Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

21:9 Ultrawide Monitorler


Kanuni

Öne çıkan mesajlar

ikinciyi bilmiyorum ama ilkini direkt karşılaştırmış biri olarak görüşümü bildireyim.

iki 34" uw monitör kullandım arka arkaya. LG 34GK950F-B ve MSI MPG341CQR. LG olan IPS, MSI ise VA panel.

ikisi de 3440*1440, ikisi de 144hz, ikisinde de freesync var. ikisi de iyi monitörler olarak anılıyor benchmarklarda ve ortamlarda. ghosting/overshoot anlamında ikisi birbirinden farklı diyemem. ikisinde de çok seyrek, rahatsız etmiyor. MSI olanı şu an kullanmaya devam ediyorum.

IPS'in tek artısı freesync'in tam anlamıyla düzgün çalışmasıydı, ki bunun önemli olmadığını söylemişsin. VA'in renkleri, siyahları, kontrastı çok net biçimde daha iyi. diğeri kırıldığı için buna geçtim ama asla dönmeyi düşünmem IPS'e. IPS'lerde genel olarak glow/bleed sorunu da daha fazla.

VA'in handikapı, ki bunu alım öncesi kaçırmak çok kolay, freesync var olmasına var ama yaklaşık 72-100 arası ACAYİP flicker yapıyor. tüm VA panellerde bu az çok yaşanıyor bildiğim kadarıyla. aralık değişebiliyor. FPS'i sabit tutabilirsen ya da 72 altı/100 üstü tutabilirsen sorun yok. diğer türlü dikkat çekici şekilde flicker yapıyor oyunlarda. açıkçası ben üşenip kapattım, aradığımı da söyleyemem. yine, sen de oyun odaklı kullanmayacağını söylemişsin zaten. 72 olmasının sebebi 144'un yarısı olması bu arada, buraya kadar olan fps'te çiftleyerek falan mı sync yapıyormuş neymiş. bunu geçince flicker başlıyor. 100 üstünde azalarak bitiyor, o kısmın nedenini tam bilmiyorum. 

bunun dışında LG'yi bu model özelinde de duvara asmayacaksan veya farklı bir stant kullanmayacaksan tavsiye etmem. çok tırt bir standı var, çok sallanıyor. ayrıca bleed de epey vardı. MSI'dan bu anlamda çok memnunum, taş gibi tam anlamıyla. ekranıyla, ayağıyla, rengiyle, her şeyiyle.

maalesef 60hz bir UW monitör kullanmadım, mecburen 144hz olanlardan bahsedebildim. ama açıkçası oyun için olmasa da 60hz önermem. bütçe meselesiyse ayrı tabii ama para varken "gerek yok" tribine girmeyi önermem. msi'i bir aydır laptopla 60hz kullanıyorum kasaya parça beklediğim için, hala alışamadım desktopta. 144hz bariz üstün. 

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Huawei Mateview GT 34" aldım, dev gibi geldi ekran 15.6" laptoptan sonra.

Birden fazla HDMI input aynı anda gösteriliyor mu diye sormuştum, olmuyormuş. LG'de bunu yapan görmüştüm videolarda ama ayrı bi cihaz mı kullanıyorlar yoksa monitörün özelliği mi emin değilim.

Sound Edition olanı var bu aldığım monitörün, bulabilsem onu alırdım. Ses çıkışı olsaymış keşke monitörün dedim.

Huawei mağazadan aldım, 7200₺'den 6000₺'ye inmiş. Bir de uygulamalarında kupon veriyor 300₺ daha indi. Ayrıca Bluetooth Mouse ve AX3 Dual-Core modem hediye yolladılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Black smearing henüz bir rahatsızlık vermedi, özellikle test etmeye çalıştım yine de fark edemedim veya rahatsız edici bir yanını görmedim. Oyunlarda belki daha farklı olabilir, ultima online oynadım şimdilik sadece.

İş için aldım, sürekli teams kullanıcam ama henüz bir test yapmadım. Kullanınca yazarım tekrar. Tahminim pencereyi yarım ekran veya split-screen ile tanımlanmış boyuta getirdikten sonra sadece pencere paylaşmak daha doğru olur.

Henüz 2-3 saattir açık, 1-2 hafta sonra tekrar yazarım. Yine de sorunuz olursa denerim/bakarım

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, roket adam dedi ki:

ya ben de şu an 3 monitör kullanıyorum, bu ultrawide'lara özeniyorum ama bu tarz aşırı büyük monitör kullananlar teams'de falan ekran paylaşımında hep sıkıntı yaşıyor. sizde de oluyor mu, 34 incin tamamını karşıya mı basıyor bu aletler ekran paylaşımında?

altta üstte bar olmasının yanı sıra 1440p çözünürlükte göndereceksin bir de muhtemelen, şirket laptopunun 14-15" 16:9 1080p'sinden bakan kişilere hepten ufak kalabiliyor zoom yapmayı bilemeyenlere. ama birden fazla monitörün varsa 16:9 bir tanesini call'lar için hazırlayıp hep onu paylaşabilirsin. böylece esas uw monitöründe her zaman beymen'de valentino montları gezebilirsin...

eğer işin gereği metinleri çok kıyaslıyor/editliyorsan 21:9 monitör aslında 2x 4:3 monitörün yanyana yapıştırılmışı gibi. (tam değil aslında 3.5:3 ediyor kareye daha yakın) iki ayrı metin/kod penceresini gözlerini 2x 16:9 monitöre göre fazla kaydırmadan tek ekranda editliyorsun. bu aspect bir denemeye değer, hiç beğenmezsen az zararla elden çıkarırsın zaten.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buna çözüm arayan çok fazla var bu arada, en kolayı pencereyi boyutlandırıp paylaşmak gibi. Pencereyi split-screen programlarıyla pre-defined boyuta getirebiliyorsun, 16:9 yapılabilir kolayca.

Tek pencere paylaşmak işi engelliyorsa: https://github.com/tom-englert/RegionToShare

 

Bu arada PiP veya PbP destekleyen monitörlerde aynı anda birden fazla HDMI input görüntülenebiliyormuş. Bu Huawei'de yok malesef. Bu şekilde aynı PC'den iki HDMI bağlarsanız ekranın yarısını tek monitör gibi paylaşabilirsiniz.

xaty tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Bir süredir iş için aktif kullanıyorum Huawei Mateview GT 34", aşırı derecede memnunum.

Teams ile ilgili sorunlar olduğundan bahsedilmişti, bu monitör bağımsız bir problem sanırım ama tam ekran paylaşımı da yapsam, pencere de paylaşsam bir problem yaşamadım şimdiye kadar. Yine de ekran paylaşırken laptop ekranını paylaşıp ekranı aktif kullanmaya devam etmek işime geliyor, veya sadece pencere paylaşmak.

PowerToys'u kullanmaya başladım, önceden başlamadığıma pişmanım. FancyZones ve Her Zaman Üstte özelliklerini çok yoğun kullanıyorum.

Black Smear sorulmuştu, rahatsız edici bir durum göremedim.

İki HDMI input'u aynı anda gösterebilmesini isterdim, o özellik yok. Ayrıca Audio-out olmasını da isterdim, ses sistemine direk bağlayabilirdim ama benim aldığım versiyonda bu özellik yok, başka bir versiyonunda var ama o da TR'de yok sanırım.

HDMI'lardan birisine TV Box bağladım, diğerindeki HDMI'ı USB-C converter'a bağladım, üzerinde Unifying Reciever da var, herhangi bi laptop/telefon direk bağlayabiliyorum tek kablo ile.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...