Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitcoin #6


-Bonesoul-

Öne çıkan mesajlar

said:
Neden Bitcoin patladı?
Birçok arkadaştan benzer sorular aldığım için 7 soruda sizlere özetlemek istedim. Teknik olarak çok daha iyi bilenler vardır, ben özetledim ve biraz da şahsi fikirleri ekledim.

1. Bitcoin US$ çevriliyor mu?
Evet, şu anda Türkiye’de bile çeviriliyor. https://www.btcturk.com/
Bu borsada 1 ฿ yaklaşık US$ 2,500 ediyor.

2. Bitcoin nedir?
Bitcoin, 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından deneysel olarak başlatılmış, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş, vs. ile ilişiği olmayan, ancak ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan transferi yapılabilen bir tür dijital para birimidir. Küresel piyasalarda, Dolar ve Euro’ya alternatif olarak lanse edilen Bitcoin’in sembolü ฿, kısaltma ise BTC‘dir.

3. Bitcoin neasıl temin edilir? Bircoin madenciliği nedir?
Bitcoin buna özel borsalarda aynen para gibi alıp satılabildiği gibi madencilik denilen Bitcoin algoritmalarını çözen bilgisayar sistemleri ile de temin edilebilir. İlk olarak işlemci (CPU) ile yapılan Bitcoin madenciliği artık yerini kendinden 50-100 kat daha hızlı çalışabilen ekran kartlarına (GPU) bırakmış durumda. Yani bu demek oluyor ki, bilgisayarınızın ekran kartı ne kadar kuvvetliyse Bitcoin madenciliğindeki performansınız da o kadar iyi olur. Bitcoin algoritmalarına özel tasarlanmış FPGA veya ASIC chipler ile de yapılabilen madencilik zamanla zorlaşan algoritmalara nedeni ile şu an sadece ekran kartları ile daha popüler.

4. Neden AMD ekran kartları?
Bitcoin veya benzeri (Ethereum, PPCoin, TerraCoin ..) sanal paralarda Kripto denilen algoritmalar zamanla kendiliğinden zorlaşmaktadır. Bu sebeple son teknoloji ve bu algoritmaları çözmeye yönelik donanımları ile AMD ekran kartları daha popülerdir. Resimlerde görüldüğü gibi ekran kartları paralel bağlanarak performans arttırılmaktadır.

5. Elektrik parası / kazanılan Bitcoin ilişkisi?
Türkiye’de her bölgede elektrik parası verilmediği için bu soru oldukça yavan kalmaktadır. Resmi ödeme yapılıyorsa kazanılan Bitcoin ve elektrik parası oranı zamanla algoritmalar zorlaştıkça değişmektedir. Şu anda kabaca 1,000 TL elektrik parasına karşın US$ 1,000 karşılığı Bitcoin kazanılabilmektedir.

6. Donanımlar ısınmıyor mu? Ömürleri kısılmıyor mu?
Bu da Türkiye için sorun değildir. Zaten Bitcoin madenciliği yapılan sistemlerde ekran kartları full performans ve aşırı ısıdan dolayı 5-6 ay ömüre sahiptir. Madenciler 3-4 ayda ekran kartlarını 2. Elden satmaktadırlar. Üreticiler de bu aşırı ısınan ekran kartları yandığında pek dert ediyor görünmüyorlar.

7. Tavsiyeniz nedir?
Burası Türkiye. Kumarı seven çok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben yarın bu anlamadığım şeylerden alıcam, maksat sadece ilerde neden almadım diye pişman olmamak.Bu nedenl fazla bişi almayı düşünmüyorum 500 tl falan gömüp bırakıcam. Birazbakındım ama etherium en iyi gelecek vaadeden galiba birde ripple iyi yükseliyor gibi bunlara eşit mi dağıtayım hepsini etheriuma gömüp bırakayım mı?Anlayan arkadaşlardan bi fikir almak isterim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jaegerjaquez said:

beyler bu bitcoin nedir nerden çıktı böyle aşırı açıklayıcı kayn ak video falan var mı ya nette bakındım çok kafamdaki soru işaretleri geçmiyor bi türlü
anladığım kadarıyla bilgisayarımız random oalrak sayılar generate ediyor ve belli patterni yakalayınca 1 bitcoin elde ediyoruz, bi nevi arka arkaya 20 kere 6 atmak gibi zarda. bilgisayar ne kadar hızlı olursa tabi o kadar hızlı zar atıyo, şans artıyo
e peki neden böyle bişi var bilgisayarın boş yere elktrik harcaması ve bitcoin üretmeseinin kime faydası var bu para birimini elektrik şirketleri falan mı çıkarmış? madenci sayısı arttıkça pattern zorlaşıyo ve bitcoin değerlenior sanırım ama hala bu paranın çıkış amacını kime ne fayda ettiğini falan hiç bişi anlamadım abi


http://tr.euronews.com/2017/03/09/bitcoin-nedir

şu linkteki videoda biraz açıklayıcı yeni kullanıcılar için
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu kısım etkiledi ama beni

2140 yılına kadar her 4 yılda minerlar'ın alıcağı bitcoinler yarıya iniyo

2009 de 50 ile başlamış
2012 da 25'e düşmüş
2016 da 12.5
2020 de 6.25
2024 de 3.125... şeklinde gidecek ve dahada değerlenicek.

hani tam şimdi 3-5 btc alıp emeklilikte satmalık bişey aslında. yada 20 sene sonra satıp maldivlere yerleşmelik falan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi niye arttı bu da oldu diye soranlara kısacası, çin btc ban'ini kaldırdıktan sonra düşüş trendi bitmişti. yavaş yavaş yukarı topladı zamanla. yeni high yapıp bütün dirençler kırılınca tekrardan balon oluşturup yukarı fırlatılar. olumlu gelişmeler hep beraberinde geldi, ama olayı root cause'ı direk şudur yani.

iyi silkeleme gelmedi henüz bence. 1-2 hafta bu seviyelerde takılır btc. sonra karar aşamasına gelinir. ben orta vadede 13XX'lere geleceğini düşünüyorum, güçlü bi momentumla 4klara falan gitmesi için. ama belli olmaz göreceğiz. scalp yapmayacaklar girmesin bence bu seviyelerden. ne olacağı belli değil çünkü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ETH yeni bitcoin olabilir sene sonuna doğru, geçen gün hacim olarak BTC'yi geçti keza.

Ben martta ETH ile tanıştım, o zaman 180TL idi, şimdi 600lere dayandı. Keşke o zamanalr başlasaymıştım. Evleneceğim için çok yatırım yapamıyorum ama mine etmeye başladım. Ayda 120 dolarlık eth kazandırıyor ortalama.

Ben esas tüm ya da belirli altcoinlerin olduğu bir wallet arıyorum. Her bir altcoin için ayrı ayrı wallet açmaktan ve uğraşmak istemiyorum şahsen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Uzun vade düşünüyorsanız, daha popüler olmayan ama potansiyel olan alt coinlerden almanızı öneririm.

Bitcoin, eth filan şu an tavan zaten ama tabii ki al-sat yaparak çok fazla kazanabilirsiniz. Burada biraz borsa ve finansal işlemler bilgisi gerekiyor.

Mine edeceğim derseniz şu an en iyi getiri ETH'de ama ona da biraz 4000-5000 harcayarak ayda 500dolar kazanabilirsiniz sadece üretim yaparak. Biraz uğraştırıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...