Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Escape from Tarkov


yazuach

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...
Cok guzel oyun kesinlikle tavsiye ediyorum ama siniriniz biraz bozulucak full loot oldugundan :)

Bir dipnot: pubg ile hicbir alakasi yok, arcade degil ona gore izleyip alin. global health yok mesela, kolunuzun bacaklarinizin midenizin hpsi ayri, ayri ayri tedavi ediliyor vs.

Ikinci dipnot: almayi dusunuyorsaniz indirimi kacirmayin derim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
nightvision olayı nedir?

son patchle oyuncuların istediği random spanw point, farklı escape routelar filan eklediler. daha güzel oldu eskiye nazaran.

daytime-nightime kısmını oyuna girerken seçerek giriyorsun. istersen full daytime takılabilirsin.

coop derken, zaten grup olarak girebiliyorsun max. grup size 5 kişi. grup olarak girdiğinde örn. max 8 playerın(pmc) girebileceği map varsa senin gruptan başka 3 kişi girebiliyor o mape, 8 kişi haricinde scav olarak giren playerlar yada ai var tabi.

single istersen de offline map oynayabiliyorsun sadece pve (ai-scavlara karşı), genelde haritayı tanımak escape routeları öğrenmek için yapılyor bu.

oyunda her maç aslında bir scavenge run. scavları yada diğer pmc'leri öldürerek lootlayıp, yada ortamdaki silah vs. lootlayıp, ölmeden ortamdan kaçmaya bakıyor. bu lootlarını traderlara satıp, para yada direk sonraki maçta kullanabilirsin.

pubg gibi standart survivaldan farkı bunda önceden lootladığın ya da parayla satın aldığın ekipmanlarında maça girebilirsin ama en sağlam armoru da giysen, keleşle kafaya yediğin 1-2 mermi genelde yatırıyor adamı. inanılmaz çok silah attachmentları var ama bunu yapmak için para kazanıyor olmak lazım.

1 hafta boyunca %25 iskonto var denemek isteyenler kaçırmasın derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:


Israrla full loot var deniyor. Battle Royale'de full loot olması neden sinir bozsun, standart battle royale'den farklı bi mekaniği var demek oyunun ama ISRARLA kimse anlatmıyor arkadaş.


illaki full loot yok, ultima'daki gibi insurance sistemi var. esyalarini kurtarabiliyorsun ama tabi para lazim kasada. Bir de ozel bir canta var oyunda, o cantana koyduklarini kaybetmiyorsun ama 8x8 bir canta galiba cok buyuk degil.

oyun baya gergin genel olarak cunku her sey ses cikariyor, birini lootlarken, dolabi lootlarken veya bastigin zemine ve kostugun hiza gore vs. karanlik ortam ve etraf daha gercekci bu nedenle cok fazla camp ortami var bu sinir bozuyor full loottan cok cunku adam senin her yeri lootlamani bekleyip sacma sapan bir yerden seni avlayabiliyor pompaliyla ve senin uzerin full (cunku task yapiyorsun atiyorum factory oynamiyorsun).

OYUN COK YAVAS. aksiyon oyunu degil kesinlikle. Arma gibi de degil, baya daha silasyon diyebiliriz bile. bir battle royal zaten degil, herkes bununla karistiriyor.

anatomisel olarak biraz sinir bozucu bence cunku cok farkli yaralanma cesidi var. uzun raid oyunlarinda da karakterin acikip susayabiliyor veya karnindan vurulursan surekli susuyorsun canin full olsada ve criple dmg aldiginda farkli iyilestirme itemlari gerekiyor.

silah customization fln cok ust seviye. baya detayli sekilde silahlar parcalara ayrilmis ve farkli tipte parcalar takabiliyorsun. her parcanin silaha olan etkisi farkli(atiyorum birisi recoile 14 etki ediyor digeri 7).

Hem karakterine level kasiyorsun hem de trade vendorlarla level kasiyorsun(silahi direk satmak yerine parcalayip satinca mesela daha fazla xp aliyorsun). Trade'lerle level alinca daha fazla item ve daha iyi fiyat olanaklari olusuyor. Kendi levelini da arttirinca bir suru skill var iste bunlari gelistiriyorsun. Recoil control mu istersin, prone mu yoksa rifle tipine gore mi vs vs 30 tane fln skill var. bunlar level atlayan ayri skiller vs vs. Level kasarken de istersen aksiyona girip adam lootlayip combat Xp topluyorsun istersen de belirli bolgelerde yapabildigin task'ler alip bunlari gerceklestiriyorsun(10x su item'dan bul veya suraya git suradan cakmagi bul ve buraya koy vs vs).

oyunda sevmedigim sey, birisi seni tabancayla bile vursa inanilmaz sarsirma yasatiyor sana. eger adami farketmediysen toparlayip vurman imkansiz gibi, bu nedenle camp yapip birine avlamak cok buyuk avantajli. NPC'leri avlarken belirli bir noktaya cekip farmliyor gidip peslerinden kosacagina.

