Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Trabzsonspor - Galatasaray 19.09.2015


Zegna

Öne çıkan mesajlar

cmrownz said:

yahu o bir örnek nası bi okuyosun yazılanı ya anlamadım ki. o veya muadili başka bir pozisyonda elle temas penaltı sayılmaz demek o yazdığım. geri kalan bu tip pozisyonu üst düzey hiçbi maçta oynatamazsın. penaltıyı çalarsın. dedigim gibi, cl finalinde, dunya kupasi yari finalinde falan bu tip bi pozisyona devam dediğin an bi daha o düzey bi mac yonetemezsin veya cok ciddi sonuclari olur bu isin abi, belki on eleme yonetirsin. anlatabildim mi


Ben de örneğinin "ideal case" olduğunu söylemek için belirttim zaten. İdeal durum olmadıkça benzer tepki beklemek hata olur, sağa sola uzanırken el kol da oynar dedim. Üst düzey maçta hata yaparsan sonucu olur diyorsun, haklısın.

Burada tartıştığımız konu o değil ama, bu pozisyonun bahsettiğin hata kategorisine girip girmediği.

Benim söylediğim kural değişikliği, çarpma/kasti ayrımı, el yapışık şartı vb de bu konuda zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben anladım senin demek istediğini kuralı anlatmaya çalışıyosun da şu pozisyon konuşulurken bu kadar detaylara girip aklamaya çalışma işte, komik oluyor hakkaten.
bi de üst düzey maçta hata yaparsan sonucu olur demiyorum abi, tıpatıp aynı pozisyona devam deyip penaltıyı çalmazsan sonuçları olur diyorum.

yoksa art niyetli değilsin tamam onu gördüm. ama yoruma açık olmayan bi penaltı bu pozisyon, hakem de vermedi. GS YÖ ŞÖMPÖYÖN YÖPTÖLÖR YA triplerine girmiyorum, hatadır olur. ama penaltı işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Galatasaray ceza alanında Erkan Zengin'in vurduğu top Denayer'in koluna çarptı. Denayer'in kolu doğal konumda değildi. Olması gerekenden daha açık durumda olduğu için bu bir elle oynamadır. Karşılığı da penaltıdır. Ama hakem vermedi.Mustafa Çulcu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İşte orada anlaşamadık zaten. Denayer'in ayak uzatıp uzatmaması falan bile çok etkiliyor mesela pozisyonu değerlendirirken. El kasti engelleme amaçlı mı değil mi, kasti değilse bile indirme veya kaçırma şansı var mıydı yok muydu ona bakıp ona göre karar veriyor hakem. Burada eli hareket ettirdiği için penaltı vermesi de gayet muhtemel, ama hareket kasti değil diye verilmeyedebilir.

Pozisyonu tekrar izledikçe bu arada elin vücut dönüşüne rağmen haddinden fazla "kasti" olarak kalktığına ben de biraz ikna oldum, onu da dile getirecektim "bu arada izledikçe" diye başlayan bir cümleyle, ama önce penaltı olup olmamasının direkt otomatik olarak ayrı kolla alakası olmadığını netleştireyim demiştim, Zegna önce davranmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi işte bulunur zaten de olay gs ye torpil geçildiden çıkmadı, rewendor'un şu üstteki post ve muadili mesajları ve kural açıklamalarını yazmasıyla başladı. pozisyon bu kadar net olunca ve yazan valaquntia olmayınca yuh artık bunu nası yazıyosun abi, yazarken neler geçti aklından mesela diye merak ediyo insan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Semih'in engellemesi de penaltı. Videosunu bulursam koyucam da bulamadım. Hareket topa değil, direkt adama. Hayır 2 hafta önce 5 dakika uzatma verdi hakem Fener lehine, 96'da Nani gol atınca "fener atana kadar" oldu, sonraki hafta gsnin kendi sahasındaki mersin maçında 5 dakika uzatmayı 97'de bitirdi. Bu hafta da bu pozisyonlar var, oturup her Fener'in lehindeymiş gibi görünen pozisyonda "feneri kolluyolar yea" mantığından çıkmanız için söylüyorum ve uzatıyorum bu konuları. Yoksa maç bitmiş fiş gitmiş ama aynısı gsnin de başına geliyor, kabul etmek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cmrownz said:

abicim çarpma falan diye bişey yok mahalle maçı mı yapıyorsun? bu şekilde elle temas kasıtlı veya değil her halükarde penaltıdır çünkü duruş ve kolun topa doğru hareketi zaten kuraldışıdır. inatla açıklamaya ve pozisyonu aklamaya çalışıyosun, tartışılıcak bi tarafı yok bunun. hakem vermedi, ama yorum ama o an öyle görmedi bilemeyiz. ama hakemin verdiği karar yanlış burada.

kural kitabında kasti olmayan bir duruşa örnek oyuncunun topu vücuduyla savunmak isterken kendini koruma amacıyla dirseğini göğsüne doğru çekip sırtını dönerek savunmasıdır mesela. o esnada dirseğe veya kola çarpan top penaltı değildir, doğru. senin anlamadığın nokta o. valaquntia tarzı EHÜEAHAÜ PENALTÜ DEĞÜL GS EN BÖYÜK tarzı düşünceyle söylediğini düşünmüyorum bütün bunları.


ya harbi beyin mi yok nedir.

Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with the ball with his hand or arm. The referee must take the following into consideration:
• the movement of the hand towards the ball (not the ball towards the hand)
• the distance between the opponent and the ball (unexpected ball)
• the position of the hand does not necessarily mean that there is an infringement

hayden iyi geceler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

he he öyle. bi de pozisyonda denayerin eli topa hamle yapmıyor gibi iyi geceler yazmış.
altını çizdiğin yerde ne dediğini anla önce bi. elin duruşu illa da kurala aykırı olmasını gerektirmez diyor. ancak ne yazık ki burda gerektiriyor. çünkü hem duruş yanlış, hem topa hamle var. artı olarak denayer'in elini topla temas ettirmeyecek konuma alma şansı da var. allah vermiş de portakal koymuş sanırım sana. çok üzücü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yekeyeke said:

Semih'in engellemesi de penaltı. Videosunu bulursam koyucam da bulamadım. Hareket topa değil, direkt adama.


hsdufhudashfa. 5 kere daha izle lütfen. daha temasa 30 santim kala, kolları açıp yere atlamaya başlıyor N'Doye. pozisyon 2:40'ta http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2015-2016/5/trabzonspor-0-1-galatasaray-mac-ozeti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birbirinize hakaret etmeyin, boş yere ceza çıkmasın şu maç topicinden.

Konuya dönersek, sabonis'in koyduğu yazı benim söylediklerimi anlatmış, "mesafe ne alaka, reröre" diye bakmadan etmeden fikir belirten Fistan da okur da biraz utanır umarım.

Eskiden el vücuttan ayrıysa penaltıydı, birkaç senedir değişti o kural.

Denayer'in pozisyonuna gelince. Sola ayak açılıyor, o sırada vücut dönüyor, el otomatik kalkıyor. Bu tek başına penaltı için yeterli değil. Ancak pozisyonu tekrar tekrar izlediğimde elin biraz fazla kalkmış olabileceğini düşündüm ben de, bu penaltı demek. Kısacası yoruma açık pozisyon. Denayer elini başka yerde tutsa çarpmazdı diye penaltı verilmez, ama topa çarpmak için fazladan kaldırıyorsa verilir.

Semih'in pozisyonunda ise N'Doye'nin amacı penaltı almak, ortada daha hiçbir müdahale yokken kendini atıyor. Pozisyona devam etse belki Semih'e penaltı yaptırabilir, çünkü Semih dengesiz geliyor müdahaleye. Ama daha o kadar olgunlaşmadan kendini yere atıyor adam. Kendisine bile sarı gösterilebilir hakemi aldatmaya yönelik hareketten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yekeyeke said:

1 kere izledim, net penaltı. Semih'in hareketi adama, topa değil. Adam sağ elini açarak zaten pozisyona giriyor, yere düşmek için ellerini açmamış.


Semih pozisyona girerken dengeli değil, ancak hareketinden de belli olduğu üzere omuz omuza mücadeleye girmeye kalkıyor. N'Doye daha müdahaleye girmeden kendini yere atıyor. Yanındaki adam kendini yere atınca Semih de bocalıyor farkındaysanız zaten, yanda adam olacak diye omuz gidip boşluğa geliyor.

Şu anki haliyle pozisyon hakemi aldatmaya yönelik hareketten sarı kart.

N'Doye kendini yere atmasaydı penaltı olup olmayacağı belirsiz, omuz omuza mücadele mi olacak yoksa Semih adama mı yüklenecek ona bağlı değişir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Semih'te pozisyon itibariyle pek yoruma açık bir durum yok, adam atlıyor direkt yere daha Semih'e değmeden. Atlamasa veya atlamadan önce biraz daha sabertse de temas etseler yorumlardık omuz omuza mı faul mü diye.

Denayer'de Fistan bol bol itiraz etti "mesafe ne" diye, "adamın arkası dönük olsa 1 metreden bile olsa penaltı" diye kısaca pek çok şey var öğreneceği kuralla ilgili :) "Net penaltı" denecek pozisyon hala kesinlikle değil, tartışmalı, eğer ayağı uzatıp dönmeseydi sadece kol oynasaydı net olurdu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aralarındaki mesafe daha kısa bile olsa kol o şekilde durduğu ve topa o şekilde uzandığı müddetçe o pozisyon futbol teorisinde ve pratiğinde penaltıdır hacit, malesef tartışlacak hiç bir tarafı yok bunun :)

fistan ancak her okuduğumuz şeyi gördüğümüze uyarlayıp, sonra da o gazla yazmanın ne kadar yanlış olduğunu öğrenebilir belki. onun dışında öğrenmesi gereken bişey yok :)

semih'i sabaha kadar tartışalım ama, o ayrı. keza yoruma açık bi pozisyon denayer'in aksine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pozisyondan bağımsız olarak 2 google aramasıyla bulunabilecek kuralların varlığını kafaya göre otomatik inkar etmemek var oraya gelene kadar öğrenilmesi gereken.

Pozisyonla bağımlı olarak hala hatalı "tartışmasız penaltı" inadı sürüyor, ama anlaşamayacağımız belli oldu en azından. Pozisyon penaltı/değil kısmından bağımsız bir şekilde "tartışmasız" penaltı olduğu iddiası kuralın çok da iyi anlaşılmadığını gösteriyor zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...