Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Awesome Havuçlu Tarçınlı, let's do it!


Rotweiler

Öne çıkan mesajlar


Issız adamı izlediniz ve benim CEMAL HÜNAL'dan neyim eksik mi diyorsunuz?
Ben de cihangirde kızlara hava atayım, evime davet edeyim mi diyorsunuz?
Ya da sadece filmlerde görüp canınız mı çekti?
LOOK NO MORE!
Başlıyoruz...
*kolları sıvar*


!!! ÖNCE HİJYEN !!!
Ellerinizi bi güzel dezenfekte edin. Eşşeoleşşekliğin lüzumu yok dsaf


Gerekli araç gereç:
- Çırpacak
- Klasik ya da dikdörtgen kek kalıbı
- Çay kaşığı
- Su bardağı
- Cam karıştırma kabı
- TAHTA/PLASTİK KAŞIK



Katı malzemeler:

- 100 GR ceviz
- 10-30 gram tereyağı
- 1 + 2/4-2/3 su bardağı un
- 4-5 gram tuz
- 1,5 çağ kaşığı tarçın
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- Tam su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı esmer şeker
- 200 gram havuç


Sıvı malzemeler:

- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta



YAPIYORUZ:



Malzemelerde yazan cevizleri kısı ateşte teflon tavada bir güzel kavurun. Kavrulmanın bitişine yakın 10 gram kadar tereyağı ekleyip, bi tutam da tuz ekin. Bütün bu cevizleri terayağı karışımına bulayın ki, iyice tadını çeksin. Kavrulma işlemi bittikten sonra tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Cevizler soğuyunca yarım cevizleri büyük parçalar şeklinde doğrayın.









Bu sırada kek kalıbınızı geri kalan tereyağı ile(Yaklaşık 10 gram daha) bir güzel yağlayın. Hem iç çeper hem de kek kalıbının ortasını yağlamayı unutmayın. Boş bölge kalmasın. Bunun yerine kalıbınız yukarıda bahsettiğim gibi dikdörtgen ise, yağlı pişirme kağıdını eğip büküp şeklini aldırabilir, bununla da pişirebilirsiniz.



Eğer yumurtaları dolaptan çıkardı iseniz, bikaç saniye sıcak suda bekletip oda sıcaklığına getirmenizde fayda var. Daha sonra cam kaba bu yumurtaları kırıp, üzerine toz şekerlerinizi ekleyin, iyice köpürene kadar karıştırın( bu işlem SAĞ ELİNİZİN kuvvetine bağlı olarak 3-5 dk arası sürecek). Köpürme işlemi başarıldıktan sonra yukarıda bahsi geçen sıvı yağı da bu karışıma ekleyin.



Bunu takip, plastik bir kap içerisinde( derin olması şart) unumuzu, kabartma tozumuzu, tarçını ve bir tutam tuzu karıştırıyoruz. Taa ki homojen bir görüntü elde edene kadar.



Daha sonra bu yukarıda bahsi geçen kuru malzemelerin ortasına aynen reklamlardaki gibi bir çukur açıp, yukarıdaki sıvı karşımımızı bu çukura ekliyoruz. Bunun devamında hepsini karıştırıyoruz. Taa ki un taneleri yok olup, karışımımız bir harç kıvamını alıncaya kadar.(Bu aşamada ben lezzet katacağını bildiğim için malzeme listesinde olmamasına rağmen, yarım çay bardağı kaliteli süt ekledim) Çok da fazla karıştırmıyoruz ki, katılaşmasın.



Sonra, içine ceviz parçalarını ve küçükce rendelenmiş havuçlarımızı koyup TAHTA KAŞIKLA şöyle bir iki kez karıştırıyoruz.






Malzemelerin hepsi bütünleşince kek kalıbına yaymaya başlıyoruz.





Yayma işlemi bittikten sonra kalıbı 5-6 kez tezgaha sertçe vurup, içinde kalan hava kabarcıklarından arındırmış oluyoruz.

Her yemek programında ısrarla söylenen ancak yapılmayan, "Önceden 180 derecede ısıtılmış" fırınımızı açıp, kalıbı yerleştiriyoruz. Düzgün pişiren ve dereceyi tam ayarlayabilen fırınlarda ilk 25-30 dakika 180 derecede, sonra da 10 dakika boyunca 140-160 derecede pişiriyoruz(evet iki aşamalı!)

Eğer fırınınız 100 liralıklardan ise, çok hızlı pişirecektir. Dolayısı ile gözünüz sürekli kekte olsun, kabarmaya başladıktan yaklaşık 4-5 dakika içinde pişmiş olacaktır! YAKMAYIN!


Buradaki püf nokta, hamur çok geç pişen bir hamur türü olduğu için, ilk pişirme faslı geçmeden kesinlikle fırın kapağını açmamamız.

Afiyet olsun lads. Artık KEK YEMEYE bizi de çağırırsınız.
*KIPS*

Yapılış sonrası niye foto yok diyenlere: Ev halkı ben soğuması için bıraktığımda kekin anasını bellemiş. Bana 2 dilim kalmış.
Bu yaptığım resmen şaheser oldu. Anında tükettik.

keywords: havuçlu tarçınlı, tarçınlı kek, havuçlu kek, mükemmel havuçlu tarçınlı kek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şekeri çok göründü gözüme. Ölürsün bibuçuk su bardağı şekerle. Ama vanilin kullanmaman ve sadece 1,5 çk kabartma tozu kullanman tarifini kabul edilebilir kılmış. Yumurtayı da çok çok iyi çırparsanız ve kek piştikten sonra en azından bi gece, tercihen bir gün dinlenmesine izin verirseniz yumurta kokusu kaybolur büyük ihtimalle.

Ben tatlıyı çok tatlı sevmiyorum, çikolatalı tatlıları da (brownie'den hoşbeşe hepsini) soğuk seviyorum mesela. O yüzden tatlı konusunda çevremdeki çoğu insanla uyuşmuyorum, ama siz yine de o şekeri azaltın...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün tozları eleyerek koy bu arada, ciddi anlamda faydasını göreceksin. Hatta unu iki kere bile eleyebilirsin. Tarçını vesaireyi de elediğinde daha homojen yayabilirsin. Bi de şekeri yarım ya da 3/4 cup'a düşürüp koymadan önce öğütürsen (öğütüp hacim ölçme sakın, ölürsün yine...) yaklaşık bi tatlılığı elde edebilirsin diye düşünüyorum. Şekeri öğütünce bence daha iyi çözündüğünden mi psikolojik mi bilmem daha şekerli geliyo insana. Sen de bi ara denesene yorumunu alayım, psikolojik mi değil mi anlamış olurum sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Drall, ilk fotoda gördüğün üzere elek var zaten :)) hepsini eledim ve evet katılıyorum.
Şekeri öyle denemedim, bir de öyle deneyeyim, yazarım ;)

hani bittikten sonraki foto nerde?. söyle dumani üstünde firindan cikarke? belliki kekin kabarmamis ve altini yakmissin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...