Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitcoin #6


-Bonesoul-

Öne çıkan mesajlar

Ben hala spekulatif yatirim disinda degerinin cok daha fazla olma sebebine dair yeterli arguman goremiyorum acikcasi. Devletlerin bu isi bir turlu kontrol etmeyecegi bana komedi gibi geliyor. Senin kar hesaplama sebebin hala USD acisindan kazandigi deger oldugu surece bu isin bir para birimi olarak gorulmesi biraz ucuk. Dolara dondugunde zaten alip sattigin da belli oldugundan anonymity isin neresinde o da ayri bir durum. 

Bu isin standart medium of exchange olmasi devletlerin isbirligi yapmasiyla ancak mumkun olur. Boyle bir durumda kimse de senin coinin icin yalvarmaz. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Devletler yal-va-ra-cak ? 

cok alistilar bir imzayla sonsuz para basmaya, bak yunanistan euro basamadi diye bizden iyi ekonomisi olmasina ragmen tepetaklak oldu krize girdi.

para basmak demek de senin benim ailenin biriktirdigi, cocuklarinin parasindan calmak demek. kenara biraz para koyunca anliyo insan ? alim gucu enerji gibidir yoktan var edilemez, ancak transfer edilir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 11.02.2021 at 18:46, ahmedinejad dedi ki:

Xlm'de günlük bir pattern oldu bu ara. 860 960 arası surekli gün içinde git gel oluyor. Günlük temiz yüzde 10 u var. Böyle boyle iki haftada ikiye katladım parayı. Ytd.  

Yüzde 40 arttı iki günde. 

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sakin ve adim adim davranmakta fayda var toplu cikista. 13 dolar vermeyeyim hizli transfer olsun diye salak bir coin alip onun bug'ina, kendine ozgu garip behaviour'ina veya attigin tr borsasindaki likidite problemine takilmak da var.

bitcoin iyidir. zaten amacina arbitraj degil beklersin 1 gun nolacak. ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

18 saat önce, xaty dedi ki:

bot kullanan var mı? copy bot veya twitter/news vs de takip eden ai botların performansını merak ediyorum

ben hem pay piyasasında hem de coinde bu işe kafa yoruyorum bu aralar. İndikatörlere göre hareket edenler var ama kimsenin henüz memnun olduğunu görmedim. Reddit'te deneyenler var. Coin'de özellikle Cryptohopper ve 3commas'ı denedim ama paralı üyelik almadım. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alıntı

1360948699472527361?s=20Currently reading "When Money Dies" the history of hyperinflation in Weimar Germany. One of the wildest aspects I never knew was that early on people all thought they were getting rich. They were selling hard assets for what they thought were insanely high prices in marks!

https://twitter.com/Itsjoeco/status/1360948699472527361?s=20 

bana sanki biseyi hatirlatiyor ama

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 07.01.2021 at 19:32, sardalya dedi ki:

1 bitcoin 290 bin TL

yillik izin al 12 gun tatil yap cebine 90 bin tl at addsdssdd ?

1 btc 400 bin TL, kar tatiline git gel 110 bin TL cebe at ?

 

On 15.02.2021 at 07:10, goldbären dedi ki:

of en tırt bitcoin maximalisti teorisi bu da ya. çok iki boyutlu.

ABD suan dese ki ben para basacam her vatandasima 100,000 $ verecegim.
1 - bunun sonuclari ne olur?

2 - buna karsi sen nasil onlem alabilirsin?

3 - bunun olmayacaginin bir garantisi var mi?

zaten bunu yapiyorlar ama bu kadar basitce yapmiyorlar, o vay millet nasil aliyor dedigin seylerin fiyat firlamasi, senin benim cebimizden calinan paralarla oluyor.

abd'nin savasa girerken kendi vatandaslarini soymasi icin kaldirdigi altin standardi geri gelmeli, artik teknoloji cagi herkes hakkina sahip cikacak ?

#1 bana zarar vermeyecekse aciklayin biz de rahat edelim kendimizi yiyoruz. #2 biliyorsaniz soyleyin yapalim #3 varsa gene rahat edelim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

enflasyonun şu an mal ve hizmetlerden önce emtia ve kağıtlarda olduğuna katılıyorum. ama sadece buna dayandırarak / btcnin kısıtlı ve çoğaltılamaz olması naratifiyle 2d kalıyor diyorum. internet era ile kıyaslanması tam oturmasa da şuna benzetebilirim, blockchain için eyvallah bu teknoloji ve kripto paralar yerleşecek ona inancım tam. ancak btc eth belki de 20 sene öncenin altavistası, AOLu olacak, bu da bir ihtimal. bütün ekosistemi sadece mcap üstünden btcye indirgemek, şu an için reel durum ancak gelecekte böyle olmayabilir yani. ondan 2d kestir at teori diyorum buna.

bu arada ışıklarcoine ne dersiniz, şöyle bir site yapıp altına adres koysa @DynadicK şimdiye server masraflarını fazlasıyla çıkarmıştı...
https://www.isikc.io/
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bugün sinirimi çok bozan bir durumu paylaşıcam. donut coin diye bir coin almak istedim 0.011’den 0.015 usd ye çıktı daha da çıkar diye düşündüm. yatırımımın bulunduğu borsada olmadığından uniswap.org da varmış oradan alayım dedim. uniswaptan alabilmem için başka bir walletımın olması gerekiyormuş gittim coinbase wallet açtım ve usdt’mi bu walletıma aktardım. sadece erc20 ağı olduğundan 5 dolar komisyon ödedim. usdt wallet’a geçti ama bu sürede donut coin 0.025’e kadar çıktı. istemeye istemeye alayım bari derken o da ne miner fee çıkardı 35 dolarlık ethereum. yeterince eth yok hesabınızda dedi ve fee yi sadece eth olarak alıyorlarmış paşalarım. ben de iptal edip usdt mi geri yatırımımın olduğu borsaya çekmek istedim. bunu da yapmadı çünkü bunun için de 30-35 dolarlık eth fee istedi =@ hesapta tether var eth yok. ne işlem yapabiliyorum ne çekebiliyorum geri. mecbur yatırımımın olduğu yerden eth alıp buraya 60 dolarlık eth atayım fee leri ödeyip hem usdt mi hem onu çekmek için göndereceğim eth’i geri çekeyim dedim. min transfer miktarı 0.11 eth imiş 220$ ediyor o da. çıldırdım ya birkaç coin bozup eth aldım coinbase wallet a transfer ettim ve tether ım ile kalan etherium’u geri yatırımımın olduğu borsaya çek emrini verdim.

çekerken maliyet düşsün diye manual fee ayarlama yerinden 35$ Fee yi 20$ yaptım yavaş gelecek uyarısı verdi şimdi 2 saat oldu hala pending.

bu coin piyasası ilk çıktığında anonim, dünyanın bir ucundan diğer ucuna hızlı gönderim ve düşük maliyet diye çıkmıştı ne hız kaldı ne ucuzluk.

ayrıca uniswapçılara da coinmarket wallet’a da etherium ağına da lanet olsun fee mafyaları eth fetişistleri

vulga tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...