Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ateist olduğum için ayrılan kız arkadaş


maroon5

Öne çıkan mesajlar

niye ağlıyon oğlum karşısında 10 kez?
sen hiç duymadın mı kadınlar güçlü erkekleri sever,ağlayan erkeklere sadece filmlerde sempati duyarlar.nasıl tiksinmiştir seni öyle salya sümük ağlarken görünce,içinden neler neler geçirmiştir seninle ilgili.
bir de bütün bir paticik ahalisini güzin abla rolüne soyundurma çaban da gözümden kaçmadı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

maroon5 said:

evet var böyle bişey. son aylarda hayatımı mahvetti bu. liseden bi arkadaşım vardı. kızla aramız iyiydi. lise mezuniyetinden 6 sene sonra bi ortamda tekrar karşılaştık. yine gayet güzel anlaşmaya başladık. bu arada birbirimize karşı bişeyler hissetmeye başladık ve sevgili olduk. 6 ay herşey çok güzeldi. aşkımdan ölüyordum vs. bi gün hiç alakasız din konusu açıldı. bir konuda senin için dua edicem dedi. ben de senin için dua etmek isterim ama tutacağını sanmam inançlarım zayıf dedim kıza. inanmıyo musun diye sordu. evet inanmıyorum, hayatımda bir dönem bu konu üzerine çok düşündüm ve şu an inancım bu dedim. kız sustu yüzü düştü. sonraki günler gittikçe daha da uzaklaşmaya başladı. bi gün artık sıkılıp neden böyle yaptığını sordum. ateist olmamla ilgili olduğunu söyledi. baya şaşrıdım çünkü kız dindar takılan bir kız değil. alkol alır, yeri geldiğinde açık giyinir, erkeklerle(en azından benle) birlikte olmasa bile yakınlaşırdı. baya iyi eğitimli bir kızdı. çok konuştuk bu konu üzerine. onun inancına saygılı olduğumu neden bunu dert ettiğini anlamadığımı söyledim. sürekli bu şekilde mutsuz oluruz, bu benim için öenmli bir kriter deyip durdu. ben çok sevdiğim için vazgeçmedim, ısrar ettim. karşısında on kez hüngür hüngür ağlamışımdır ama hiç bişey değişmedi onun için ve en son çok sert bir şekilde kavga edip ayrıldık. son bikaç aydır baya acı çekiyorum ama değişemem inancım bu benim abiler. bu konuda napabilirim? nasıl bir çözüm bulunur? ulan baya seviyorum hatta aşkımdan ölüyorum ama böyle saçma bir nedenden nasıl ayrıldık nasıl terk etti aklım almıyor. tavsiye lazım bana


Öncelikle “Türk Kızları” ne kadar modern de olsa, %90’ı gelenek göreneklerine bağlı ve dini bütün bir erkek ister. Neden? Bir malatyalı işte ne kadar ilerici olabilir? Sorsan dedesi, babası, annesi bir kere operaya, tiyatroya gitmiş midir? Yaptıkları tek aktivite camiye ve düğüne gitmek olan bir halktan bahsediyoruz.

Bu hataya benden bir defasında düşmüştüm. Kız çok modern, yalnız yaşıyor, ilk günden tinderdan düşürdüğü benimle evine çağırıp aynı yatağa girebilecek kadar modern. Birgün hiçbirşey yokken aniden din ve inanç konusunu açtı. İnançlımısın gibisinden bir soruydu. Elbette bu tuzak bir soruydu. Nabza göre şerbet verdim ama ayarı fazla kaçırdım; ‘inanıyorum ama’ dedim bazı hadisler beni düşündürüyor, kuran’ın surelerini yiyen keçiden, ayşe’nin 6 yaşında salıncakta sallanırken, 56 yaşındaki muhammedle nişanlanmasından filan bahsettim. Sonra baktım ki bu bile onu rahatsız etti ve bir daha din konusunu açmadı.

Nacizane tavsiyem herkesle din muhabbetine girmeyeceksin. Muhammed ‘in başına 'Hz.' eklemediğim için beni ölümle tehdit eden insanlar oldu o yüzden cahil ve fakir insanların hayata tutundukları tek değeri de yok saydığında ve onları aptal yerine koyduğunda ağırlarına gidiyor ve böyle gerici tepkilerle karşılaşıyorsun.

