Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ankara ve çevresi...


Xaero

Öne çıkan mesajlar

Kostok said:

bi expat olarak ankara'da yaşıyorum yaklaşık yirmi aydır falan. ankara'da yaptığım en eğlenceli şeyler şunlar:

Manilya'ya ve Mon Amour'a gitmek.

Elmadağ civarlarında bi yerde Şair'in Yeri'ne gidip manzaraya karşı içmek.

James Cook'ta içmek. Haftada bi gün mutlaka gidiyorum artık.

passage'da müzik eşliğinde yiyişmek.

Devrez'de mercimek çorbası.

Vizyon Sauna Masaj'a gitmek.

il Forno'da pizza.

Tavsiyelere açığım. Sıkılmaya başladım.


Tunalı Tadım Pizza'da pizza, Hattena'da humus+zahter salatası+harbiye usülü tavuk+künefe, Hayyami'de şarap, Tunalı Birlik'te sandviç, waffle, meyve suyu, Tint'te her türlü bira Zeynel'de portakallı incirli muhallebi, trileçe, Kızılay veya GOP Göksü'da tavukgöğsü kazandibi, yaprak kebap, lahana sarma, rakı, Bilkent Ateş Ustası'nda tavuk şiş, kuşbaşı şiş, pirzola, Zoka Balık İncek / Sade Et İncek'te kalamar tava, ızgara kalamar, girit peyniri, balık/kuzu eti + rakı, Çayyolu Pool Pub'da bahçede bira, Pişirme Evi'nde her türlü balık ve deniz ürünleri, Kızılay Roxanne'da bira, Bahçelievler'de Abbas Waffle, Varuna Gezgin'de her türlü bira, Sim Dondurma'da dondurma, Bilkent Neuhaus'ta çikolata ile ilgili her şey...

bunlar gidip yediğim içtiğim beğendiğim mekanlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko ankaranın en güzel tarafı istanbul'a dönüşü de peak yap, sende rahatla bizde rahatlayalım.

adam size ankaraya gitsem mi diye sormuyor, durumlardan dolayı gitmesi gerektigini soylemis ne yapayım, gezilebilir yeri neresi diyor.

tamam bılıyoruz sevmiyorsunuz da her ankara topic'igini pic etmeseniz artık bir zahmet.

açın bi tane ankarayı soyle sevmiyorum boyle sevmiyorum diye topic orada yardırında gozunuzu seveyim su tarz topiclerin icine etmeyin artık, gına geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uzuuun bir giydirme

pulkas said:

olurda merak eder midasi(gordion) gormeye gidersiniz, aman diyim, polatliya ugramadan devam edin.Onun haricinde sakarya savasinin mevzileri falan var.onlari falan gorun ama polatlidan ne alisveris yapin nede yemek yiyin.

polatliya gelmeden yemeginizi yiyin.tok gelip gezerken acikirsaniz, ac kalin ankaraya dondukten sonra yiyin.

bi cay icelim 2 dakka diye bi yerlerde oturmayin.cay degil kutuk kaynatiyo bunlar.olurda oyle bi hata yaparsaniz icinizden degil disinizdan kufredin.cok bisi degisecegini zannetmiyorum ama.en kotu cay kotu diye itiraz ettiginiz icin mekandan kovulursunuz.

kahve diye camur demliyolar.nescafe degil.migros kahveside degil.bambaska bisi.kil olabilir, tarla topragi olabilir...

yemek yemeyi gecistirmek icin simit, pogaca yemeyi sakin dusunmeyin.mideniz hassasa mutlaka agriyacaktik.ac kalin.markasini bildiginiz ambalajli aburcuburlarla acliginizi gecirmeniz yarariniza.
turkiyenin konyadan sonra en buyuk tarim arazisi burada heralde.eskisehir yolu ustunde aciktim ben diye polatliya sapsaniz gozunuze carpan ilk ve tek pastane size nurtopu gibi bir mide sancisi birakacaktir.bugdayin rezil edildigi anlamsiz bi yer burasi.tam bugday ekmegi alirsiniz aksam yemek icin ekmegin ici bembeyazdir.beyaz unla tambugday ununu karisitirip tam bugday ekmegi diye satarlar.pogacalarda simitlerde falanda buyuk ihtimalle 10 numara yag kullaniyolar.arabanin motoruna ne yapiyosa midenizede ayni seyi yapacagina garanti veriyorum.bide simit alirsiniz disi baya pismis gorunur.yemeye baslarsiniz aslinda ici bildginiz civik hamurdur.ertesi gun sirf bunu soylemek icin pastaneye gittim.diyalog soyle oldu.

