Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Samsung katlanabilir telefon


akirafes

Öne çıkan mesajlar

Bone said:

kath said:

İflas etseler de bi sittir olup gitseler şu piyasadan allahın copy pastecileri.


samsung değil de apple için söylüyorum şunu. telefon piyasasına bu kadar büyük zararı veren başka bir şirket olmadı.


Apple zarar ? Ne gibi ? Ben hep olumlu şeyler yaptıklarına inanıyorum. Nedir zarar verdiklerini düşündüğün şeyler ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kath said:

Apple zarar ? Ne gibi ? Ben hep olumlu şeyler yaptıklarına inanıyorum. Nedir zarar verdiklerini düşündüğün şeyler ?


en basitinden telefonların daha ince olma takıntısı ve beraberinde gelen düşük pil güçleri. 4K ekranlı 8 işlemcili 64bit'li telefon yapıyorsun sonra telefonu ince tutucam diye tüysiklet pil koyuyorsun, 1 günü zar zor geçiriyor telefon.

eskiden telefon modelleri farklı müşteri tiplerine hitap ederdi. genç işi olsun hip olsun diyen 3310, en yeni özellikler olsun iş hayatımda kullanayım diyen 6210, şık telefon olsun lüks gözüksün ortamlara akayım diyen 8810, abuk sabuk özellikler olsun teknoloji manyağıyım diyen 9210 alıyordu. iPhone tüm bu kitlelere hitap etmeye çalışıyor. ama işte 9210 isteyen adamı 8810'cunun şık ve zarif görünüm ilgilendirmiyor ki. ya da 3310 isteyen kişiyi 6210'un hantal yapısı ilgilendirmiyor.

Apple "hepinizin ne istediğini ben bilirim, siz bilmezsiniz" diyerek girdi piyasaya. yap bi telefon kamera sensoru büyük olsun, pili büyük olsun, bırak telefon kalınlığı 10mm olsun ben taşırım. yok, illa daha ince olacak daha hafif olacak...

büyük telefon firmaları da bu akımı takip etmek zorunda hissediyorlar. "amiral" sınıfı telefonlar aynı şeyi yapıyor, "alt" sınıf modeller var ama onlar da daha ucuz model olmak dışında bi amacı yok, nvidia 980ti ekran kartı yerine 960 almak gibi bişi. yukarda bahsettiğim model çeşitliği kalmadı.

bak samsung artık sd cardsız çıkartılabilir pili olmayan telefonlar üretmeye başladı, android flash'ı bünyesinden attı vs...

apple'ın "ben bilirim müşteri bilmez" düşüncesi ve pazardaki hakimiyeti, böyle bir monotonluğa itiyor artık.

Jeeztro said:

öf be abi, herşeye de bu kadar karşıt görüşlü olacam diye kasılmaz ki. apple ı beğenmedi adam şimdi lol. kimin yararı olmuş onu sormak lazım. apple ürünü kullanmıyorum bu arada.


beğenme şartımız mı var kardeş? "samsung pişmanlıktır" diyenlere de aynı şeyi söylüyor musun sen?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ Bone ,

Yorumların bence tamamen bireysel.
Bahsettiğin tarzda telefonlar hala üretiliyor. İnsanlar gidip almıyor akıllı telefon / apple veya değil tercih ediyorsa bu inovasyondaki başarıyı gösteriyor.
Ben elime ilk apple telefon aldığımda kendimi uzay mekiğine binmiş gibi hisettim , o zamana kadar kullandığım hiç bir telefon sonuçta bu aletin eline su dökemiyordu.

Kusura bakma da adamların sağladığı premium hissiyatı piyasayı yanlış lead ediyo diyerek kötülemek saçma. Sonuç itibari ile adamlar argeyi böyle yönlendiriyor ,bu tip telefonlar çıkarıyorlar , istemeyen almaz.
Ah Jobs ölmeyeydi bak daha neler görüyorduk biz , şu andaki Apple'ın tek sıkıntısı 'sığ' olması bence. Ama bu hali ile bile samsung gibi copy pasteci gençlere inovasyon ışığı oluyor adamlar.
- Buraya yazıyorum samsung en kısa sürede force touch mı dersiniz - resistif ekran mı dersiniz çıkartacak bence. Her türlü iddeaya da girerim :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar hepinizin görüşlerine her zaman saygım sonsuz ama Samsung sevmeyenlerin çizdiği gibi bir tablo yok Türkiye pazarında. Evet çok model var diyeceksiniz, habire model basıyor diyeceksiniz ama o sayede de pazarda bir şekilde hakimiyet sağlıyor. Pazarlama taktiği Apple'ın tam tersi.

Çok eleştiren arkadaşların 4/3'üne Samsung yarın iş teklifi yapsa güle oynaya giderler diye düşünüyorum :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...