Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş Değişikliği Tavsiye (Sektör / Alan vb)


df

Öne çıkan mesajlar

Selam,

AS3 ile flash/mobil oyun programlama yapıyorum 3-4 yıldır ama ülkemizde artık bitmek üzere. 5-10 şirket kaldı hala devam eden yakında o da kalmaz.

yol yakınken 3-4 ay içinde biraz daha piyasası olan programlama dili ile yazabileceğim bi işe girmek istiyorum. sizce hangi dil ile devam etmek gerekir. önrileriniz nelerdir. geleceği karanlık olmasın yeter.

android, .net fln tabiki bariz olan seçenekler de belki daha iyi alternatifler çıkar diye sorayım dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seneye Tıbbi Cihaz Yönetmeliği değişiyor. Bütün sektörde kullanılacak softwarelere (ERP, Hardware içindeki softwareler felan dahil) Validasyon zorunluluğu geliyor. Bence yavaştan software validasyonu öğren 5-10 yıl ekmeğini yersin. Ama günde 400 Sterlin vermezler Türkiye de :(

White paper konu ile ilgili
http://www.emergogroup.com/resources/articles/medical-device-software-standards
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Sawer
Mobil olursa kesin android ile devam ederim. ios tarafını sevmiyorum. hem java olması da tercih sebebi benim için. objective c ile apple'a bağlı kalmak istemem.

@Gangren
Endüstri mühendisliği okuduğum için ERP'de sıcak geliyor. 6 ay SAP üzerine staj fln yapmıştım öğrenciyken ama yazılım değil süreç tarafıydı işin. yeni mezunken aramıştım ama bulamamıştım bu alanda iş. =)

@Remus
O kadar niş alanlara girmek istemiyorum. ters tepebilir =)

sanırım bu aşamada tek bi tarafa başvurmak yerine java, android ve .net alternatiflerinin hepsi için arayışta olup gelen tekliflere göre değerlendirmek daha mantıklı olabilir.

teklif aşamasına geldiklerimle ilgili yorum alırım buradan. hem o zaman kafamda daha somut sorular olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
bu ayın başında istifayı basıp çıktım. .net ve android ikisi bi arada yürümeyi düşünüyorum. öğrenmek için kendi 1-2 projemi yapacağım. 1-2 ay sonra da iş arayışına geçerim yavaştan. biraz dinlenmek iyi olacak 4 yıldır aralıksız çalışıyorum kısa tatiller dışında.

şimdi site ve backend için .net tarafından başladım. frontend için bi template aldım amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok diye. gerçi sadece style'larını kullanacağım örnek bir şey olsun elimde dedim giydirme yapmayacağım yani.

*sqlserver, entity framework, linq ile db ve orm işini halledeceğim.

*oauth + owin ile token authentication yapıyorum ki mobil tarafında cookie ile uğraşmayayım diye.

*frontend tarafı bootstrap + angularjs olacak.

*webapi ile restful servis olacak arada ki yine mobil tarafı yaparken ikinci kez uğraşmayayım.


.net ile uğraşan kişiler seçtiğim frameworkler ile ilgili önerilerde bulunursa iyi olur. baya bi araştırdım ama gözümden kaçan noktalar varsa yol yakınken değiştireyim =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
bende kendi derdimi araya sıkıştırayım.

haftada 7-8 saat ders dışında tamamen boşum. bu müthiş boş zamanda öğrenip en azından harçlık çıkartabileceğim bir iş/hobi lazım. garsonluk yap demeyin çünkü stres altında elim kolum bacağıma dolanıyor ve aşırı unutkanım. hani uğraşmamak için parttime taş bile taşıyabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi, eğer garsonluk olayına gurur / kibir olarak bakmıyorsan fcidden tavsiye ederim. kendn zaten dmeişsin aşırı stresli ortamlarda mala bağlıyorum diye. gir işte işin içine, en fazla işten çıkarırlar yani. ama üstesinden gelirsen büyük bir bilezik takarsın koluna. ben komilik yaptım sonrasında garsonluk. soğukkanlılık kattı diyebilirim. insaanlarla konuşmayı da öğreniyorsun, asosyallik durumu da ortada kalmıyor. epey iyi ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
2 aylık yatıştan sonra yarın iş başı yapıyorum. iş asp.net ile temel bankacılık yazılımları. 1-2 başka teklif vardı yine asp.net ama onlar adamların kendi şirket içi süreçleriydi kabul etmdim. süreçleri iyi midir kötü müdür belli değildi. temel bankacılıkta en azından süreç noktasında belli standartlar var. umarım iyi bir seçim olur uzun vadede =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...