Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray hükmen mağlup sayıldı


kizillelma

Öne çıkan mesajlar

Galatasaray hükmen mağlup sayıldı

"28 Kasım'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe müsabakasında, Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan itirazın incelenmesi sonucunda, Galatasaray takımının sahada mevzuata aykırı takım kadrosu ile yer aldığının anlaşılmasıyla hükmen mağlubiyetine karar verilmiştir"

http://www.ntv.com.tr/spor/galatasaray-hukmen-maglup-sayildi,kCmpBJJMOE-eEGKM6BodMQ?_ref=infinite
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Bir oyuncunun iki farklı lisansla oynayamayacağı yönünde bir kural var ve bize de bu gerekçeyle hükmen mağlubiyet cezası verdiler ama bu hatayı yapan federasyon. Sporcuyu ABD'li statüsünde oynatarak biz avantaj sağlamıyoruz ki. Alınan kararın hiçbir mantığı yok. Oyuncumuza önce Bosna Hersekli olarak lisans çıkartıp, sonra 'biz hata yapmışız, ABD'li lisansı verelim' dediler. Buna da 'tamam' dedik. Lynetta Kizer'in lisansını bize maçtan önce verdiler, kazanınca da hükmen mağlup saydılar."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Özeti şu, ekşiden aldım

said:
söz konusu oyuncu hem abd hem de bosna pasaportuna sahiptir. ligin ilk maçı öncesinde oyuncuya tbf tarafından abd pasaportu üzerinden lisans çıkarılması yerine yanlışıkla bosna pasaportu üzerinden lisans işlemi yapılmış ve oyuncu ligin ilk maçında mecburen bosna pasaportuyla oynamıştır. ancak tbf maç sonrası hatasından dönüp oyuncuya abd lisansı çıkarmıştır. oyuncu da fb maçında forma giydiği için galatasaray hükmen mağlup sayılmıştır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu da kulübün açıklaması

said:
Parkede Kazandık Masada Kaybetmeyeceğiz

Seçildiği ilk günden bu yana Türkiye’nin değil Fenerbahçe’nin basketbol federasyonu gibi hareket eden Harun Erdenay yönetimi, Fenerbahçe’yi sahada bileğinin hakkıyla yenen Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nı hükmen mağlup ilan ederek büyük bir rezalete imza atmıştır.

Söz konusu karara gerekçe olarak gösterilen ABD’li oyuncumuz Lynetta Kizer’in lisansıyla ilgili konuda kulüp olarak federasyonun yönergeleri doğrultusunda hareket ettik. Oyuncumuza önce Bosna Hersek pasaportuyla lisans çıkartan, FIBA’nın uyarısı üzerine “Biz hata yapmışız, ABD'li lisansı verelim” ricasında bulunan bu federasyonun kendisidir. Kizer'in ABD’li lisansını apar topar Fenerbahçe maçına yetiştirip Galatasaray sahadan galip ayrılınca hükmen mağlup sayan da yine bu federasyondur.

Galatasaray Spor Kulübü olarak bu duruma seyirci kalmayacağız. Taraftarımızın da sessiz kalmayacağından eminiz. Saha dışı oyunlarla başarı peşinde koşmayı alışkanlık haline getirenlere ve onun işbirlikçilerine her platformda hesap soracağız. Konuyu öncelikli olarak Tahkim Kurulu'na taşıyoruz. Ayrıca federasyona da dava açıyoruz. Galatasaray taraftarı müsterih olsun: “Parkede kazandık masada kaybetmeyeceğiz.”

Düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyunu kapalı kapılar ardında yaşananlar hakkında da bilgilendireceğiz.

Saygılarımızla.

Galatasaray Spor Kulübü
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...