Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kedilerimden biri sürekli kaşınarak cildini yara ediyor


Kudretliadam

Öne çıkan mesajlar

Kedilerimden bir tanesi özellikle mama değiştirdikten sonra sürekli kaşınmaya ve ısrarla kaşıdığı yerlerini yara etmeye başladı. Böyle sürekli kaşıdığı yer tüysüz kalıyor sonra da hafif kanla karışık yara oluyor. Once koltuk altında vardı sonra boynunun altında cıktı.

Bir iki ay daha standart mama verelim dedik ve bu mama değişimden dolayı oldu sanki. Tecrübe eden var mı bunu. Bir hafta falan kakasını yaparken popişinden kan gelmişti. Kan olayı bittide kaşınma bitmedi. Pro plan a geçeceğim. Mamadan ödün vermek istemiyorum artık, gerçi işin aslı veteriner de dış parazitten, alarjiden veya bir deri rahatsızlığından olabilir dedi. Dış parazit sorununu elemek için geçen gün boynuna damla sürdüm bir de dış parazit uzaklaştırıcı tasma taktım idareten. Sanırım dış parazit ise bu sorunu çoktan çözer. Gerçi diğer kediciklere de geçerdi geçse. Bilemiyorum ama üzüldüm açıkçası. Dediğim gibi tecrübesi olan varsa bu konuda paylaşırsa sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gittiğimizde fazlalaşırsa getirin daha detaylı bakalım demişti veteriner. Gerçi pro plana başlayın bir kaç gün gözlemleyin bakalım ısrarla kaşıntı devam edecekmi görelim demişti. Daha pro plan mamayı bile almadımki ne zaman vercem de ne zaman gözlemliycem. ama gene de içimin rahat olması için dediğiniz gibi götüreyim ben. Umarım mamadandır cunku böyle osuruktan nem kapan bir kedi değildi yani narin olsa önceden de olurdu. Keşke hiç iki gram karlı olcam diye mama değiştirmeseydim mal kafam. sırf kof götüm yüzünden sağdan soldan uygun mama aldım , benim yüzümden oldu :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Purina ha/ox ve islak mama olarak hills ZD yiyor bnenimkisi bu sebepten dolayi. engellemenin yolu yok malesef. tirnaklar hep kisa olacak. yarayi buyutemesin diye.

kortizon enjeksiyon kullandik bir sure. iyi cevap verdi. ama biraktigim an basladi gene.

bir de hayvan 2.6 kg a kadar dustu o tedavi sirasinda. bir daha yaptirmadim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada sadece besin alerjisinde olmuyor bu, toz/kimyasal vs deriden nufuz eden alerjilerde de ayni sey olur. patisinde de yara olabilir bu durumda.

bir diger ihtimal de kulak ici mite. kas ve kulak cevresinde yarali kasinti yapiyor o da.

sonuncu ihtimal de sinirsel. evde oyun oynanmayan, stimuli eksigi olan tek kedilerde aynen benzer kasinti yasayabiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Kedimin alerji sonuclari cikti. Her seye bakamiyorlar. Cogu kimyasal yok. Ama temel seyleri ogrendim. Mevcut durumda filler hic icermeyen domuz etsiz mama bulmam gerekiyor. Tahil alerjisi ve domuz eti alerjisi cikti. Fillersiz mama kolay da yerli uretimler dahil fillersiz+domuz etsiz mama imkansiz herhalde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...