Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muv-Luv Schwarzesmarken


Laurelin

Öne çıkan mesajlar

06

lise ne kötü casusmuş ya. yüzbaşıyı öldürteyim mi yavru ;) ;) diyor; hem de eberbach dışında bütün schwarzesmarken şüpheyle yaklaşıyorken. sonra da ne yapacağını bilmiyor oniichana sığınıyor. stasi gerçekten bu kadar beceriksiz olamaz yav. bence başka şeyler dönüyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6. bölüm:

spoiler

O değil de nasıl derin devletmiş yahu, 3 tane paralel yapı aynı anda birbirinin kuyusunu kazıyor.

Abisine yavşayan imouto'ları sevmem normalde ama burada cliffhanger materyali olarak gayet iyi bağladılar. Zaten bu bölümde tek çatışma olmamasına rağmen işlenen yan konular senaryoyu çok derinleştirdi.

Bir de Muv Luv Wiki'de biraz gezineyim dedim, Beatrix dışında tüm karakterleri Anime'yi izleyenler için spoilersiz yazmışlar ama Sylvia gibi karakterlerin arka plan hikayelerini yada Iristina ve Beatrix'in aslında eskiden birbirlerinin en yakın arkkadaşı olmaları gibi yan bilgileri oradan okursanız Anime'de verilmeyen bazı detayları yakalayabiliyorsunuz.

4chan'de romanı okuyanların yazdıklarına göre Beatrix'i anime için fazladan psikopat hale getirmişler, şimdiye kadar kafasına sıktığı karakterleri doğrudan onun öldürdüğüne dair tasvir yokmuş, bu yan bilgi olarak dursun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

12 - final
anetto, gretel bile ne yapıp edip kurtuldular. ben ikisi de kesin gider diyordum, ters köşeye yatmışım resmen.

bütün bölüm iyiydi, güzeldi ama iris ölmeyeydi. o öleceğine diğer herkes öleydi. :(

osirix, şimdi wiki'ye baktım da ciğerden vurulmuş sanırım, ondan gg imiş. bizim de ciğerimiz yandı.
http://static.zerochan.net/Irisdina.Bernhard.full.1456226.jpg


12 bölüme çok daha fazla anlamlı hikaye sıkıştırdılar bu sefer, iyi seri oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

12

Güzel bitti ama Iris'e yazık oldu.
Theodor ölseymiş onun yerine. Nedense he died for our sins ending bekliyordum en başından beri. Bir de adlarını unuttuğum 2 karakteri de gereksiz yere biçtiler sanki, sırf final bölümünde ölmüş olmak için öldüler gibi geldi bana. Ama zaten öldürmelik karakter diye araya sıkıştırılmış gibiydi onlar, çok problem değil. Ama tabi aceleye getirmişler dur yeteri kadar karakter biçmedik son bölüme yetiştirelim der gibi olmuş.

Her türlü Total Eclipse'ten güzeldi ama.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Serinin en büyük sorunu teknik sorunlardı. Ixtli yerine XEBEC Zwei falan yapsaydı şu seriyi, müthiş olurdu. O yüzden seri boyunca sadece anlatıma ve karakterlere odaklanabildim, arka plan vs animasyonlarını hep 2. planda tuttum. Benzer şekilde 2. ve 3. plan karakterlerin seslendirmelerinin gerçekten kötü olduğunu itiraf etmem lazım. Mesela kale kumandanı olan kadının seslendirmesi rezaletti, resmen fandub gibiydi.

Karakterlerin yeniden dizayn edilmesini başarılı buldum. Bunun yanısıra fanservice'ın her daim dramanın arka planında kalması, Total Eclipse'de gözümüze sokulan vücut hatlarını aynen belli eden suitlerin o derece kullanılmaması, bilhassa serinin 2. yarısında düşmanın BETA'dan ziyade insanlar olmasına odaklanılması başarılı bir yaklaşımdı. Iristina ve Lise farklı şekillerde hatırlanacak karakterler oldular bende. Öte yandan Katia ön planda işlenen bir karakter olarak o denli bir etki yaratamadı bende maalesef. Hakeza Pham, hakeza Sylvia LN'de çok sağlam dramaları olan karakterler olmasına rağmen yeterince odaklanılmayan karakterler oldular.

Yine de seri eksilerine rağmen ortalamanın üstünde kaldı benim için. Hatta maketlerinden 1-2 tane alıp fund etme yoluna gidebilirim belki. Umarım bu serinin artıları eksileri iyi etüd edilir de bizler orijinal VN'ın hikayesini fanservice çöplüğü haline getirilmeksizin izleyebiliriz.

7.5/10
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...