Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Telif hakları sorusu


Pluton

Öne çıkan mesajlar

Ben bu soruyu zamanında yine sormuşum ama tam açıklayıcı bilgi vermemişim. Herkesde birşeyler söylemiş tırtsmış vazgeçmişim.

Şimdi silkroad online oyunu için onun silah modellerini OBJ'ye yada OBJ'yi silkroad dosya formatına çevirecek bir program yaptık.

Şimdi bir skin sistemi yapmak istiyorum ancak bu silah çizen arkadaşlar 1 silah için baya güzel fiyat istiyorlar (500TL civarı). Onların hakkıdır değildir orasını bilemem ama benim bütçemi aşıyor.

Neyse Wow Model Viewer'dan wow'un silahlarını alıp silkroad'a birebir kopyalayabiliyorum, gayetde güzel ve şık oluyor.

Bazı skinleri ücretsiz bazı skinleri ücretli satacağım.

Ben bunları kullansam kimse şikayet etmese Blizzard beni 70 sene sonra bile görmez diye tahmin ediyorum. Ancak herhangi bir kişi gidip mail atar, supportdan falan yazar.

Bir arkadaşımın söylediğine göre Türkiye'de "Önce uyar, sonra dava aç" gibi bir kanun varmış. Bende bilmiyorum o öyle söyledi.

Önce uyaracaklarsa ben hemen kaldırırım sorun değil. Ama uyarmadan ZART diye dava açarlarsa ne olur v.s gibi detayları bilmek istiyorum. Fikri olan varsa ve TROLLEMEZSE sevinirim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

blizzard avukatları ile birebir yüzyüze muhattap olmus biri olarak; blizzard olaydan haberdar olursa ve kafaya koyarsa;

aydın & aydın'dan bir avukat + kendi hukuk ekibinden 1-2 kişiyi kapına gönderir.

bunlar gelmeden önce savcılığa ön başvuruyu yapar ve adres bilgine ulaşır, evrak işleri başlar.

ondan sonra gelir senle masaya otururlar. derler ki ya bu projeyi iptal ediyorsun ve bizle su 3-4 sayfalık metni imzalıyorsun - ki sen burada tamam desen bile bitmiyor mevzu, önce amerika merkezi arayıp, onay istiyorlar - sözleşme şartlarını kabul etmezsen, savcılıkta ön işlemleri başlattık dava açıyoruz o zaman diyorlar direk.

tabi benim yaşadığım mevzu diablo 3'e vanilla zamanında server emulator yazmaktan kaynaklıydı, maddi bir kazanç yoktu.

sen adamların assetleri üzerinden maddi kazanç elde edeceğin için, durum böyle kısa yoldan çözülmeyebilir.

unut yani öyle önce uyar sonra dava aç geyiklerini.

mesela bossland'le var büyük davası blizzardın bu honorbuddy gibi botları yazan buyuk paralar kazanan almanya merkezli bir firma. bu adamlarla hic anlasma yoluna gitmediler, kazandıkları paraların katı mertebesinde tazminat davaları actılar devam ediyor bir cogu da. botların almanya da dagıtımı durduruldu vs.

ben dedigim gibi diablo 3 vanilla icin emulator yazıp kodu dagıttım için geldiler, fakat kodu online olarak bir sunucuda çalıştırıp para kazanma mevzularına girmediğim için, karşılıklı bir sözleşme imzalayarak olayı çözdük. tersi olsaydı baya acılı bir süreç olurdu.

kodları verdim birde iste githubda ki repoyu sildirdiler filan hos yüzlerce forku githubda hala duruyor. ters yaparsan adamlara bilgisayarı da aldırmaya kalkabilir avukat bahane uydurup, işte kodlar var mı yok mu diye bilgisayarda araştıracaz diye.

tldr; blizzard ile uğraşma, adamlar kafaya koyarsa hiç masrafları filan düşürmeden merkez ofislerinde ki hukuk ekibinden 2 kişiyi + aydın & aydın'dan bir yazılım hukuku avukatını uçakla evine gönderebiliyor. bana gelenlerden biri direk gavur diğeri, yarı Türk amerikan vatandaşı idi.

Takdir edersin ki dava açılır da kaybedersen ki bizim burada ki telif hakları kanunları ağır malum isveçde yaşamıyoruz, kaybedersin, bütün bu masrafları sana giydirirler.

3 kuruş para kazanacam diye Blizzard'la uğraşma. git sikindirik firmaların assetlerini arakla, onlarca kişilik hukuk ekibi olan Blizzard'ın değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam ama bak ne diyorum, konu public dagıtmak filan degil, konu bu adamların bundan haberdar olması ki olurlar. sırf bu iş için, dmca mevzuları için anlaşmalı çalışan firmalar var. Blizzard IP'lerini takip edip, assetlerini kullanan, emulator yazan, crack yazan grupları bulup raporluyorlar Blizzard'a. adamların işleri bu.

ve benim durumumda ticari kazanç yok, ben biraz da telif haklarından oradan yırttım karşılıklı anlaştık.

sen ticari kazanca gireceğin için seni direk öttürürler bak açık ve net. benle olduğu gibi gelip çay kahve içerek muhabbet etmezler :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...