ben|- sizin simitlerin ici civik civik hamur.iyi pisirmiyosunuz.
pastaneci>- bizde boyle.isinize gelirse.
ben|- (hic bisi almadan kacarayak sessizce arkami donup gittim)

bu diyalogun gerceklestigi yer hala acik.insanlara hala ayni ciddiyetsizlik ve kalitesizlikteki urunleri satmaya devam ediyolar.

polatli civarindaki tarihi yerleri gezmek icin polatlinin icine girmenize gerek yok.mumkunse polatliyi teget gecip sehir merkezine girmeden cevre yollardan falan gidin gideceginiz yere.


polatli nerede diye dusunen varsa : https://goo.gl/Bs2YJ8
gelmeyin buraya.

dip not: turistik yerleri gezdirmek icin tur otobusleri geliyo polatliya.ecnebiler falan buralari cok merak ediyolar.dikkat ettim hic biri sehir merkezine ugramiyo.buda buyuk ihtimalle tur otobuslerinin zaman icinde kazandigi bir deneyim.

dip dip not: olurda merkeze gelecek olursaniz paniklemeden geldiginiz yonden geri cikabilirsiniz.yalniz dikkatli olun.deli dana gibi her sokak arasindan bir anda onunuze bi araba firlayabilir.gecis ustunlugu sizde bile olsa aracin sizin aracinizi adeta burnunu yalarcasina son surat goremediginiz bir yerden ciktigini mutlaka deneyimlersiniz.korkmayin, dikkatli olun ve en kisa surede polatliyi terk edin.

dip dip dip not: herhangi bir sey satin alacak olursaniz, polatliya gelmeden once neredeyseniz oradaki fiyatlarin en az 2-3 kati pahaliya satmaya calisirlar ne alacaksaniz.o yuzden polatli civarinda bir seye ihtiyac duymayin.

bayaa derin not: bu yazdigim seyler deneyimle sabittir.polatli ankaranin ucra ilcelerinden biridir.sizin basiniza benzeri seylerin gelme ihtimali cok yuksektir.gelmeme ihtimalide vardir.siz gene her ihtimali goz onunde bulundurun.X(




Polatlı topçu birliğinde askermis muhtemelen arkadaş, askeriyeye sovemeyince polatliya sovmus :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 yıl sonra ...

Cici piknik zengin ogrenci isi. Bizler icin anca orada isin olacak, yururken acikacaksin da baska yere gitmeye useneceksin falan oyle denk gelip yenecek seviyede. Yedikten sonra uzmez, ama hususi yemeye gidersen uzer. 

Dursun usta yerinden dolayi tatsiz, yol dusurmek zor. Bi de maalesef salaslikla falan aciklanamayacak bi pislik durumu var, gozunu kapatip yiyeceksin boyle sokaga dogru donerek. Yoksa guzel yani. Ama ankaraya biri gelip doner yiyecegim dese ilk tavsiyem olmazdi. 

Mutlu lokantasinda guzel (cok guzel degil, sadece guzel) doner de yedim, cok kotu doner de yedim. Bence hususi bisey yemek icin gidilen yerlerde olmazsa olmaz bisey o istikrar. O istikrar isi mutluda yok. O yuzden gitmiyorum artik paranla "mutlu" mu olacaksin, "mutsuz" mu belli olmuyor cunku. 

Canbolat in balgattaki yerine once gittim, o kadar sisirilmis o kadar sacma buldugum bir unu vardi ki. Baya yemeye hevesli arkadaslarla gittik hatta, tabagi zor bitirdik o kadar vasat altiydi. Sonra baska bi arkadasla ostimdekine haftaici oglen saatlerinde gittik, gayet makul derecede guzel donerdi. Tekrar severek giderim sanayideki yerine. 

Eskiden bir de suha usta vardi, oglen 12 ye kalmadan doneri bitirirdi. Sonradan buyuttuler baska bi yer actilar vs derken koftesinin guzelligi doneri gecti. Sonra batip gitti ne oldu bilmiyorum adini bile anmiyorlar artik galiba.

