK DURUN.

Bunun en önemli nedeni ise şu, zaten sigara kullanmıyorsanız, likitte nikotin kullanmayacaksınız. Sırf bu cihazı kullanmak içinde nikotinsiz taşıyıcı madde nbase (vg+pg) yakıp, tatsız duman içmeyeceğinize göre işin içine aroma girecek.

Aroma konusu işin sıkıntılı kısmı çünkü buharlaştırıp, ciğerlerimize verdiğimiz aromalar, hep gıda bazlı aromalar YANİ SİZ AĞIZ YOLUYLA SİNDİRİP SİSTEMİNİZE ALIN DİYE ÜRETİLMİŞ durumdalar. Bazı araştırmalar gösteriyor ki bu aromların, gıda olarak sindirim sistemine alınması hiç sıkıntı yaratmıyorken, solunum sistemine almak sıkıntılı bir durum, net bilgi yok.

Aromalarla ilgili şu an için bilinen işin sıkıntılı kısmı, bazı aromaların solunum sisteminize zararlı Diacetyl ve Acetly maddesini ortaya çıkarması. Hatta denilene göre bazı aroma markalarında bu maddelerin miktarı, sigarayı geçebilmekte. Diyeceksiniz ki bu maddeleri bu aromalara katmasınlar, zaten katılmıyor, üreticiler bunu bilerek yapmıyor. Bunlar aromanın doğasından gelen ve buharlaştırma sonucu ortaya çıkan bir durum.

İşin iyice çıkmaza girdiği nokta ise hangi aromlarda bu sıkıntı var net olarak bilemiyoruz ve araştırmacılar aroma testlerini yapsa da sonuçlarını şu nedenle henüz açıklamıyor;

said:
Biz sadece bir miktar aroma markası testi yapabiliyoruz (test maliyetleri ve aroma üretici / sayısının çok fazla olması açısından), biz size şu şu markalarda sıkıntı var dersek, hiç testini yapmadığımız aromalara yönlendirmiş oluruz ki onların için de ne var hiç bilmiyoruz.


Bu konuyu ben kendi adıma biraz araştırdım, bookmarka aldığım kaynakları ekliyorum.

[list]
[*] Diacetyl free olduğu iddaa edilen aromalar. (bu bilgi üretici tarafından iddaa edilmektedir, bağımsız araştırmacılar bu bilgiyi yukarıda ki nedenle sunmamakta)
[*]Aromalarda ki diacetyl ve acetly konusunda ilk testi yapıp gündeme getiren araştırmacı Farsalinos'un websitesi. Şu anda sadece vaping konusunda araştırma yapmakta.
[*]Konu hakkında detaylı bilgi içeren Türkçe forum konusu.
[/list]
Bu aramolarla ilgili biraz daha bilgi verecek olursam; DR Farsalinos'un 175 aroma üzerinde yaptığı testler sonucunda, %75'inde, değişik miktarlarda deiacetyl ve acetyl bulgusu görmüş. Bu test ettiği her aroma, bu maddeleri sigaradan daha fazla ihtiva ettiği anlamına gelmiyor, kimileri sigayara göre hayli yüksek mesela kimileride 10 kat daha az.

Zaten araştırmanın özeti de gayet net bu konuda;

said:
DA and AP were found in a large proportion of sweet-flavored EC liquids, at levels that were higher than the strictest safety limits but significantly lower compared to smoking. The presence of these chemicals in EC liquids represents an avoidable risk. Proper measures should be taken by EC liquid manufacturers and flavoring suppliers to eliminate these hazards
from the products, without necessarily limiting the availability of sweet flavors


Ben kendi adıma, bu listelere bakarak, tereyağ, karamel vs aroması içeren, dumanı yoğun olan, görüntüsü koyu olan likitlerden kaçınıyorum. Artı olarak sırf likit güzel gözüksün diye gıda boyası kullanılan likitlerden de bence uzak durmak lazım.

Burada bahsetmeden geçemeyeceğim, bu gibi araştırmalarda yanlı davrananlar da var ona dikkat etmek lazım. İşte örnek veriyorum esigara likitleri şu zarara yol açıyor, şu kadar şundan şu kadar şundan içeriyor gibi haberler & araştırmalar mevcut.

Bu gibi araştırmaları okuyup incelediğinizde, yanlı olanların, sigara ile karşılaştırmadığı, sigaranın aynı maddelerdeki durumunu ortaya koysa bile, işin vapor tarafının sigaraya göre daha bu maddelerden daha az içermesine rağmen, bunu arka plana attığı yazılar görüyoruz. Bu direk sigara üreticisi tier bir araştırma oluyor. Yani okuduğunuz bilginin içeriğine iyi dikkat edin, ona göre dikkate alın.

Sonuçta bizim burada ilk amacımız Harm Reduction, ikinci amazımız ise nikotin yoksunluğumuzu bitirmek. Başlayıp başlamamaya karar verirken buna göre karar vermeliyiz.

Ayrıca vapor cihazları TR'de direk yasak, gümrükte esigara ile alakalı olduğu anlaşılırsa cihaz, likit vs, takılma ihtimalleri var.

TLDR; Ağır sigara içicisi iseniz ve bırakmak istiyor fakat zorlanıyorsanız, deneyip denememek size kalmış.

Ama sigara ile alakanız yoksa, HYPE'A GELMEYİN, UZAK DURUN. Solunum sistemleri üzerinde net etkileri tam olarak bilinmeyen henüz yeteri kadar araştırılmamış, gıda aromalarını SOLUMAYIN.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada hayli uzun yazdığımdan, cogu mesajın guncelleme suresi bitti, anlatım bozuklukları ve yazım yanlısları var. Gerge el atarsan sevinirim.