Şimdi madalyonun bir diğer yüzüne dönelim. Sen kıza biraz fazla güvenmişsin. Nereden biliyorsun ki kızın seni aldatmadığını? Bir ayrılış bahanesi için bunu söylemediğini? Bunu unutma, kadınlar çok sinsidir ve yalan söylediklerini belli etmezler. Ayrıca insan aşıkken durumları iyi yorumlayamaz. Bu forum birkaç yıl önce beni aldatan bir kızla çalkalanıyordu. Kıza o kadar çok güveniyordum ki telefonunu bir kere elime dahi almamıştım. Aldığım günse okuduğum ihanet mesajları beni fazlasıyla yıkmıştı. O günden sonra kadınlara çok fazla güvenmemeyi öğrendim. Her zaman ufak bir kuşku bırak... Kuşku iyidir, hayatta kalmanı sağlar.

[hr]

Benim yorumum; ilişkinizde zaman içinde rol kaymaları olmuş. Sanırım anlatmadığın başka biryerlerde çatlaklar var, kız erkek, erkek kız rolune bürünmüş. Kız dinleyen güçlü ne istediğini bilen, erkek ağlayan, sulu gözlü, nereye çeksen gelen bir hâl oluşmuş. Ağırlığını koyamamışsın ve kızın gözündeki erkek imajı yok olmuş. Çünkü kadınlar onu koruyan, kollayan ve neslini devam ettirebilecek maddi/manevi güçlü bir erkek ister karşılarında. Din konusuyla da kız seninle uzun vadeli bu ilişkiden birşey çıkmayacağı kanısına varmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anladık konu size çok uzak, hayatlarınız futbol ve bilgisayar oyunu, düzenli seks hayatınız yok ve belki çoğunuzun kız arkadaşı da yok, yolda hiçbir kız size telefon numarasını vermiyor ya da hiç iki kızla aynı anda sevişmediniz. Hem bu kadar yetersiz olup hem de konuyla dalga geçme yarışınızı takdir ediyorum doğrusu. Size yardımcı olabilirim. Tabularınızı yıkın. Unutmayın, hepiniz bir gün sevişebilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İslam inancına göre bir kadın veya bir erkeğin tanrıtanımaz biriyle evlenmesi yasaktır (erkekler ehl-i kitap bir kadınla evlenebilir). Kız günahkar da olsa bu müslüman olmadığı anlamına kesinlikle gelmez. Dindar davranışlar sergilemiyordu argümanı çok da geçerli değil yani.

Bu kapsamda kızın seninle devam etmek istememesi, kendi diyalektiği içerisinde son derece tutarlı ve isabetli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Osirix said:

hanımefendi daha iyi genleri veya daha çok parası olan birini bulmuştur bahane yapıyordur bence de

OP'nin dediği gibi eğitimli bir kadınsa başka bir neden düşünemiyorum


Sert ama büyük ihtimal bu. "Daha çok parası olan biri bana yazıyor" demeye yüz bulamayıp kendince mantıklı bulduğu bir bahane uydurmuș.

Bunun dıșında ciddi ciddi dindardıysa da durum:

Drall said:

Ben de sevgilim dindar olsa ayrılırdım. Seems legit


Dinle alakalı biri değilsen o derece dindar sevgiliyi ne yapacaktın yani?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dostum kimsenin peşinden koşmayacaksın kaçan her zaman kovalanır. sevmiş olabilirsin hala daha seviyor olabilirsin ama karşındaki seni s*klemiyorsa sende salacaksın. 25 yaşına gelmişsin birilerinin peşinden koşma yaşını çoktan geçmişsin. inanç konusu kız için bahane olabilir bu olayı bahane edip ayrılmış olabilir, görüştüğü ettiği vardır vs. zorla güzellik olmaz ayrıldıysa bitmiştir, ağlayıp sızlayıp kendini küçük düşürme seni istemeyen birine karşı. yol ver.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kız seninle evlenmeyi düşünüyormuş ama günahkar != dinsiz. bu şekilde devam edememiş, din her halükarda yaşamının bir parçası, ailesi, çevresi vs çocuk çocuğunuz olacak mesela kıza göre müslüman olmalı sana göre ateist? çok yıkıcı olabilir o noktada. kızda bu durumdan tırsmış ve senle ileri gidemeyeceğini düşünüp vazgeçmiş, bundan mutlu olduğunu düşünme ama hayatın gerçeği bu. hele göstermesede sağlam inanıyorsa düşün sana baktığı her gün cehenneme gideceğini düşünecek lol. seviyorsa çok acı verir bu insana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

falanca tarihte, radyonun birine kadını biri mesaj atmıştı, erkek arkadaşı buna yüzüklü falan evlenme teklifi yapmış, kadın bilemiyorum düşünmem lazım falan demiş, bunun üzerine de adam adam eyvallah demiş bırakıp gitmiş, kadında ne kadar aptalım falan diye mesaj atmıştı, nedense aklıma o geldi..

