Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuvings Slow Juicer


DareJedi

Öne çıkan mesajlar

abi keske dislerini fircalasaydin ya zamaninda.

ama korkmana da gerek yok, implant falan yapiyorlar artik. sorun degil hic yani.


digerleri icin, abi disleriniz saglamsa yiyin.. ayni ayak

sana da gecmis olsun bilader. hapse dusersen kotu olur ama o dissizlik..

neyse bunlari dusunme simdi. aksama pure-pilav yap sen. robottan da eti gecirdin mi.. ohh.. guzel
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tablo kendi sitesinden doğrudur ancak orada belirtilen KAFR ve TMR sitelerinde de mevcut bu tablolar. Kaldı ki araştırınca internette başka yerlerde de mevcut. Bıçaklı modellerde sürtünme işlemi hem ısıya sebep oluyor bununda var bir sürü götürüsü işte tek tek sunum yapar gibi onu da ben yazmayım artık. Arada fark var mı yok mu siz bakın.

Ufak alıntılar ile bilgi vermeye de çalışayım yine.

said:
Geleneksel Katı Meyve Sıkacakları (Centrifugal Juicer) bıçak ile meyveleri keserek ve bu işlem sırasında ısı üreterek meyve ve sebzelerin suyunu sıkar. Burada oluşan ısı ve bıçak darbeleri sebze ve meyvelerinin besin değerlerinin azalmasına yol açar.

Kesim esnasında oksidasyon başlamış olduğundan hemen tüketilse bile besin değeri Cold Press yöntem ile elde edilen sulardan çok daha düşük olacaktır. Bekletildiğinde oksidasyona bağlı renk ve tad değişikliği kolayca gözlemlenebilir.

Cold Press Juicer ile elde edilen sebze/meyve suları hem çok daha besleyici, hem de çok daha lezzetlidir. Sıkım esnasında suya hava karışmadığı için Cold Press sıkılan sular 3-5 güne kadar oksidasyon olmadan tazeliklerini koruyabilirler.

Cold Press makineler günümüzde juicing terapilerde, yani sebze-meyve sularının hastalıkları tedavi amaçlı kullanıldığı yerlerde yüksek vitamin, enzim ve mineral değerleri ve daha uzun tüketim süresi sebebi ile tercih edilmektedirler. (bkz. Gerson Terapi)
http://www.juiceup.com.tr/cold-press.aspx


http://www.discountjuicers.com/juicequality.html

Edit: Bunun en güzel örneğini videoda gösteriyor zaten bıçaklı modeli bırak 1dk boşta su ile vitaminli kısmı birbirinden ayrılmaya başlıyor ancak bu tür sıkıcılarda o oksidasyon olmadığı için olduğu gibi kalıyor. En basit ve somut kanıtı budur.

Her ne kadar reklam kokan bir resim olsa da birebir olan şey de bu sonuçta.

http://i.hizliresim.com/m5E6oy.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ha bu arada,

bu sıkacağın geleneksel sıkacaklara göre daha fazla vitamin vs sağlaması mümkün, e bir zahmet zaten yeni teknoloji çıksın da bunlar olsun vs.

ama ben mesela o nutrition info da (resim küçük işyerinde de büyümüo malsef) bazı değerler meyvenin kendisinden daha fazla çıkmış gibi gördüm o sıkacakla, nasıl oluyor da neyi boost ediyor bu alet onu anlamaya çalışıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O değerler öyle gözükmesinin sebebi sen normalde yediğin zaman hemen kana karışamıyor vitaminler önce sindirilmesi vs gerekiyor o sırada da değerleri düşüyor. Ama su olarak içtiğinde sıvı olduğu için kana karışması daha çabuk oluyor.

http://www.youtube.com/watch?v=bgzxuJ-BCqU
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Posasını da yiyebiliyorsun aslında onları dondurup lapa niyetine kullanabiliyorsun ya da marketlerde satılan vitamin barlar gibi şeyler yapmanda mümkün bildiğin kitkat gibi kalıp şeklinde çıkıyor posa Kuvingslerde zaten içinden çıkan tarif kitabında da var o posalardan nasıl faydalanabileceğin. Çıkan posayı direk yemek hiç keyifli değil tatsız tuzsuz iğrenç bir şey oluyor o çıkan posa.

Edit: Sadece meyve sıkan için çok elzem bir olay değil ama sebze işin içine girdiği an dağlar kadar fark oluyor. Bu juicing olayını sevenler için olması gereken bir ürün. Arada meyve sıkayım diye almayın zaten paranıza da vaktinize de yazık :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...