Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Iphone 6s - Apple Store US


cacodemon

Öne çıkan mesajlar

-Crawler- said:

Soranlar olmuş, gerek pm'den gerekse konudan.

Batum'dan telefon alma tutosu.
Öncelikle batum'dan iphone'u çok ucuza temin edebilirsiniz. Batuma pasaportsuz giriş yapabiliyorsunuz. Kimlik vererek batuma giriş yapmak için bir belge alıyorsunuz. Ücreti 15TL.

Batuma giriş yaptınız farzedelim. Zaten sınırdan çıktığınızda binlerce taksi var. Taksi ücreti çok ucuz, 10TL'e istediğiniz yere götürürler ve neredeyse tüm taksiciler türkçe biliyor. Apple ürünlerini satan bir sürü yer var ama merkez olarak bu satıcılar "Batumi Plaza" denen yerde bulunuyor. Taksiciye batumi plaza derseniz zaten o sizi götürecektir.

Batum para birimi Lari. 1TL = 0.80Lari(GEL)
Bu exchange yapan yerlere göre 0.78, 0.81 olarak değişebiliyor. Zaten telefonu alacağınız yerin etrafında bir sürü exchange bürosu mevcut.

iphone6 16gb > 1,749.00GEL
iphone6s 16gb > 2,105.00GEL

Telefonu mağazadan aldınız diyelim. Zaten satış yapan eleman sizin türk vatandaşı olduğunuzu görünce hemen tax free formunu doldurmaya başlıyor. Bizdeki kdv gibi %15 vergileri var. Türk vatandaşlarına bunu iade ediyorlar. Aldığınız ürün(leri), bu iphone olabilir, kılıf olur, aksesuar olur tüm ürünleri "tax free" etiketiyle birlikte zımbalayarak paketliyorlar. Bu paketi gümrükten geçene kadar açmamanız gerekiyor. Paketin içinde faturanız, tax free formu vs. bunlarla gümrükteki tax free bürosuna geliyorsunuz. Orda paketiniz inceleniyor, vergi iadeniz hesaplanıp paranız istediğiniz para cinsinden (euro,dolar,tl) geri alabiliyorsunuz.

Şuanki güncel fiyat ile iphone6'a vergileri de düştükten sonra 1784TL gibi bir rakam ödüyorsunuz. Türkiye'e geliyorsunuz, ve vergi dairesine gidip telefonun emei numarasını vererek 130TL yatırıyorsunuz. Daha sonra e-devlet üzerinden telefonu kaydettiriyorsunuz.

Günün sonunda iphone6 için toplam ödediğiniz rakam 1915 TL

Güncel fiyatlara bu linklerden bakabilirsiniz
http://alta.ge/index.php?dispatch=products.view&product_id=9181
http://iphoneplus.ge/products-page/iphone6-s/


Valla baktım batum'a hem gezeriz akşama kadar hem de telefon alır döneriz arkadaşla dedim ama ayni gün gidiş dönüş uçak bileti yok otelde kalıcan + 670 tl'den başlıyor biletler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Smoke said:

Singapurdan alacaksan http://www.funan.com.sg/en/ buraya git mutlaka.


bu tarz bi macera istersen simlim'e de bakabilirsin.

simlim'in yakınında bugis var. oranın girişinde güzel bi dondurmacı var. yemek katında da japon+dünya mutfağı ortak bi restoran var. ikisini de tavsiye ederim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Pasaportsuz olduğunuz vakit, kimliğinizi tercüme ettirmeniz gerekebilir. Ordaki tercümanlar noter gibi bişi aynı zamanda. Hem tercüme ediyorlar hemde onaylıyorlar. Tercüme edilmiş kimlik ile tax free bürosuna gidince sorun olmuyor ve iadeyi hemen alabiliyorsunuz.

Kimlik tercüme ettirmenin ücreti 12-15TL civarında.

Edit:

Pardon yanlış anlamışım. Türkiye tarafında sorun yok. Kayıt için pasaport gerekmiyor. Verilen kağıt üzerinde pulno gibi birşey var. Zaten e-devlet üzerinde yurt dışına ne ile çıktınız sorusu var. Ona geçici belge ile diyip, pulno'yu yazıyorsunuz. Tamamdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...