diğer taraftan yazılanlara göre ortada ekstra bir açıklama yapılmasına gerek yokken, ateistim ben diye parmak kaldırmak pek bir manasız ama özünde "dinci" bir davranış olarak değerlendiriyorum, çünkü inancın veya inanmamanın üzerinden puan kapmaya çalışıyorsun.

gerçi 9 sayfayı okumadım ama, bu açıklama ile ne hedeflediğini ve kızın ne gibi çıkarımlar yaptığını açıkçası merak da ediyorum?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazılmıştır eminim ama vurgulamak ve çoğunluğu sağlamak aşkına yazıyorum.

Bahane kardeşim. Tertemiz, cillop gibi bir ayrılan kadın bahanesi hem de. Kadınların en iyi yaptığı şey sorumluluk devridir. Ayrılırken ihaleyi kitleyecek bir şey buldular mı ondan harikalar yaratırlar. Neticede ayrılığın sorumluluğun bir kısmı sende.

Sen diyemedin ki "Seni seviyorum. Sana olan aşkım ile alnımı secdeye değdiririm. Senin güzelliğin bana yaratıcının kanıtı.". Bunu demedin ayrılık sorumluluğunu aldın üzerine. Hop ihaleyi kitledi sana. Artık nerene dayarsan daya hesabı. Bu arada öyle yapsaydın demiyorum. Tüm dinlerin...

1. Kız senden ayrılmak için bu kadar kendisi ile alakasız bir şeye sarıldıysa demek ki ilişkide gözle görülen bir problem yokmuş.
2. Olum kadınlar problem sever. Problem derken kızın hayatına dert ol demiyorum ama sen de ilişkide pek uyumlu bir adamsın imajı yarattın.
3. Uyumlu birisiysen, kızla yatağa girdiysen ve de "o iş" hariç her şeyi yaptıysan zaten o dakikada kaybetmişsin. Lan doğasına aykırı hareket eden birisisin sen onun gözünde. Küçülmüşsün iyice.
4. O dakikadan sonra sen kız için oyuncaksın aga. Kadın sahip olunmak için girdiği yolda oyuncağa sahip olunca çanlar çalmaya başlıyor.

Bundan sonra iki ihtimal var.

A ) Kız kötüdür: Seni aldatır. Affedersen gene aldatır. Affedersen gene aldatır. Gene aldatır.
B ) Kız iyidir: Senden saçma bir bahane ile ayrılır. Normalde çok mantıklı bir insan da olsa bu bahane saçma sapan olabilir. Kız için önemli değildir artık o. Kız bir yandan seni aldatmadan ayrılma yolunu seçtiği için iyilik yaptığını düşünür. Bir yandan da seni zaten pek "adam" yerine koymadığı için dürüstlüğünü haketmediğini düşünür. Bir de ağlamışsın ya "Beni terketme" diye. Kızı tamamen haklı çıkarmışsın.

Başkası var mı? Birisini gördü ondan mı böyle hızlıca ayrıldı? falan gibi düşünceleri sakın takma kafana.

Neticede birisi olmamış olsa bile ileride olacak. Yine de kadınların tuttuğu dalı bırakmadan başka bir dala geçmeyeceğini de bil. Yani erkek yalnız kalabilir. Açar oyun oynar, içer, falan. Mağarasında yalnız kalarak, yaralarını yalayarak iyileşir. Ama kadın yalnız kalamaz. Ayrılacağı için ağlamayı göze almış bir erkek yerine yalnızlığı seçmez. Ya zaten yedekte tuttuklarından birisini devreye sokmaya karar verdi ki ya da onu yedekte tutan birisi oyuna sokmaya karar verdi.

Bir işi tam yapamayacaksan sakın başlama. Yatağa girdiysen ya tam yap işini ya da hiç girme. Beceriksiz durumuna düşeceğine isteksiz görün. En azından küçülmezsin. Hiç bir kadın "Ne kadar saygılı erkek" demez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...