Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurtuluş Savaşı'ndan Görüntüler ve Atatürk


Xenus

Öne çıkan mesajlar

Yılmaz Özdil tarihi olaylarda referans verilebilecek bir insan değil. Şovenist bir üslupla yaklaşıyor ve muhakkak milliyetçiliği damardan zerk ederken mevzuları çarpıtıyor. İzmir Fota Yortusu ile alakalı baştan aşağı ırkçılık ve riya kokan bir yazısı vardı daha geçen yazmıştı, bundan 3 yıl öncede hürriyet'te yazmıştı yazısını paylaşıyorum direk alıntı olarak;

"...Aya Fotini Kilisesi’nin papazı Hrisostomos, "evlatlarım, ne kadar Türk kanı içerseniz, o kadar sevaba girersiniz diyerek, atıyla inen sancaktarın çizmelerini öpüyordu."

Şimdi bu cümleyi okuduğumda oha dedim önce ondan sonra adam bu sallama cümleden yola çıkıp küçük azınlık kalan rum cemaatinin "Fota Yortusu" mevzusuna lafı getirip, hükumete yüklendi. Sonra da ekliyor, benimde rum arkadaşlarım var diye.

Papaz, papaz değil adeta katliam seven yalaka bir vampir gibi tasvir ediliyor ve işin garibi papaz işgal ordusuna böyle cümleler kurmamış.

Cümleler aynen şöyle ;

" My Sons, sons of hellenism! Today you see the miracle of God. The time for liberty and religious freedom has arrived! Please rejoice but also be respectful to our Muslim and Jewish Brothers."

- Metropolitan Chrysostomos in 1919 a speech welcoming the Greek Army.

Yözdil alıyor bu cümleyi, kan için, Türkleri kazığa geçirin demiş gibi okuyucuya yediriyor. Emekli vatandaşım ne bilsin tabii vay hayın Rumlara yine memleketi peşkeş çekiyorlar diye okuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 8 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • 10 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...