Ozler doner misafir vs gelince, tavsiye icin soranlara genelde birinci tavsiyem. Etlik kasalar meydandaki dukkan bence istikrarli sekilde hep ayni doneri sunuyor. Belki en iyi gunlerinde digerlerinin en iyi gununden kotudur. ama adamlar hep ayni guzellikte. Gidince mutsuz olma ihtimali yok. Fiyatlari iyi, hijyen iyi. Ulasim ve park sikintisi yok. 

Pecenek var bi de ayni kafada, ozler ile ayni teraziye koyunca ozler agir basiyor bana mesela. Ama aynisinin tersini dusunen bogazina duskun arkadaslarim da var. Gunune gore degisiyordur heralde ondan oyle dusunuyoruz diye tahmin ediyorum. Cok subelestigi icin ben subelerin kalite korumakta zorlandigini dusunuyorum ama gunun sonunda. 

donersever0606 over n out. 🙃

  • Like 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

miyaw33, 25.11.2023 20:45 tarihinde dedi ki:

Cici pikniği herkes övdüğü için ilk orayı denemk istedik ankarada,bayramoğlunun yanından bile geçmez tadı.Döner ocagına kömür koyup yapıyorlar ama tadı iyi ile vasat arası bir yerde.

Cici piknik biteli çok oldu, kalite baya düştü , şuan kayış gibi etleri var, random bir yere girsen hemen hemen aynı kalitede olur.

Ankara'da yağlı döner seven Peçenek, biraz daha kuru seven ivedik Tat-An a, ayrıca burda cuma günleri efsane kavurma çıkar. Ulusa falan gitmeyin tarihi vs ayağına yemekten hastalık kapma olasılığınız baya yüksek. Üstteki listede mutlu hariç diğerleri mid tier. Birde bunların arasında özler döner var, yanlız bunun bir sürü şubesi bir de yancıları, kolpaları var dikkat etmek lazım

Dark_Soul tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cici piknige hic gitmedim ama yanindaki anadolu et lokantasina defalarca gitmisimdir doneri de yemekleri de lezzetliydi kapandi nedense

dursun ustanin eti biraz yaglidir aliskin olmayani aksamina circir eder 

esat mutlunun da doneri fena degildir 

pecenek denen tarikatcilara asla gitmem cumalari komple kapali dukkanlari

etlikteki ozlerde kapali donerli pide tavsiye ederim iskandinavyadaki donerli pizza tadinda bir lezzet 

  • Tesekkurler 1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cici piknik ve anadoludan 25 sene önce ben bebeyken yerdim la, vay be. Cici evet eskisi gibi değil kesinlikle, kötü de denmez bence, kharon un dediği gibi oradan geçiyorsan hemen vurup geçilebilir.

Esattaki mutlu çok kötü ya. En son geçen ay lan bi daha deneyim dedim de son oldu herhalde.

Özler döner ulusta yedim, ciciden iyi, mutludan(güvenlik) kötü. Herkes etlikteki tükkanı övüyor oraya daha gidemedim 

Dursun usta bunların içerisinde bence de en iyisi ama git gel oralara gir çık, ayda yılda bi kere anca götümü kaldırabiliyorum o kadar, çok efektif değil benim için fds

Güzel laflar hazırlayacaksınız belki bana ama bu aralar dursun ustadan da lezzetli gelen bi dönerci var; panoradaki kes1döner... Aşırı lezzetli yapıyor adamlar ya inanamıyorum, 200g sade dürüm. Ön yargılarınızı yıkın da gidin 

 

DRaGoN_SLaYeR tarafından düzenlendi
zort
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DRaGoN_SLaYeR, 27.11.2023 14:38 tarihinde dedi ki:

Güzel laflar hazırlayacaksınız belki bana ama bu aralar dursun ustadan da lezzetli gelen bi dönerci var; panoradaki kes1döner... Aşırı lezzetli yapıyor adamlar ya inanamıyorum, 200g sade dürüm. Ön yargılarınızı yıkın da gidin 

kes1doner bu arada hakkaten hem ismi, hem yeri yuzunden resmen guilty pleasure kategorisinde ama doneri iyidir. panorada spordan cikinca gomerdik, hala daha guzel.

fakaaat, abi o digerleriyle kiyaslanmaz. cici piknik in guzel zamanlari gibi diyelim belki o kurtarir. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...