Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mobile Suit Gundam: Thunderbolt


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar



U.C. 0079'un sonlarında Federasyon uzay filolarının Zeon'un uzay kalesi A Bao Quo'ya yapılacak saldırı girişimleri, bölgeye giden en kısa rota olan ama uzay kalıntılarıyla kaplı olduğu için düşmanın yeni savunma mevzisi haline gelen Thunderbolt sektöründe üstlenen bir Sniper birliği sebebiyle sekteye uğramıştır. Asteğmen Ion Flemming, 40'dan fazla MS'in pusuya düşürüldüğü bu bölgede doğal yetenekleri sayesinde hayatta kalmayı başarır ama hikayenin öteki tarafında ise önlerinde azalan zamana karşı ellerindeki tüm imkanları deneyen Zeon'un artık kolu, bacağı kopan savaş gazilerini modifiye edilmiş MS'lerle savaş alanına sürmeye başlamasıyla oluşturulan Yaşayan Ölüler birliğindeki keskin nişancı Daryl Lorentz bulunmaktadır. Aralarındaki ilk çatışmanın ardından yenişemeyen iki adam şimdilik kendi yollarına giderler ama bu, birbirine zıt iki hayat görüşünün birbirleriyle bir kez daha savaş alanında karşılaşmasına sebep olacak bir dizi çatışmanın sadece başlangıcı olacaktır.

Moonlight Mile'den tanıdığımız Yasuo Ohtagaki'nin "seinen Manga" formatında olarak Shogagukan'ın Big Comic Superior dergisinde 2012 ortalarından beri tefrika edilen, son cildi önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan Gundam Thunderbolt Manga'sının Anime uyarlamasıyla ilgili onay dün itibariyle hazırlanan bir teaser site ile duyuruldu.

Manga için yapılan model dizaynları 2013-2014 arasında piyasaya sürülmüş ve oldukça ilgi görmüştü. Buradan Manga'daki dizaynlardan şimdiye dek modele dönüştürülenler görülebilir.



Gundam külliyatına yabancı olan arkadaşlar için ayrıca belirtelim: Yapım önceki yıllarda yayınlanan 08th MS Team, MS IGLOO: Hidden One Year War & Apocalypse 0079, MS IGLOO 2: Gravity of Battlefront ve Gundam 0080: War in the Pocket'de olduğu üzere 1979'da yayınlanan 43 bölüm / 3 filmlik klasik serinin arka planına teğet geçen bir hikaye içermekte.

Yeni proje ile ilgili detaylar elime ulaştıkça paylaşmaya çalışacağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...


Trigun'un karakter tasarımcısı ve Zegapain'in yönetmeni ile çalışılmış. Başroldeki seiyuular Yuichi Nakamura, Sayaka Ohara, Ryuhei Kimura gibi yakından tanıdığımız isimler.

İlk bölüm 25 Aralık'a yetişecekmiş. Toplamda 4 bölüm olacak. ONA formatında olacağından her bölüm bir TV bölümüne az biraz yakın sürede olacak. Öte yandan Japonya ile aynı gün izleyebileceğiz.

Teaser yayınlandı:

[video]https://www.youtube.com/watch?v=LZME_HbF0VI?feature=oembed" width="459">

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni fragman:

https://www.facebook.com/mechafanatics/videos/977337208975157/?fref=nf


Yapabileceğim tek yorum şu: Yapabiliyorsa herkes bu bölümü satın alarak izlemeli, parası yeten herkes bu serinin kitlerini alarak bu projeyi fund etmeli. OP-ED'ler haricinde elimizde şu anki haliyle sadece 1 saatlik materyal olacak ve Manga'nın tamamını görmemiz için Bandainin dikkatini çekmeye katkı yapmalıyız diye düşünüyorum. Unicorn 6 OVA'dan 7'ye çıktıysa bu proje hayli hayli yeni ek bölümler almalı bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

Liseli yok diye tutmaz bu :(


spoiler

Gerçi burada da liseliler var da sadece birkaç kare görüyoruz ve onlarda da resmen diğer birliklere zaman kazandırmak için ölüme gönderiyorlar. (Bkz. 2. cilt ) Bu aynı zamanda Gundam'ın bir cephe gerisi propoganda silahı da olduğunu gözler önüne seriyor.



Gerçi II. Dünya Savaşına çocukken de olsa tanık olmuş bir kreatör olan Yoshiyuki Tomino'nun yarattığı bir metaseride liselilerin savaşırken gösterilmesinden daha doğal birşey görmüyorum. ( Bkz. Sadece gidişe yetecek yakıt verilen Zero'larla ölüme gönderilen jenerasyon )

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 5 ay sonra ...
Tüm bölümlerin yeni sahneler eklenerek birleştirildiği film edisyonu çıktı.

"December Sky"

Film Manga'nın ilk 3 cildinin sonuna kadarki kısmı içeriyor. Devamını merak edenler için Zeonic Scanlations'da çevrilmişti. (Manga bu ay Amerika'da lisanslandığı için linkler patlamadan indirmek isteyebilirsiniz)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
paramecium said:

Selam,

Bu Gundam'lar külliyat mıdır? Hangisinden başlamak gerekli bunlara; manga veya anime?

Saygılar.


https://kahramangiller.com/animasyon/mobile-suit-gundam-izleme-sirasi/

Ayrıntılı açıkladım.

Cuce said:

basldım ızlemeye

off ne kadar vahsı olmus bu ya.

acımazsızca ama fazla fazla rahtsız ettı


Bandit Flower isimli 2. filmi de yakın bir zamanda çıkmıştı. (Manga uyarlaması olmasına rağmen Manga'da olmayan sahneler ve savaşlar bile var) Seneye kükkiyatın 40. yılı olduğu için 3. filmde final yapmaları beni şaşırtmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...