grafik acisindan oyun baya detayli ve bu da yaninda bazi sikinti getiriyor: oyunun belirli bolgelerinde felaket FPS drop yasiyorsun cok saglam bilgisayarla bile. Bu sinir bozucu olabilir. Oynayarak yasamadigim icin net bilgi veremeyecegim. Ayarlari kisarsan ve oyun camur olursa da muhtemelen hic zevk vermez, dusuk detaylarda oynayanlari gormedim.

oyunda killcam yok, bu acidan PVP'ye daldiginda nasil oldugune dair bir bilgi olmayacak. bilmiyorum ne kadar onemli tabi.

takim olarak girme diye bir sey yok, sadece ayni anda ayni harita bolgesine siraya giriyorsun ve genelde direkt denk geliyorsun arkadaslarinla. oyun massive olunca bu nasil olur bilmiyorum. sonrasinda takim arkadaslarinla nerde oldugun konusunda anlasip uzerinizde ne oldugunu vs konusmaniz gerekiyor. herhangi bir takim arkadasi veya arkadas gibi belirten bir sey yok. harita da baya buyuk oldugundan info verme learning curve'u baya uzun olacak.

topladigin itemlar cok begerli olabiliyor, bunlari bilip bunlara odaklanip toplamak gerekiyor ki para biriksin. task yapinca da guzel para geliyor. ozetle para akisini iyi tutup kafani rahat tutman lazim.

simdilik aklima gelenler bunlar, konusalim detaylari :D ben de baya almak istiyorum ama elim gitmiyor bir turlu hala development ve buglari olan bir oyun daha yeni open beta'ya girecek ve wipe gelecek vs. bilemiyorum bir turlu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahhaha, gecepapagani diye bir türkün yayını seyrediyorum.

Takım kurdular. Bir 10 dakika silah filan kuşandılar. 3 kişi girdiler.
Ayrıldılar, 2 kişi yukarı kata çıktı.
Gecepapagani kaldı aşağıda. Arayıp duruyorlar loot filan.
Bu aşağıdaki konuşuyor, beyler ben aşağıdayım, ama ses duyuyorum diyor.
Yukarıdakilerin yayında heyecanla bağırışmaları geldi, aha aşağıda biri var, dikkat et, bu da bakınıyor nerde adam derken.
Yukarıdan bir makinalı sesi, bu gecepapagani şak diye öldü.
Bunun takım arkadaşları balkona çıkmış aha vurduk diye seviniyor.
Gecepapagani la o benim, beni vurdunuz diye bir canhıraş ses çıkardı. Gecenin 1.30 unda hala gülüyorum. Şimdi kim kime loot verecek kavgası yapiyorlar.

Hanginiz la o itiraf edin.

Ben bu oyunu alacam birader kesin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sereglin said:


takim olarak girme diye bir sey yok, sadece ayni anda ayni harita bolgesine siraya giriyorsun ve genelde direkt denk geliyorsun arkadaslarinla. oyun massive olunca bu nasil olur bilmiyorum. sonrasinda takim arkadaslarinla nerde oldugun konusunda anlasip uzerinizde ne oldugunu vs konusmaniz gerekiyor. herhangi bir takim arkadasi veya arkadas gibi belirten bir sey yok. harita da baya buyuk oldugundan info verme learning curve'u baya uzun olacak.


bunu duzeltelim, grup kurup giriyorsun ayni noktadan ama biribirini oyun icinde gorme tamamen manuel ve baya iyi iletisim gerektiriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yine ek olarak:

Suan sitede hesabi olup oyunu olmayanlara 1 haftalik key dagittilar ve stress test yapmaya calisiyorlar. bu baglamda serverlar baya zorlaniyor ve oyun bulma sureleri 15-25dk arasinda degisebiliyor. kisacasi serverlar yetersiz.

Oyundaki en buyuk sikinti, SCAV npc'lerin en ufak bir ses duydugunda sizlere hucum etmesi ve cali-agac-foilage demeden size aimbot'lu gibi HS atabilmesi. SCAV goruyorsaniz etraftaki seylere cok guvenmemeniz lazim en ufak deliklerden bile vassili zaitsev gibi cakiyorlar.

Bir diger son donem sikintisi Dynamic Spawn; bir haritaya girdiginizde belirli bir sure sonra hala hayatta ve o haritadaysaniz yeni gelen oyuncularla tekrardan karsilasabiliyorsunuz. Eger spawn noktalarini bilmiyorsaniz ve bu noktalara yakinsaniz ansizin yaninizda bir oyuncu belirip sizlere girisebiliyor. Bunun yaninda spawn noktalari cok yakin olabiliyor ve shitstorm donebiliyor.

