Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NBA 2015-2016


Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Iverson, T-Mac, Vince Carter vs. her zaman çok özeldi ve genelde tek tabanca adamlardı. O yüzden kariyerlerine pek başarı ekleyemediler, yoksa özellikle T-mac Kobe'den öte veliaht gösteriliyordu Jordan için.

Iverson'ın durum farklı, o şampiyon olacaksa tek başına+4 görev adamıyla yapacaktı bunu. Çünkü basketbol anlayışı ayrı bir boyuttaydı, çok iyi anlamda demiyorum bunu, oyunu buydu. Westbrook'ta da aynısı geçerli, ayrılıp leş ötesi bir takıma gitse bile 8'den playoff'a sokup 1. sıradan gelecek takıma zorluk çıkaracak adam tipi var tam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

T-Mac vardı dimi lan
lise'de hayran hayran izliyordum adamı.
Ama garibim bir parmağa bile yüzük geçiremedi.

houston'a geldiği sene orlando'dan, kadro iyiydi aslnıda yao + tmac götürürdü de, mal yao ming sakatlandı direk, sonra adam gibi oynayamadı zaten.

nba'e de yao ming boyutunda olup o kadar yumuşak bilekli adam gelmemiştir heralde. son 3-4 yılı bilmiyorum tabii.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

crossover denilince kimse skip 2 my lou'nun eline su dökemez.
nba'da çok işler yapamadı ama street'te efsanedir. the professor'de öyle.


ben yeni yeni başladım izlemeye nba vs, basketbola ilgim yeni doğdu yani.

skip 2 my louyu izledim çok itici ve akıcı değil yani ne bileyim bi momentumu yok adamın, benim görüşüm tabi bu, cahilim bide az bu konuda.

the professor iyiymiş sevdim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

@Sabo

Hacı adamın mükemmel bir sezon geçirdiğini ve harika işler yaptığını zaten kabul ediyoruz bunu söylemene gerek yok. Ama olay istatistik üstünlükten ziyade tek başına dominasyon olayına geldi mi Curry'e orada bir dur deriz ki şuan demek gerek.

istatistiksel üstünlük vs tek başına dominasyon... neye göre belirleniyor bi söylesene. adam ağzına sıçıyor bütün nba'in, madara ediyor, daha ne dominasyonu..

Curry mükemmel bir sistem içinde olağanüstü işler yapıyor. O şut yüzdesini geçtim küfür gibi attığı üçlüklerinin yüzdesi zaten açık ara MVP yapar onu bu sene. Ama işte Draymond Green'in rolü bile Curry'nin istatistiklerini patlatma da önemli bir rol mesela ki onun başına bir şey gelse (allah korusun) Curry'nin verimi de yarı yarıya düşer.

Draymond Green önemli baya önemli bir rol adamı. ama o kadar. o sakatlanırsa curry'nin niye düşüyor? gsw tabii ki düşer de curry öyle extreme falan etkilenmez. green pozisyon mu yaratıyor ki? asist yapıyor ama onu da curry-klay'den gelen toplarla bomboş kaldıktan sonra, yardım geldiğinde boş adama vererek yapıyor %90 falan.

Zaten en iyi sıralamasını yaparken bunu baz almak gerekiyor. Yaptığı istatistik kağıdından ziyade tek başına ne kadar fark yaratıyor ve bunu ne kadar sürede yapıyor onu görmek gerek. Yoksa Curry'nin 2 sene önceye göre artan çoğu istatistiği direkt takım bazlı yükselmeyle birlikte geliyor ki iki üç parçanın yokluğu onu direkt aşağıya çeker.

sen yanlış anlamışsın. takım yükseldiği için curry yükselmiyor. curry yükseldiği için takım yükseliyor :D çıkar curry'i, koy chris paul'u bak bakalım..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Duncan'ın yardımcı parçalar ve Pop'un inanılmaz coaching'ine rağmen SAS diye bir takımın NBA tarihine damga vurmasındaki etkisi bile onu en iyisi yapıyor mevcut pozisyonunda.

Adamlar 15 senedir hep en üstte, 50 galibiyetin altına inmediler bu süre boyunca, bu kadar uzun süre hep contender'lığa oynamış takım yok 2000'lerde, Lakers bile dükkanı kapatıyordu Smush Parker'lar falan takılırken, Jerry West'in Gasol kıyağıyla birkaç yüzük daha eklediler. Duncan NBA'e gelir gelmez all-nba first team'e falan girdi, şampiyon yaptı. Biraz koçun da sistemiyle alakalı fakat ilk sezonlarında Admiral ile oynaması dışında hiçbir zaman yanında tam anlamıyla 2. bir yıldız olmadı, Parker bazı seneler bu kalibredeydi fakat sistem onu da bastırdı çoğu zaman. Şimdi artık yavaş yavaş Kawhi'ın zamanları geliyor, zaten inanılmaz Kawhi hamlesi sayesinde Duncan belkide son demlerinde 6. şampiyonluğu alıp Jordan ile eşitleyecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BulletRide said:

... şu an NBA bence altın çağını yaşıyor ...


