Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yardım / Teşhis konulamayan bir hastalık


Pordakal

Öne çıkan mesajlar

Evet. Malesef bu problem annemde mevcut. Durum da şöyle.

Yaklasik 1 yil once kol/omuz tutulmasi olarak basladi. Fakat gittigimiz 4 farkli kategorideki doktorlarin hepsi(ilk fizik, sonra ortopedi, ordan onkoloji ve en son psikoloji) farkli bisey soyledi.

Ilk olarak fizik kas yirtilmasi dedi ilac ve fizik tedavi veri. /az bi iyilesme bile olmadi 3 hafta boyunca. Tekrar gidince eklem olabilir dedi ve ortopediye yolladi.

Sonra ortopedi benzer bisey dedi o da farkli bi ilac verdi, o da fail. Sonra ortopedi sinir sıkışması olabilir diye onkolojiye yolladi.

Onkoloji de bisey bulamadi psikolojiktir o diyip oraya yolladi.

En son bi doktor romatizma baslangici olabilir diyip sadece ilac yazdi. Ve bu ilaclar bi sure agrilari ve kol/bacak tutulmalarini onledi. Ama tam bi tedavi henuz bulunamadi.

Simdi sorum su, biliyorum kimse burada doktor vs degil. Ama belki ayni olay basina gelmis vardir diye soruyorum. Ne tur bi hastalik olabilir bu

Cogunlukla gece oluyo. Ya omuz eklem yerinden hareket ettirilemiyo, ya dirsekler, ya dizler. Ve bu surekli farkli bi yerde meydana geliyo. Yani bu gece sol omuz, yarin gece sag dirsek ve aydizler beraber tutmuyo vs. Film emar tahlil yapilmadik bisey kalmadi ama kimsenin bi fikri yok gibi. Yarin farkli bi hastaneye goturcem bakalim orda ne diyocekler. Ama buraya da belki benzerini yasamis olaniniz vardir diye sorayim dedim.

Su an bile kalkamiyo kendisi. Sol kol ve ayaklar hareket etmiyo. Ve ettirirken agri giriyo cok feci sekilde.

Troll olmazsa sevinirim. Ilerde kendimde olursa bu hastalik atis serbest ama o zaman da yazarim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ağrıyan yerler şişiyo evet, yazdıklarına bakayım bi, doktorların zaten önüne gelene a-ferin vermekten beyni erimiş.

Sistemik Lupus Eritematoz (SLE) tam olarak şu sanırım.

http://www.romatoloji.org/hasta/preview/13 şu linkteki başlangıç semptopmları tutuyo, eklemlerde şişme ağrı vs şeklinde.

Soru şu, Romatem doktorları bu hastalıktan anlar mı ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu çok bilinmeyen ve tedavisini tr de sadece bir profesörün yapabildiği bi hastalık. belirtilerine felan bi bak istersen.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Guillain-Barre_sendromu

belirtiler

Kasları etkileyen hareket bozuklukları
El ve parmaklarda sıkma güçlüğü
Deriyi ekileyen duyu bozuklukları
Gözlerde oluşan belirtiler, kimi zaman diplopi[1]
İç organları etkileyen otonom bozukluklar.
Dolayısı ile de hastalarda tipik olarak görülen belirtiler şunlar olmaktadır:

Sıklıkla ve ilk olarak yürüme güçlüğü ile kendini gösteren, sonra da aşağıdan yukarıya yükselen tarzda simetrik kas güçsüzlüğü
El, ayak ve ağız çevresinde uyuşma ve/veya duyu kaybı, ağrı, uzuvların konum duyusunun kaybı
Kan basıncında şiddetli dalgalanmalar, kalp hızı düzensizlikleri, kabızlık, idrar yapamama ya da tutamama, görme bulanıklığı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu sorun annen hep evdeyken mi oluyor? yani başka birinin evindeyken ya da başka bir yerdeyken de oluyor mu?

ben uzun zamandır her gün olmasa da sıklıkla meydana gelen ense ağrısından muzdaribim. öyle bi üstün körü araştırırken temiz havanın ense ve boyunda ağrı yapabileceğini okumuştum şu an bulamadım linki. gözlemlemeye başlayınca ağrılarımın almanyada daha fazla meydana geldiğini farkettim. (istanbul ve almanyadaki evde de aynı ortopedik yastığı kullanıyorum)

belki bu ve benzeri bi sebep olabilir annenin rahatsızlığı da. ortam koşulları yani. geçmiş olsun bu arada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İyi bir üniversite hastanesinin genel dahiliye polikliniğine gidin, romatolojik tetkikleri de yapıp romatolojik düşünürlerse ona göre yönlendirir ya da tedavi ederler. Kafanıza göre özelleşmiş branşlara gitmeyin (ülkede ne yazık ki böyle bir sıkıntı var, aile hekimine bile gitmeden nöroloji ya da ftr'ye falan gidebiliyosun randevu alıp). Sonra böyle doktor doktor gezdim diye ağlarsınız, bi de romatolojik düşünülürse hastane değiştirmeyin, hep aynı hastaneye gidin her tahlilde. Malesef romatolojik hastalıkların teşhisi uzun takipler sonrası konabiliyo genelde

Eyyorlamam bu kadar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Sinir sıkışması diye onkoloji ne alaka, nörolojiye göndermiş olmasınlar? Bir de sinir sıkışmasında şişme olmuyor benim bildiğim.

Römatologa gidebilirsiniz.


Sinir sıkısmasinda olmuyor evet, kaslarda azalma goruluyor. Benim sol dirsekte var, %28 daha az calisiyormus doktor iki elimi yan yana koydugu gibi anladi sorunu. Sonra makineye baglayip elektrik falan verdi, iletimin az oldugunu tespit edip oranini soyledi. Ameliyat olabilirsin ama tavsiye etmiyorum simdilik dedi. Elimin serce parmagini hissetmiyodum bazen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...