Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

compact fotoğraf makinesi


Bone

Öne çıkan mesajlar

Birincisi ben 3,5 yada 4 inç ten büyük telefon kullanamıyorum kullanışsız geliyor. Foto özelliği gelişmiş tellerde 5 inç ten başlıyor.

ikincisi telefonun foto özelliği ne kadar gelişmiş olursa olsun makinanın yerini tutuyormu bilmiyorum. Full manual imkanı veriyormu? diyafram shutter speed iso değeri pozlama gibi değerler tam manual ve iyi değerlerde oluyormu? optik zoom imkanı var mı? Bilgim yok bu konuda. Ama varsa bile en az 2500 tl ve eşşek kadar ekranla vardır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Canon ixus serisinden alsam dediğin doğru. Bas çek fotoğraf makinası onlar. Ama mesela diyafram öncelikli moda alıp duruma göre pozlamayı değiştirip baktın olmadı iso değerini yükseltip istediğin oranda zoom yapacaksın mesela. Telefon bunları yapmana imkan veriyosa bile yapana kadar çekeceğin şeyi kaçırırsın. Birde vizörden bakmakta önemli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten belki vardır bu öodel diye teknosa ya gittim. Fotoğraf makinası hiç yoktu. Hadi küçük teknosa ondandır dedim kipaya gittim ordada yoktu hiç foto makinası. Mağazada bile satmıyolar.

Ama dslr makina alamayacak/yanında taşıyamayacaklar için hiç küçümsenmeyecek sonuçlar veren full manual compact makinalar cep telefonunun fotoğraf çekme işleviyle karşılaştırılamayacak seviyede. Dslr similatörü gibi bişey oluyo işte hep yanında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dün biraz daha araştırdım. Taşınabilir boyutta değiştirilebilir lensli aynasız modellerde varmış. 700 Tl den başlıyor. Olympus pen serisi nikon nx mini mesela. Her lens uyuyormu lenslerin fiyatları astronomik mi araştırmak lazım tabi. bilen birisi anlatsa bu dediğim makinaları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...