şu çok doğru yalnız, kaan kural da devamlı bunu söylüyor bu aralar

-uzunların hegemonyadan yan parçaya dönüşmesi
-"şutu 0 izbandut" tarzı oyuncunun tamamen külfet haline gelmesi
-leonard ve green'in öncülüğünü yaptıkları oyuncu tipi
-warriorsdu clippersdı tarihi son derece mütevazi takımların contender haline gelmeleri
-şimdiye kadarkinin aksine NBAin yüzü olan adamların(james durant hede) hayvan gibi devam etmelerine rağmen NBAi sırtlayan asıl gündem olmamaları, hatta mvp ve diğer ödüller için alternatif durumda olmaları
-3lüğün geldiği nokta (2015 sezonunun sadece geride kalan çeyreğinde atılan 3lük sayısı, 198x sezonunun tamamındaki 3lük sayısından daha büyük)
-becky hammonddı messinaydı blattdı avrupadan ithal koçlar, bayan koçlar

daha sayarsın yani

... san antonionun 40 yaşında duncan + aldridge ile basketbol metasının aksini kasarak yine başarılı olması, dallasın deron + felton + mcgee + villanueva + zaza'nın hepsini hayata döndürmesi üstüne verim alması üstüne playoff kovalaması falan ehueh
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kaan Kural'ın akıl hocası var ya rotowire'da oradan takılıyor baya :)

Bu saydıkların değişiklikler, bence aralarında beğenilmeyenler de var. Fakat NBA her zaman diğer yıldızların üstünde "1" tek gerçek yıldızını barındırmıştır, Jordan döneminden beri, Shaq oldu, Kobe oldu, Lebron oldu. Şu an hala Lebron gibi dursa da çok sağlam gençler ve çaylak sınıfları var; Westbrook belasından kurtulur ve cap'ten adam gibi oyuncular gelirse Durant de damga vurabilir, Anthony Davis de inanılmaz bir adama dönüşebilir. Sixers ve Brooklyn dışında her takımın maçı heyecanlı, çok hızlı oynanıyor ve combo-guard ikilileri ile PF-C arasındaki oyuncu kavramı geçişleri müthiş. Misal doğu çok güçlendi ve şaşırdığım bir şekilde kötü durumda Milwaukee Bucks, ama herkesi yenebilecek bir akıcılıkta hücumları var, ritim tutarlarsa GSW'yi falan tokatlıyorlar

En beklemediğin adam bir sene sonra patlama yapabiliyor, mesela benim fikrime göre şu an oyunun her iki tarafında da mükemmel oldukları için Curry, Harden, LBJ'ye rağmen en efektif adamlar Jimmy Butler ve Kawhi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kawhi bambaşka bir gelişme gösteriyor adam çok iyi fakat Curry ve Lebron varken adının geçmesi bile saçma.

Bir de harbiden Curry için çok erken , şuan gelmiş geçmiş en iyi şutör olarak oynuyor ama PG dediğin sadece şutör mü? Örneğin Iverson o boyuna rağmen SG oynardı eric snow mu ne vardı pg olarak . Curry en iyi şutör olarak anılacaktır uzuuuun süre ama en iyi PG için Stockton-Magic-Nash gibi oyuncuları geçmesi hemen olmaz çünkü adamlar playmakerdı bildiğin.

He Curry 3 sene 5 sene 10 sene daha böyle oynar , o zaman zaten ezer geçer sırf yetenek fazlasıyla fakat nice basketbolcular gördü bu gözler 3 sezon 5 sezon müthiş işler yapıp (tamam bu kadar olmasa bile) sonra batıran. Deron Williams ilk aklıma gelen örnek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@sabo

sen GSW izlediğine emin misin abi asdfsad vine'den her sabah efsane el üstü curry basketleri izleyipte yorum yapıyorsun gibi hissediyorum.

Takımın resmen tüm setleri Curry'e boş alan açmak için çizilmiş, her atak resmen buna oynanıyor. Draymond'un çok yönlülüğü de burada kilit rolde bulunuyor. Barnes varken o da bunu bölüşüyor da asıl rol Green'in. Bogut olmadığında mesela rahat oyun çizebiliyorlar ama Barnes yokluğunda hafiften bocaladılar. Tabii yıkılmadılar.