Vaping nedir?

Basitçe sigara tüketmek yerine, ciğerimize buhar soluduğumuz sistem. Bir tanka nikotin, taşıyıcı madde ve seçimlik olarak aroma içeren bir sıvı doldurup, paslanmaz çelik, titanyum ve benzeri metal bir teli yuksek ısılara cıkartarak, bu sıvıyı buharlastırıp, cigerimize cekip nikotin yoksunluğumuzu tatmin ediyoruz.

Likit konusuna gelirsek;

3 ana madde ihtiva eder;

[list]
[*] Nikotin. (Bu opsiyonel ama sağlıkla ilgili mesajımı okuyun, nikotin yoksunluğunuz yoksa, vaping yapmanız bence mantıksız, nedenlerini orada anlattım.)
[*] Nbase. Nikotin taşıyıcı madde (vg + pg). Nikotin toxic olduğundan taşıyıcı madde kullanmayıp, nikotini seyreltmeden, ciğerlerimize basarsak, direk gebeririz onun için taşıyıcı lazım.
[*] Aroma. Bunu kullanıp kullanmamak size kalmış. Aromasız sırf nikotin + nbase basıp, tadsız dumanla da tatmin edebiliriz kendimizi. Aroma konusunda işin sağlık kısmı ile ilgili araştırdığım bilgileri özetlediğim bir mesaj var ona göz atın.
[/list]
Aroma taşıyacıda ki VG + PG nedir?

Şurada gayet güzelce anlatmış;

PROPYLENE GLYCOL (PG)

said:




What exactly is it?

PG stands for Propylene Glycol, a petroleum by-product. The fluid has no odour or colour, and is less viscous than VG. In vaping it is used to provide a ‘throat hit’, which some users claim is similar to the sensation experienced when smoking tobacco. It also carries flavour more effectively than VG, meaning it’s the most commonly used suspension fluid for flavour concentrates and nicotine.

How is it used?

Propylene Glycol can be found in various common household items. Amongst others, these include:

[list]
[*] Asthma inhalers
[*] Pet food
[*] Medical products used orally, injected or as topical formulations
[*] Beauty products, including make-up, shampoo and baby wipes
[/list]
Is it safe?

Studies have shown that PG is safe to ingest orally, and the FDA has deemed it “generally recognized as safe” to be used as a food additive. However, most studies into the safety of propylene glycol look at ingestion, rather than consuming it in aerosol form. Of the limited studies that exist, a long-term experiment held in 1947 judged that inhaling PG was ‘completely harmless’.


VEGETABLE GLYCERIN (VG)

said:



What exactly is it?

VG stands for Vegetable Glycerin. It is a natural chemical, derived from vegetable oil, so is safe for vegetarians. It is commonly used in e-liquid to give a ‘thick’ sensation to vapour. VG has a slightly sweet taste and is considerably thicker than PG. The hit from a high VG fluid is a lot smoother than with PG, making it more suitable for sub-ohm vaping. While nicotine and flavourings are commonly suspended in PG, some vendors are offering a VG alternative, to enable 100% VG mixes.

What is it used for?

Again, it can be found in numerous medical, food and personal care products:

[list]
[*] Sweetener as sugar replacement
[*] Beauty products, such as make-up, mousse, bubble bath, aftershave, and deodorant
[*] Pet food
[*] Soap and hand cream
[*] Food such as baked goods, to increase moisture
[*] To provide thick gel for certain medicinal creams, capsule pills and jellies
[*] Toothpaste and other dental care products
[/list]
Is it safe?

The FDA has classified VG as “generally recognized as safe” and it is widely regarded as one of the most benign substances known to man. The SIDS assessment profile show it to have low toxicity when consumed, and of low potential to irritate the skin or eye. This, along with the widespread use of VG in food and medicine suggest it is safe for humans. However, as with PG, there are limited studies on VG being inhaled as opposed to ingestion.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

ijust türkiye fiyatı 250tl. aliexpress 20 dolar. ordan mı almak lazım. bi de nargile havası yakalamak için uygun mu bu alet. likitleri nerden alalım ?


işin nargile kısmıyla gerge ugrasıyor, o bunu onceki topicte cevaplamıştı, nargile kafası için ijust2 yerine custom build yapmak lazım. kendisi daha detaylı anlatır herhalde nargile mevzunu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Yarin basa alirim bunlari =)

Oyle demedim tam olarak bu arada. iJust2 kullanmadim hic. Sadece tam istedigim nargile kafasini bulana kadar bir suru ayar denedim sicaklik kontrolu modunda. iJust2 tek modla geliyor diye biliyorum? O nedenle Temperature Control bir device alip kafana uygun ayari bulmak daha iyi bence. TC ile daha yakin tat aldim VW'ye gore bu arada. Starter set olarak biraz daha para vermek daha memnun edebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Sunu soracagim ben de.

240 derecede ses cikmiyor, 245 derecede kirak kirak ediyor hafif, 250 derece artiyor kiraklama poplama. Hangisi en iyi simdi coil icin? Titanium.

PS. Yarin aksam guncelleyeyecegim ilk mesaji bu arada, baska yazacak da cikacaktir belki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
FastTech'den verdigim siparis tam 14 gun sonra postaciya zimmetlendi. Evime gelmesi postaciya bagli artik. 15 gun suruyor diyebiliriz o zaman yaklasik. Singapur postasiydi bu.

Isvicre postasi vardi bir de fazladan $1 aldiklari. O daha 5 gun oldu ama vereli. Hangi daha kisa ogrenirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...