Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pırlanta piyasası


chrome

Öne çıkan mesajlar

5 saat önce, miyaw33 dedi ki:

Onur,'dan kardeşim için pırlanta yüzük aldık. Sağolsun her konuda yardımcı oldu. Kardeşe aldığım pırlanta yüzüğü hanim baya beğendi, galiba ikinci bir yüzük daha yaptiricaz. 

Abi ben de tanıştığımıza çok memnunum. Yenge de beğenmiş, daha ne isterim ? Allah tamamına erdirsin

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...

Forum aracılığıyla ulaştığım Onur'dan bir yüzük talebim oldu. Sadece amacını ve fiyat bandını verdim adam beni bu işin en can sıkıcı kısmı olan model seçme vb durumların hepsinden izole ederek 4-5 gün içinde yüzüğü bana ulaştırdı. Elime ulaşana kadar görmemiştim ve açıp baktığımda çok beğendim. Gerçekten bir model seçecek olsam muhtemelen böyle bir model seçerdim dedim. 

Kendisi aynı zamanda çok ilgili ve fiyat konusundan bahsetmeye bile gerek duymuyorum. Her konuda çok yardımcı oldu. Kendisine buradan da çok teşekkür ediyorum. Bir daha ihtiyacım olsa valla hiç düşünmem alo derim.

Ankara'ya geldiğinde dürüm vb köpeği olsun ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

16 saat önce, serjuhan dedi ki:

Forum aracılığıyla ulaştığım Onur'dan bir yüzük talebim oldu. Sadece amacını ve fiyat bandını verdim adam beni bu işin en can sıkıcı kısmı olan model seçme vb durumların hepsinden izole ederek 4-5 gün içinde yüzüğü bana ulaştırdı. Elime ulaşana kadar görmemiştim ve açıp baktığımda çok beğendim. Gerçekten bir model seçecek olsam muhtemelen böyle bir model seçerdim dedim. 

Kendisi aynı zamanda çok ilgili ve fiyat konusundan bahsetmeye bile gerek duymuyorum. Her konuda çok yardımcı oldu. Kendisine buradan da çok teşekkür ediyorum. Bir daha ihtiyacım olsa valla hiç düşünmem alo derim.

Ankara'ya geldiğinde dürüm vb köpeği olsun ?

Abi çok teşekkür ederim, güzel  günlerde kullanın. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi yazılanları okuyorum ancak ilginç bilgilere sahipsiniz. 

Avrupa bölgesel olarak pırlantada hızlı. Örnek olarak çek, polonya, almanya, ispanya, kanarya adaları diye gider liste. Her bölge ezelden beri hızlı değildi. Halen değil. Bizim pırlantadan anladığımuz tek taş zaten az satılır ezelden beri, onların mücevher anlayışı bizimkinden farklı. 

 

Abd de pırlanta şu anda tarihinde olmadığı kadar çok satılıyor belkide. Özellikle kötü kalite olan pırlantalar favorileri arasında. Düşük renk, düşük berraklık en sevdikleri işler. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 saat önce, Myrica dedi ki:

4 aydir alaskadayim, her gun 10 bin tane cruise musterisini agirliyorum, pirlanta satimi gecen 5 seneye nazaran gozle gorulur derecede dusuk. Abdnin her yerinden gelen kisiler oldugu icin, genel gozlemim bu.

 karayip ve alaskada 30 senedir faaliyet gosteren diamonds international'in pirlanta satislarinda da dusme var.

 ayrica jck ve hong kong showlarinin durgun gectigini hatirlatirim.

 geminin icindeki magazada da ayni muhabbet.

Alanlar millenial tayfasi degil,yaslilar.

Genelde tanzanit,alexandrite,paraiba vs. Satiyoruz.

 kriz gelsin satis artar gerci. 2008 krizinde de satislar artmisti.

Abi şöyle diyeyim, jck başlı başına ezelden beri kötüydü. Verileri vs burda paylaşıp uzatma niyetinde değilim ancak hk ezelden beri iyidir. Basit örnekle Türk frması Herca 180 kilo sade sattı sadece. Daha ne kadar iyi olabilir bilmiyorum. Sade iş vs bahsetmiyorum daha. 

Saçma salak tr firmaları bile kriz deniken ortamda rekorlar kırıyor. Bknz On pırlanta. Avrupa satışı her sene %30 ivmeyle devam ediyor. 

Cruise gemileri bir data vermez sana. 1 aldığını 5 e satan gemiler bunlar. İnsanlar globalleşme sayesinde internetren ürün bulup karşılaştırmaya daha rahat girebildiklerinden artık retail olayında yüksek kar yok, olamaz da. 

Blue nile bile şu anda perakendelerin fiyat karşılaştırdığı bir site olduğundan bu işi toptan yapmayan adamlar bitecekler ve bitiyorlar da. 

Bu yüzden verilerin bu sektörün kum taneciği sadece. Cruise gemileri data değildir. Dilediğin zaman immib datalarını alabilirsin mail atıp adamlardan. Tr den nasıl bir ihracatın olduğu ortada. Ki biz bu işi kör ve sağır olarak sadece taklit ederek yapıyoruz. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Myrica dedi ki:

yanlış anlaşılma olmuş, gemide değilim, karadayim(gemideki magazada tanıdıklarımız da var, onlardan da data alıyoruz). 4-5 tane gemi ağırlıyoruz her gün, yanyana 40 tane magaza mevcut ve buna büyük şirketler dahil. Gemide bizim marketingimizi yapan insanlar mevcut, buna rağmen pırlanta satışları düşük.