Ha dersen ki Curry'e alan bırakmadıklarında bile patır patır atıyor, atıyor işte zaten bu sene hype yaratan o oldu. Adam her şekilde atıyor, küfür gibi atıyor. Ama çıkıp takımın genel yapısını inkar edip adamı peygamber ilan etmeye gerek yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben artık yaşımdan mıdır nedir
o 2000'lerin havasını hiç bi zaman alamıyorum
iverson, carter, tmac'li zamanları, efsane toronto - 76'ers playoffunu
o zamanların detroit, lakers, san antonio kapışamaları fln
detroit'i deli gibi takip ediyorum, kobe'nin askeriydik zaten.

şimdi o zamanlardaki tadın yarısını bile alamıyorum nba'den.
o yüzden şu sıralar altın çağı gibi gelmliyor

altın çağı jordanlı malone'lu çağ idi bence, bidaha da zor gelir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Bullet

Bucks bence kötü değil, yani doğru yolda ilerliyorlar. Bir de Kidd gerçekten oyuncu olduğu zaman ki kadar kurnaz bir hoca ve işten cidden anlıyor.

Monroe ve Greek Freak dışında kafaca istikrarlı adamları yok. Onları da zamanla yenilerlerse takasla, FA'den çekerek falan bir de tabii bi yıldız falan bulabilirlerse bayağı iş yaparlar. MCW'ydi Henson'du, Middleton'du falan olmaz o işler. Middleton'ı da çok severim gerçi ama Greek Freak varken lüks kalır, yatırımı ona yapardım yani. Takaslayıp mesela iyi bir çift yönlü dört numara falan bulabilirlerse takım seviye atlar. Jabari'nin de ben dönebileceğine artık inanmıyorum ama toparlarsa çok kalite ara parça olur.

Spurs bu arada bana kalırsa bu sene GSW'den daha iyi. Adamlar hiç kasmadan, rölantide oynayarak GSW'den daha fazla averaja sahip takılıyorlar. GSW'nin çoğu maçı ufak farklarla ya da ucu ucuna biterken Spurs güle oynaya fark atarak kazanıyor. isterse 20 kere kaybetsinler sezon sonuna kadar adamlar PO'da temiz takım elbiselerini giyince yine oturttururlar. Kawhi muazzam bir adam cidden tapıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bucks antentekoumpo varken bence 4 numara kovalamaya kalkışmasın , zaten 3-4 oynuyor adam greg Monroe var pivot , bir tane skorer pg bulsunlar bence , derick rose falan tarzı westbrook tarzı bir adam gömsünler o pozisyona. Baya yardırırlar o zaman. Hatta John Wall hem skorer hem asist yapabiliyor hemde çok aman aman pahalı değil , kapabilirse onu kapsınlar. Hem Monroe ile iş yapar hem sayı atar.

Spurs yine kawhi leonardı falan buldu ama sistem olarak superstar takımı değil herkes paslaşıp sayı atacak takımı , dün bir pozisyon gördüm 8 pasta mı ne attılar David West en son basket foul ile bitirmişti , takım tam o sistemin takımı. 3 dede ile oynadılar bugüne kadar ama bu gidişle bence dedeler gittikten sonra bile aynen muhteşem devam ederler. Hatta mike budenholzer mı ne o tarz saçma soyadı olan bir asistan koçu vardı popovichin adam gitti atlanta 1 senede ne hale geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ben artık yaşımdan mıdır nedir
o 2000'lerin havasını hiç bi zaman alamıyorum
iverson, carter, tmac'li zamanları, efsane toronto - 76'ers playoffunu
o zamanların detroit, lakers, san antonio kapışamaları fln
detroit'i deli gibi takip ediyorum, kobe'nin askeriydik zaten.

şimdi o zamanlardaki tadın yarısını bile alamıyorum nba'den.
o yüzden şu sıralar altın çağı gibi gelmliyor

altın çağı jordanlı malone'lu çağ idi bence, bidaha da zor gelir.


http://www.bahceci.com/wp-content/uploads/2013/07/sozcu_-_mutlu_menopoz_icin_9_sihirli_ipucu.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ben artık yaşımdan mıdır nedir
o 2000'lerin havasını hiç bi zaman alamıyorum
iverson, carter, tmac'li zamanları, efsane toronto - 76'ers playoffunu
o zamanların detroit, lakers, san antonio kapışamaları fln
detroit'i deli gibi takip ediyorum, kobe'nin askeriydik zaten.