Diger bir bug olarak bazen sprint attiginizda siz cikardiginiz sesi duyabiliyorsunuz ancak etrafinizdakiler bunu duyamiyor. COD MW2 perk kafasi. Bug tabi duzeltilir ama oyunu alip bu ne abi demeyin kafasi :)

Oyuna girdiginizde 100m yurudukten sonra 3-4 kisilik full giyinmis bir grupla karsilasabiliyorsunuz. GG? ya da win? cunku issiz sekilde peslerine dusup sinsice isler de yapabilirsiniz. bu yuzden zaten oyun surekli gergin.

oyunun 4 farkli paketi mevcut, bu patlerdeki en buyuk olay karakter stash boyutu. Ozetle sizin oyunu oynarken totalde bankanizda ne kadar item tutabileceginizi degistiriyor. En ucuz oyundaki kutu 10x23 ve en pahali oyun 10x63. En ucuz oyunu alip upgrade yapabiliyormussunuz ama en avantajlisi ne olur bilemedim(baska seyler de geliyor tabi ama en onemli fark yaratan olay bu). Bazilari icin cok farketmese de bence gunde 3-4 saat oynayip 500+ saat harcayacaksaniz oyunda farm yapacaksiniz bu yuzden stash size onemli olacak.

oyunda suan limitli sayisi alan mevcut, bu alanlar 5-10km kare boyutlarinda degisiyor ve bunlara tek tek girebiliyorsunuz. Totalde 10 alan olacakmis oyun tamamlaninca ve free-roaming mode eklenecekmis. Bu free-roaming mode tum bolgelerdeki senaryolari bitirince aktif olacakmis. ayrica Arena da koyacaklarmis full-release'de, gladiator kafasi FFA bir ortam.

Bir alanda maximum 1-1.5 saat kalabiliyorsunuz, bu sure bitmeden cikmaniz gerekiyor yoksa karakteriniz olmus sayiliyor ve tum loot'unuzu kaybediyorsunuz. Burada zaten farkli bir Story-Mode seklinde bir genre ile gelmeye calisiyorlar. Nedir bu derseniz, gear-spawn-kill-loot-run-exit kafasi bir durum. 15dk gireyim bakayim cikayim diyerekten cok fazla sey yapamazsiniz. Girdiniz mi minimum 45dk gidiyor bir session'da.

Oyundaki alanlarda farkli odalar, girisler, cikislar, kisa yollar vs gibi detaylar var. Bunlari oynadikca acabiliyorsunuz cunku anahtar buluyorsunuz, bu da tecrubeli oyuncuya avantaj sagliyor(loot, survive, time gibi).

Oyun yapisi olarak daha cok ARMA serisine benziyor ama ARMA'dan daha hardcore gibi. ARMA kadar ordu kafasi degil biraz daha Stalker vari bir evrende gectiginden ARMA sevmeyen birisinin ilgisi cekebilir. ARMA seven zaten sevecektir.

Oyundaki Headset'lerin yuksek sesleri azaltip, alcak sesleri daha net duymanizi sagladigi seklinde bir yorum var ama bazilari bunu hissetmediklerini soyluyor. Ama guzel bir detay :) Tacticool

Micro-transaction asla dusunmuyorlarmis, DLC olacakmis ama :)

2018 Q1'de open beta yapacaklarmis ama suan 4 Ocak'a kadar %25 indirim var. Standard Edition alinip deneme yapilabilir.

Onceye duzeltme:

Insurance sistemi onceden anlattigimdan daha farkli calisiyor. Silahinizin veya esyalarinizin fiyatina gore size bir sigorta bedeli biciliyor ve bunu kabul ettiginizde itemlariniz sadece "lootlanmadigi" taktirde geri geliyor. Eger biri sizi oldurup lootlarsa bu itemlari geri alamiyorsunuz(ama sigorta parasi odemis oluyorsunuz). Ancak biri sizi oldurur ve takim arkadasiniz bir sekilde bu itemlari sizlerden alip bir yere gizlerse 2 gun sonra bu itemlar size geri gonderiliyor. Peki SCAV NPC'ler loot yapiyor mu diyeceksiniz, hayir yapmiyorlar. Bu acidan raid'lerde sigorta yapmak oldukca mantikli.

Hala oyunu almadim ama bir PREORDER FACIASI yasamamak adina deli gibi arastirmaya devam ediyorum :) PUBG kafasi baya buglar ve yeni eklenen ozelliklerle olusan sorunlar mevcut. Bunlara hazir olmaniz gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana beta access gelmiş, 3-4 kez factory yapıp oynadım. Hiçbirinde başarılı loot edip exit yapamadım. Oyun çıkardığınız seslerden ötürüsü sizi extreme şekilde sessiz olmaya itiyor. O yüzden 10 saniyelik yolu 10 dakikada falan gittim hep.

Böyle sinsi, yavaş tempolu shooter kafasını seviyorum ama bu da çok yavaş. Yani bazı dinamikler yüzünden PUBG ile karşılaştırıyorum; mesela loot reward hissiyatı, gereğinde hızlı olup gereğinde sinsice oynamak gibi alanlarda bence PUBG daha iyi. Yani tarkov'a gireceğime PUBG'de bir el atsam daha rewarding bir his var.

Oyun motoru çok iyi, atmosfer efsane.

Aldım oyunu bakalım, arada girip oynanır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...