  Inside passage dediğimiz skagway/ketchikan/juneau limanları 5 aylık cruise sezonunda aşağı yukarı 1 milyar dolarlık mücevherat satar her yıl. Bu sene de rakam aşağı yukarı aynı, lakin pırlanta bu denklemde biraz düştü. Aynı şeyi yıllardır alaska/karayipler ekseninde gidip gelen insanlarda aynı şeyi söylüyor.
 

 Abdnin her yerinden insan alaskaya geldiği için, ona göre bir data var bende(tatile giden kişi daha rahat harcar her zaman). Ha ona bakarsan texasta diamonds directte çalışan arkadaş günde 1.8 milyon dolar yaptı. Hoş onların konsepti farklı.

 HK protestoları sıkıntı yaratıyor duyduguma göre.

 Ben alaska/karayip ekseninden yorum yapıyorum(tedarikçiler de bize nyc/los angeles pazarları bilgisi vermekte). 7 senedir gittiğim yerler ve sürekli müşteri sirkülasyonunun olduğu yerler. Avrupayı da tanıdıkların söylediklerine göre yorumluyorum sadece.

 Türk firmaları hakkında bir bilgim yok. Bangkok fuarında sadece setting satan türk firması full doluydu onu hatırlıyorum. Altın işlemesi konusunda baya iyiyiz(güney afrikada elmas kesen tanıdığım firmalar türkiyeden setting alıyor mesela).

 Renkli pırlanta konusunda uzman yahudi tanıdığımın 2017(18de olabilir)de istanbul fuarına gidip, elinin boş döndüğünü hatırlıyorum bir de. Her fuarda ciddi satış yapan birisidir, 0dan alıp keser.

 Saygılar,

Data lokal olarak değerlendirilebilir ancak global olarak yeterli kalmıyor ne yazık ki. Bu sektörde data konuşacaksak data Dimexon

Hari Krishna

Dhanera

Rosy  blue dur. 

Bunlar data. Diğerleri lokal. Avrupa da dahi bizim Tr deki ana maliyetimiz x5 minimum ile satış olduğunu düşünürsek amerikadaki ki özellikle sizin cruise gemilerin geldiği yerlerde kaç katı ile sattığınızı pek tahmin etmek zor değil. 

E perakende de aptal değil pek. Ülkesine dönünce rakamlara bakıyor. Oo başkan bize atlamışlar diyor ve almıyor bir daha. O yüzden diyorum wholesaler minvalinde alım yapmadığın sürece pahalısın. İşler eskisi kadar kolay değil artık. Kuruşa kadar hesap yapıyor herkes. 

Bahsettiğim datalara sahip olan firmalarla hali hazırda hem ticaret hem de sohbetimiz baya var. Sadece Çin bu 3 firmada 10 milyar doların üzerinde. O yüzden dünyada pırlanta yavaş gidiyor cümlesi sadece Alaskada pırlanta yavaş olarak düşünülebilir. 

Tr de renkli pırlanta satılmadığını ve piyasasının çok düşük olduğunu herhangi bir avm dahil, ki buna emaar ya da istinye de dahil, bir dolaşıp model dahi göremediğinizde anlamanız da mümkün. 

Velhasıl piyasa küçük boyda yavaş ancak büyüklerde dört nala gidiyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, Myrica dedi ki:

dediklerin doğru abicim, ben de dediğim gibi, bildiğim pazarlar hakkında yorum yaptım orada.

 lakin bazı konularda yanlışın var, perakende zor evet, ama geri gelen müşterilerimiz çok bizim. Sonuçta perakende kar'ları bellidir. Karayiplerde duty free, alaskada %5 vergi olduğu için abd anakarasına göre iyiyiz, alımlar bundan dolayı oluyor genelde. Bunun dışında standart bir mücevherat magazasındaki müşteri sirkülasyonunun yaklaşık 50 katı var bizde, ki buna avmler dahil.

 bu arada de beers ve alrosanın rough satışlarının düştüğü gibi bir gerçekte var önümüzde. hoş bu suni bir fiyat artışı bence.

Yaz dönemi ve öncesinde yavaşlar orası. Ayrıca suni olarak bazı dönemlerde kesimleri de yavaşlatırlar. Oraya pek takılmamak lazım. 

Perakende karı ne yazık ki fix değildir. Ülkenin vergisine, asgari ücretine ve diğer giderlerine göre değişiklik gösterir. Tr de %50 ile satış normal gelirken Çek Cumhuriyetinde %800 normaldir. Dolayısıyla siz geçmişteki işi yapamıyorsanız fena atlamıştır ordakiler müşteriye. Paralı müşteri yediği kazığı unutmaz. Aynısı kuş adası ve izmir dolayında geçerli misal. Adamlar 10 sene önce 2 ayda 1 senenin satışını yaparken şimdi simit zor satar hale geldiler. Sebep ne? Zamanında kucağa aldılar turisti. Turisr unutmaz, gider ülkesinde anlatır. Sen kendi pencerenden değil global olarak bakarak ancak sorunun nerede olduğunu görebilirsin. 

Üretici değil bitmiş mal alıyorsan zaten geçmişler ola. Ha üreticiysen onda da iyi bağlantıların yoksa yine geçmişler olsun. Hintli birmiş mal satıyor abd ye şu an. Bu düğümü aslında Tr kırar ama orda da işi bilen adam sayısı az. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, senko dedi ki:

Paralara gel ya. 

Bu ise nasil başlayabilirim? Elim hassastir benim, kesmeyi nasil ogrenebilirim? Bir kursu var mi?

Kesimci para kazanmaz, rough alan kazanır bu sistemde. Ancak insanlar şunu unutuyor rough ta çöpün çöpü sana kalır. Millette rough alıp keseyim de para kazanayım diyor ama devamlılık olmadığından pazara hakimiyet olmuyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...