şimdi o zamanlardaki tadın yarısını bile alamıyorum nba'den.
o yüzden şu sıralar altın çağı gibi gelmliyor

altın çağı jordanlı malone'lu çağ idi bence, bidaha da zor gelir.

(tu)

kesinlikle katılıyorum.

bir de bu bahsettiğin zamanlar da NBA çok daha erişilmez, çok daha dünya dışı bir platform idi bizler ve abd dışında yaşayan herkes için. düşünsene, drazan petroviç gibi bir adam bile gittiği zaman koca 1 sezon neredeyse doğru düzgün top oynatmadılar adama. avrupalılar basketbolden ne anlar ki diye düşünüyorlardı o zamanlarda.

şimdi bakıyorsunuz NBA takımlarına. neredeyse tamamının kadrosunda avrupa'dan en az 2 oyuncu var ve bunlar önemli süreler alıp,takımlarına önemli katkılar da bulunuyorlar. ve işte tam da bu nedenle NBA'in atletik oyuncular ile oynanan hücum basketbolu yerini avrupa'nın sert savunmasını da yapmaya çalışan,daha hantal ama fizik olarak güçlü oyuncuların yer aldığı; teknik ve taktiğin çok daha ön plana çıktığı bir basketbol aldı.

Bir de dediğin gibi Jordan,Malone,hatta Magic Johnson,Shaquille O'Neal,Alan Iverson gibi yıldızların harbiden yıldız olduğu zamanlardı.

Şu Curry'yi asla sevemedim. Kobe bırakıyor. King'de zaten farklı bir karakter.Aynı tadı asla vermediler,vermiyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hacı Avrupa'dan gidipte direkt forma giyen adam sayısı halen bir elin parmaklarını geçmez. Fiziksel ve mental kapasite farkı halen var.

Takım cidden çöpse ve başka alternatif yoksa ancak oynuyorlar onlarda 30-40 maçtan sonra zaten çöküyorlar ve yeni sezon için hazırlanmaya başlıyorlar.

Bu sezon Porzingis, geçen yıl Mirotic ve Bogdanovic mesela örnekleri olur. 2. senesinden sonra genelde oturaklı oluyor Avrupalı oyuncular.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Porzingis'te bozmazsa all time olur. Şimdiden net söyleyeyim. Dark bu adama tapıyor, bütün liglerinde fantasy takımlarına aldı diye şey etmeyin :(

Nowitzki'ye aşırı benziyor stili ve fazlası bile var ki geçen ay Nowitzki de "benim o yaşta olduğumdan kat ve kat daha iyi" demişti. Adam muazzam bir fiziğe ve oyun yeteneğine sahip ki mental olarakta çok iyi durumda. İstikrar yakalarsa gelecek yıldan itibaren vura vura gider.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sorun tamamen o zamanlar oynanan basketbolun bu zamanda inanılmaz fazla değişmesi. mj zamanından itibaren sürekli olarak dokunulmaz adamlar olmaya başlamıştı oyunda. bird zamanında falan playofflarda millet birbirini boğazlıyodu inanılmaz mücadele vardı ve buna izin veriyordu. bu mücadeleden sonra şimdi 2 dokununca hemen faul çalınan pozisyonları izleyince insan irite oluyor gerçekten.

bende eski tadı kesinlikle alamıyorum ama bu da ayrı bir şey işte. hala zevkle izliyorum maçları. değişimi kabul edip o şekilde izlemek lazım maçları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

sorun tamamen o zamanlar oynanan basketbolun bu zamanda inanılmaz fazla değişmesi. mj zamanından itibaren sürekli olarak dokunulmaz adamlar olmaya başlamıştı oyunda. bird zamanında falan playofflarda millet birbirini boğazlıyodu inanılmaz mücadele vardı ve buna izin veriyordu. bu mücadeleden sonra şimdi 2 dokununca hemen faul çalınan pozisyonları izleyince insan irite oluyor gerçekten.

bende eski tadı kesinlikle alamıyorum ama bu da ayrı bir şey işte. hala zevkle izliyorum maçları. değişimi kabul edip o şekilde izlemek lazım maçları.


merak ettirdin geçen gsw - clevland maçını seyrettim
belki ben şansa denk geldim ama hakikaten en ufak şeyde faul çalındı, nbc spikerleri bile ya böyle de oyunun tadı çıkmıo tarzı yorumlara geldiler :)
curry curry dediniz o da bişi yapamadı oyunda :) şu draymond green denen elemanı sevdim ama her özellik var adamda.

o değil de steve kerr koç olmuş lan, yardımcısı da luke walton, gsw'de niye hayvani üçlük ortalaması var anladım şimdi sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...