Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitcoin #6


-Bonesoul-

Öne çıkan mesajlar

Xenocide said:

Xenocide said:

abi altcoine girdik, yükselme trendindeyken bitcoin bi patladı, bizm alt coin de dibin dibini gördü. nasıl bi zarar ediyorum belli değil şu an. Toplar toplar diyorum, satmıyorum, ısrarla alt düşüyor, bit yükseliyor hay lanet gelsin ya.


2 gun once boyle agladim ya, 47kdan aldigim altcoin 17kyi gordu. Bugun, şu anda 44k. Hedef 70k. Bi sonraki postumda alim firsati aslinda demistim, alan yaşadı dhdh
$iop


kaşınıyon sanki asdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

razzRaziel said:

Suark said:

valla devrim olacaksa, bu şekilde olmayacaktır ondan eminim ben.

su anda bitcoin, at yarışı ayarında bir şey. stabil değil.

- Güven vermiyor, çünkü stabil değil.
- Parayı oradan harcayamıyorum, zaten harcama kalksam yine dolara endeksleniyor. EE ne anladım ben bu işten? gider dolar olarak alırım?
- Belli bir merkez bankasına bağlı değil evet, ama süper manipulasyona açık.

Vergi avantajı var, işte paranı ordan alırsan devlete kdv falan vermessin ki bu aslında büyük bir avantaj ve beraberinde büyük indirimde getirir. Ama stabil değil? Bir stabilleştirme mekanizması olması gerekiyor.

Şu anki haliyle, bir yatırım, bir para kazanma mekanizması bitcoin. Bir para değil.

ha nedir, bireyselleşmenin önünü iyice açar, kurumlara ve aracılara ihtiyacın olmaz, devletin gücünü azaltır falan.
İyide biz insanlar kollektif olabildiğimiz kadar güçlüyüz.


bitcoin henüz hala deneysel ve işlevine ulaşmış bişey değil yani early alpha .0343 falan. aynı şekilde de hacmine ulaşmış bişey de değil ödeme için. o yüzden insanlar bitcoin harcamak istemeyecekler ödemelerinde orası doğru ki zaten ben de o yüzden btc dijital altın olur diyorum. ama güven vermiyor stabil değil kısmında sorun var, stabil değil çünkü henüz yeterince hacme ulaşmadı ve insanlar yeterince işlem yapmıyorlar (totalmarketcap de aynı şekilde yalan zaten, btc ve crypto hacmi o kadar büyük değil, daha doğrusu o kadar dolar girmedi crypto'ya ki o kadar çıksın). yani çoğu insan alıp tutuyor btc'yi, alım satım yapılan miktarı buz dağının görünen kısmı. ve fiyatı buz dağının görünen kısmı belirlediğinde daha da oynak ve manipüle edilebilir hale geliyor. mass adoption gerçekleşirse bu sorunlar kalmayacak yani, ya da altın ne kadar oynaksa o kadar olacak işte.

aslında vergi avantajı da yine erken aşamada olmasından, o da bizim ülkeye özel. henüz tr'de vergisi yok. ama amerika'da bitcoin'den kazandığın paranın %15'ini vergi olarak vermek zorundasın yoksa irs ensene yapışır (bu oran %39'a kadar çıkabildiği gibi yatırımın 1 yıldan kısa veya uzun durumlarında ve gelir miktarına göre %0'a da düşebiliyor).

bundan 3 yıl önce bile milyon dolarlık uyusturucu silah falan ticareti dönüyodu btc ile
sen diyosun millet alıyo tutuyo :D


meh milyon dolar dedigin 60 btc, hadi aradan gecen yillarin hatrina da miktari arttirip 2000 btc islem yapan adami ele alalim. e bu miktarlar dagitimda olan btc miktarina kiyasla ne kaliyor? ya da gunluk islem hacmi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nub soruları:

1- Yıllar önce bir adamın 27 dolar verip 5000 bitcoin aldığını, 5 sene sonra 886000 dolar sahibi haline geldiğini okuyorduk. Bu saatten sonra böyle zenginlik hikayeleri olmaz diyerek uzak durmuştum. Ancak baktığımda 2016'da 500 dolar civarında olan Bitcoin, şimdi 16000 dolara gelmiş durumda. Bu hiç durmadan yükselmeye devam mı edecek, yoksa hızlı yükseliş büyük bir patlamayı da beraberinde getirir mi? Yani bu saatten sonra geç mi yoksa hala gideri var mı?

2- Bitcoin satın almak için https://buy.bitcoin.com/ mi kullanıyoruz? Bunun için Bankaların Bireysel Bankacılık Sistemleri gibi bir hesap açıp bunun üstünden mi işlemleri yapıyoruz?

3- Bitcoin almanın "gelecekte daha da değerlenir" umudu dışında ne gibi avantajı var? Yabancı ülkelerde bazı yerlerde kullanma imkanı varmış sanırım, ama geçenlerde Steam kendi bitcoinle ödeme sistemlerini kapatmış. Kullanmadığım paranın bana ne avantajı var? 2-3 sene sonra Bitcoin'in 160000 dolara çıkması ve koyduğumun 10 mislini geri alabilme umudu dışında ne işime yarıyacak?

4- Sürekli Bitcoin madenciliğinden bahsediliyor. Bitcoin kullanmak için illa işin tekniklerinde de uzmanlık mı yapmamız gerekiyor? Sadece alıp saklasak olmuyor mu? 2000'lerin başında internette bazı programlar oluyordu. Programı arkaplanda açtığınızda saat başı 0.01 dolar vaadediyordu, 100 saat açık bırakırsanız 1 dolar vereceğini iddia ediyordu felan. Bitcoin Mining dedikleri de bunun gibi bir şey mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...