Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

xperia z3 vs z5


Suark

Öne çıkan mesajlar

  • 3 hafta sonra ...
selamlar,

yeni konu açmayayım dedim. ben de lg g2 kullanıyorum fakat az kaldı perte çıkmasına, ekranın sağ tarafının yarısı sarardı ki bu yüzden garantide ekran değişmişti, garanti bittikten 1 ay sonra yine oldu bu olay. pil kötü durumda, günde 2 kere şarja takıyorum eve gidesiye kadar. mevcut telefonlara baktım g4 almaya karar verdim fakat onda da benzer problemler olduğu için vazgeçtim. z5 premium alayım diyorum fakat 4k ekran çok gereksiz. ki keşke 4k ekransız piyasaya sürselermiş. pilinden ötürü ( 3430 mAh ) tercih sebebim. nasıl olsa ana ekran fhd olarak çalıştığı için pile çok etkisi olmayacağını düşünüyorum. tavsiyeleriniz var mıdır.

Not : Samsung düşünmüyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar. Bu konuda cidden cahilligime verin. Simdi bu 4k ekran için android desteklese de desteklemese de 1080p görüntü vermesi ekranin sarj yeme oranına + veya - yönde bir etkisi olur mu. Yani ana ekranda 1080p gostermesi sarji daha az yeme veya normal 1080p ekrana gore daha cok emme gibi bir olayı olabilir mi. Yoksa sadece 4k ekranda 1080p render etmek istedigi icin aynı şarjı hatta daha fazlasını götürür mü demeliyiz.

Uzun lafin kisasi sadece kullanim bakimindan ki oyun max 20 dk, video foto ayda yilda bir, gerisi internet ve social media olarak takilmak olan birisi icin
4k ekran ( ama sadece 4k icerikte ) + 3430 mAh pil < 1080p ekran + 2900mAh demek doğru olur mu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En kaba hali ile anlatayım o zaman ama öncelikle şunu belirteyim Z5 Premium gerektiğinde 4K veriyor gibi bir olayı yok aletin kullanmış olduğu ekran üzerindeki piksel oranı o zaten yani saate bile bakıyor olsan 4K bir ekranı çalıştırıyor olacaksın. Gelelim soruna sence 2160 x 3840 (801ppi) kadar piksel ile 1080 x 1920 (424ppi) piksel arasındaki güç tüketimi aynı olabilir mi? Bildiğin iki misli bir nokta hacmi var ve her nokta belli seviyede güç tüketmiş olacak. Ayrıca 0,3" ekran büyüklüğü de mevcut.

Kullanılan panel farklıdır fln öyle bir şey var ise güç tüketimi düşebilir ama sanmıyorum bu sebepten Z5 > Z5 Premium benim şahsi fikrim bu yönde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

quad da gereksiz g3 quad yerine fullhd olsa g2 kadar şarjı gitse daha iyi mesela.
m7den g2 ye geçtim tamam ekran kalitesi renkleri m7 gibi değil ama şarjı efsane gidiyor.
ekran sararmasından dolayı ekranı değişti. şimdilik sıkıntı yok ama resmen m7ye göre 2 kat daha iyi gidiyor.
abi şarj çok önemli kıstas

kişisel değerledirmem şu yönde

1) full hd + uzun şarj
2) hd + uzun şarj
3) 4k + kısa şarj
3) quad hd + kısa şarj
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
Başlıktaki soru bende de var şu anda.

Z3 veya Z5 alacam. İkisi arasında işlemci nesli dışında fark yok gibi gözüküyor. Z5 kamerası bir tık daha iyi gibi Z3 de şarj etmeden daha uzun süre gidiyor. Parmak izi sensörü falan beni cezbetmiyor.

Üstüne yurtdışından bakarsak arada 700 TL gibi bir fark var yani.

Z3 Z5 arasında hakikaten teknik olarak pek fark yok mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

telefon seçerken çözünürlük faktörünü gereksiz bir parametre olarak görüyorum ben.

5" civarı ekranlarda 4k falan çok komik bence. z5 compact özellikle 720p çıktı mesela. adamlar zaten göt kadar ekran bu çözünürlük hayli hayli yeter demiş ki yetiyor da. böyle olunca da pil tüketimi az oluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:

4k telefonun görüntüsünü ekrana verdiğinde filan işe yarıyordur sanırım.


ekran çözünürlüğüyle aletin verdiği görüntü çıkışı farklı şeyler. evdeki pc ne max 720p çözünürlük veren mönitör taktığını düşün ama 1080p görüntü veren projektöre çıkış da verebilirsin eğer donanınım müsade ediyorsa. telefon da öyle.

hdmi çıkışı olan hd çözünürlük veren ama kendi ekranları 720p olan tabletler falan görmüştüm.

bide zaten 4k içerik şu an mobil platformda hiç üretilmiyor gibi. ekranın boyutundan dolayı verim alamamayı geçtim zaten 4k kaynak göremeyeceksin ki hakkını versin ekran. 21"-27" monitör kullanan standart pc kullanıcıları bile 4k içerikle karşılaşmıyor neredeyse, avuç kadar ekranı kullanacak adamları gazlıyorlar 4k ekran diye. hani ben 4k filmi telefonda izlerim diyen zaten istikrar, düble yol diye geziyordur.

telefon için çözünürlük, kamera için megapixel muhabbetiyle aynı. çoksa iyidir algısı var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...