Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UO adı altında yeni oyun


hattok

Öne çıkan mesajlar

Böyle bir şey yapılsa tutar mı la? Merak ediyorumda bildiğin kendi sistemlerin olan mmorpg yapcan skilleri editlicez falan? Böyle bir şey yapmayı planlıyorumda Ne dersiniz international yapsak tutar mı? Sphere mesela 3d client'ı destekliyor mu? en son sürüm olan Kingdom reborn falan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim aklımda tuhaf değişik şeyler vardı. Ultima online grafiklerini kullanıp tamamen kendi sistemlerimi entegre edicem oyuna.

Mesela şöyle basit kücük örnekler vereyim ki kafalarda daha da iyi şekillensin durum.

Mesela mageler Stone wall tek bir kare atıcak ve instant casting atıcak. Sebep ise bi nevi adamı bloklamak ve büyüsünü fizzlelamak ama çok fazla mana isticek ve magery e göre (en fazla 5sürecek bi duvar) mesela. Teleport da instant olucak ama cooldown gibi bir şeyi olcak öyle her saniye başı atamicak ve güzel bi mana consume olcak.Buff spellerin durationları magery e göre cok fazla olcak. Büyücülük okulları olucak ve seçtiği path sayesinde büyülerin avantajları dez avantaşları olacak. Speller'i mage okullarından spellbooklarına ekleyebilcekler ama bazı büyülerin görevleri olacak. Mesela Fireball double fireball atmak istiyorsa Fire path olmalı ve işte (çok klişe :D) dragon kanadı ve Fire dungeondan bi lav ya da Yanan taş getirmeli ki fire mage double fireball atabilsin aynı casting time'a. Mesela çok fazla crafting görevi olacak.Runebook yazmak misal öyle 80 e gelince değilde Britaindeki Mageshoptaki scribe dayı dicekki Aga runebook yazabilmen için vesperdaki dayıya gitmen lazım onun vereceği görev ile yapacağın zıkkım sayesinde runebook üretme yetisine sahip olacaksın tarzı (şuan bunu cok basic ve saçma salladım) hikayeleri olan questlerle oyuna lore katmacalar falan yapmayı düşünüyordum. Mesela bard uo bard'ı ile alakası yok tamamen battle bard kafası olcak. Oyunda binek olmicak mesela bardlar sayesinde gruptaki herkes hızlı koşabilcek. mesela Summoner bi mage tipi at cıkarabilcek böylece ata binilebilcek belli bir saniye.Parti varsa partideki herkese Summoned magical horse kafası bi binekle yürüyecekleri mesafeyi ya da kaçacakları durum yaratabilcekler. Shield ile stun snare tarzı şeyler, Craftinglerde Sadece silah vs değil Mesela Ev dekorasyon eşyaları uoda ne varsa hepsini kullanmayı düşünüyorum. (Bayraklar,Statüler vs) Büyüler özellikle çok değişim gösterecek.

Statlar 100 de kitlenmicek mesela. Herkes tek bi karakter yaratıcak skill cap falan olmicak. Belki 1500.0 cap olabilir. Irklar olucak ırkların racial özellikleri olucak.IRk dediysem öyle ELF DIWORF falan değil hepsi insan. Sadece iklimsel özellik jeolojik konumundan dolayı + ları olacak. Atıyom Northernler +str bonusu olabilir ve cold resist'i yüksek olur. Yine insan içinde ırk yani. Hani nasıl kuzeylileri mantıken soğuğa dayanıklı düşünüyorsak işte doğulular bilgin batılılar güçlü güneydekiler güneşe dayanıklı mantıken sıcağa da dayanıklılar o tarz küçük şeyler. Her silahın özelliği olcak böylece tek bi tip silahla savaşılmayacak. yok meysler ARMOR KIRIYO SIWORD BİLİT yapıyo falan o tarz şeyler değilde daha güzel fikirler var aklımda.

Çok küçük küçük basit şeyler ama bunlar oyunu çok canlı tutar diye düşünüyorum.


edit : mesela bi ayı balık yakalayabilcek acıktığında. eagle snake gördüğünde saldırıp onu öldürebilcek ve yiyecek. Kurtlar eğer 4 5 kurt yanyanaysa birine saldırdığınızda hepsi saldırıcak ve bonus damageları olcak (wolf pack) Ai de güçlendirilecek tabiki. Sphere 56b en son Str ve hitpoint'i ayırabildiği için Hits'i yüksek hızlı vuran ve damage'ı az olan yaratıklar yaratılabiliyor artık. World bosslar da yaratılabilir böylece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
abi lütfen ya. uo güzeldi, oynadık bitti. yıl olmuş 2016... bu geyiği 2005'te en son yaptık ve bitirdik. orada bırakın. kalsın. UO adı altında UO diye bir oyun var, özlediğimiz zaman oynuyoruz zaten. Doğan SLX alıp arkasına fırfır takıp sağına ateş şeklinde sticker yapıştırmaktan vazgeçin, oyun yaratmak isteyenler için çok güzel toollar var, çok güzel indie oyun grupları var, girin yeni birşeyler yaratın oyun sektöründe bulunun. hevesinizi güzel ve mantıklı oyun işlerine yönlendirin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
zgrw said:

zamaninda yuzuklerin efendisini konu alan serve racilmisti, ahrita orta dunya haritasiydi ve elf, orc gibi karakterler oluyordun :) bence degisik birseydi ama simdi tutarmi bilemedim


orc olup kutup ayisina binebiliyoduk, warriorlar macefighting kasiyodu falan. en cok eglendigim serverlardan biridir :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...