Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurt dışında çalışma/askerlik


Cd-

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,

Kasım'dan beri Almanya'da çalışıyorum mavi kartım var. Ocak'ta 1 haftalığına Türkiye'ye geleceğim daha önce master sonrası yaptığım tecilin tarihi de bitiyor. Türkiye'de sorun yaşamamak için yapmam gereken bir şey var mı? Burada konsolosluğa gidip ekstra bir erteletme falan mı yapmam lazım? Şunun 2. sayfasında solda bir şeyler yazıyor ama gerekli mi emin olamadım:http://www.hukuk24.de/almanya/askerlik/yurtdisi_askerlik_erteleme_bilgilendirme_brosuru.pdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...
selam

konuyu uplayayım

estonyada firmam var. kendime maaş verebilirim. bu 365x3 gün süresi kadar yurtdışında sigortalı çalışan olunca dövizli askerlik dalgası için soruyorum.

elçiliğe mail attım. maaş için alt limit üst limit falan yok dediler

"Maaş konusunda herhangi bir limit bulunmamaktadır.

Bedelli askerlikte süre verilmez ve bu herzaman yürürlükte olmayan bir askerlik yapma şeklidir. Yurtdışında 3 yıl(1095 gün) işçi veya işveren olarak çalışılmış iseniz dövizli askerlikten yararlanabilirsiniz. Dövizli askerlikten yararlanma şartları ve istenen belgeler aşağıda sunulmuştur."

ben kendime 300 euro brüt maaş versem de ülkeye vergi verip sigortalı olduğum için geçerli oluyo mu dövizli için?

bir de şöyle şeyler isteniyormuş

dövizli askerlik için gerekli belgeler

-6 adet fotoğraf -Kimlik çizelgesi ve bir adet fotokopisi. -Çalışma izni veya Gewerbeschein fotokopisi. Geriye doğru en az üç yıllık süreyi göstermiyorsa, daha öncekinin de bir fotokopisi. -İş yerinden alınacak çalışma belgesi. (Arbeitsbescheinigung) -Serbest meslek sahipleri Finanzamt’tan bu işi halen yaptıklarını gösteren bir belge getireceklerdir. (Yazı) -Pasaportun isim sayfası-uzatma sayfası ve dördüncü sayfasından, eski ve yeni oturma izni sayfalarından ve Türkiye’ye giriş-çıkış damgalarının bulunduğu -sayfalardan birer fotokopi getirilecektir. -Son üç yıl içinde pasaport değiştirilmişse, eski pasaportun fotokopileri de getirilecektir. -En az üç yıl emeklilik sigortası ödendiğini gösteren sigorta belgelerinin birer adet fotokopileri getirilecektir. (Rentenversicherungsnachweiss) Toplam 36 aylık süreyi gösterecek. 2013, 2014 ve 2015 yıllarına ait sigorta belgeleri. -Serbest meslek sahipleri, Finanzamt’tan, üç yıl vergi ödendiğini gösteren belgelerin fotokopilerini getireceklerdir... (Son üç yıla ait Jahresbescheid’lar) -Son yoklama formu ve bir adet fotokopisi.



edit: sorumu sormamışım

bu minimum maaş konusunda emin olamadım. şirket sahibi ve yönetim kurulundaki tek üye olduğum için kendi maaşımı istediğim gibi ayarlayabiliyorum. 100 euro da maaş verebilirim kendime yani. türkiye tarafından buna bakılmıyor mu şudur budur azmış maaşın falan diye?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım daha yeni yatırdı parayı dövizli askerlik için. bifiil yurtdışında olduğun günleri sayıyorlar. maaş vs önemli değil. pasaportundaki giriş çıkış tarihlerine göre toplamda 1095 gün yurtdışında olup olmadığını ve bu günler içerisinde sigortalı, resmi olarak çalışıp çalışmadığını kontrol ediyolar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...