Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Para yetmiyor


monoscope

Öne çıkan mesajlar

Abi 1 ay içinde evleniyorum hemen hemen herşey hazır. 60k demişler düğün için, bilmiyorum istanbul piyasası nasıl ama izmirde o parının 1/6 altısına içkili ve yemekli kır düğünü yapacağız. yani eylül ekime sarkıtabilirsen düğünü daha ucuza getirirsin. ortalama ev eşyaları 3+1 bir ev için 32k tutuyor bilgine..
Mümkünse düğün yapma derim ben, mümkünseden kasıt düğünden gelecek takılara ihtiyacın olmayacaksa veya iki taraftan birisi ille de düğün demiyorsa.. (bizim durumumuzda bu benim ailem oluyor, kız tarafı istemiyor düğün erkek tarafı illa yapıcaz diyor şaka gibi.. )
ev konusuna gelince, bence erken yaşta ev sahibi olmak hayata 1-0 önde başlamak gibi ama bunun için hayatının en güzel zamanlarını tatilinden gezmenden kısarak geçirmek ne kadar doğru bilemiyorum altan.. bence kişisel tercih meselesi..
6k parayla izmirde kirada oturularak da güzel yaşanabilir, yine istanbulda durum nedir, kiralar nedir bilmiyorum..

sonuç olarak, düğüne ve eşyalara para bulup borçsuz evlenirsen, ev almadan rahat geçinebileceğinizi düşüyorum 6k parayla. ilerde maddi durumunuz gelişince girersiniz ev olayına..

(Sen en iyisi izmirde iş bul gelin izmirde yaşayın.. hem şehir güzel hem rahat yaşarsınız..)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vivavale said:

öyle boktan bir memlekette yaşıyoruz ki evleneceğini öğrenen bişiler kitlemeye çalışılıyo. he de hatun kişi her şeyin en iyisi olsun hayatta bi defa hede hödö diyosa direk gg


Yeni evlendim, şu direk doğru. Sanki gelinle damat evlenmiyor da sadece gelin evleniyor, damat da onun bonkör sponsoru gibi bir hava oluyor fotoğraf çekimi ve düğün gününün başından sonuna kadar.

Seni damatlıkla ya da kızı gelinlikle gören herkes (yoldan geçen adam bile) bahşiş beklentisi içine giriyor sanki evlenmek çok zor ve lüks bir işmiş gibi. Standart tarifede 100 TL olan saç-makyajı en aşağı 500 TL'ye yapıp, sanki aldığı para sadece sarf malzemesiymiş gibi üstüne bahşiş bekleyen kuaförlerle falan uğraşıyorsun mesela. Aldın ya olm 400 TL bahşişi haraç gibi?

Düğününüz 30k'yı geçmesin bence, altınlardan çıkarırsınız orayı en kötü. Mortgage düşündüğün kadar kötü bir fikir değil, maaşlarınız uygunsa 1500 TL yerine 3500 TL verirsin, evine istediğini yaparsın ev sahibinin ağız kokusunu çekmeden, 2 senede bir taşınmakla da uğraşmazsın. Çok kafan atarsa da satar krediyi kapatır öyle çıkarsın artık, faiz açısından biraz dezavantaj olur tabii ama yine de bir çare.

Üstü açık veya klasik gelin arabası muhabbetine de girmeyin, öyle alakasız ufak bir tavsiye. Üstü açık araba direk ölüm fermanı, kiralık klasik araba da genelde bakımsız oluyor, su falan kaynatır yolda. İçerisi gözükmeyen bir Vito falan tutup süsleme de yaptırmazsanız kafanız rahat olur, piçler yolunuzu kesmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kız arkadaşım 2.5k alıyor ev aldı kendine bahçelievlerden
sigarası yok içkisi yok üstelik kirada oturuyor.

alan alıyor. ben 3.5k alıyorum ayın sonunu zor getiriyorum.
evlenmeyi düşünüyoruz.
Evi var kirada 1200 tl kredi ödüyor 1 senesini ödedi bile. muhtemelen bir süre orada otururz.

eve 6bin Tl girecek işte valla acaip endişeleniyorum geçim konusunda çünkü İstanbul çok zor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben evleneli 2 hafta oldu yaptıklarımız;

- nikah & kokteyl (marmaris)

- dış çekim hadisesi (foça)

- kına (izmir)

- düğün (izmir)

ev eşyası falan onlarla beraber rahat 70k sadece benden gitti. hatunun kendi harcadıklarıyla 100k'yı bulduk sanırım. borçsuz evlendik, tek handikapımız evimiz yok. onu da ilerki yıllarda alırız diye umut ediyorum. çok zor bu işler ya yapılan masrafların haddi hesabı yok.


bu düğün işlerine ben DADO (DAmat Düdükleme Organizasyonu) adını verdim. aklınız varsa evlenmeyin hele hele uzaktan kız almayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

abi ben düğünün mantığını hala anlayabilmiş değilim
hani herkes diyor düğün senin için değil aileler için yapılıyor diye de
ne bileyim çok mu zor resti çekmek bu konuda aileye
gerçi bu kadar adam istemeyerek düğün yapiyorsa zordur...


when the time comes, you will see.

tamamen iptalinden ziyade orta yolu bulabiliyorsun iyi ya. ben ona da razıyım. ben nişan, söz fln bütün öyle saçma sapan şeylerden kurtuldum. düğün is too much to handle.

ha bulamaz mısın öyle ailesi olan kızlar, bulursun da çok rare işte. kızın da istemiyor olması varyantı artı toplum baskısı ve kültürel bg den etkilenmemiş olması falan gerekiyor.

yoksa 2 ay sonra dergide gelinlik gördüğünde sessiz bir şekilde ağlarken bulabilirsin.

insan canlısı çok garip. konuya dahil olan birey sayısı arttıkça iyicene cılkı çıkıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

1.2 bin tl kira aldığın evin kredi ile alıp 2.5k gelirle ödeyemezsin. ev 400-500 liradır, ailesi 300-350 koymuştur, geriye kalan 50-100 u kredi çekmiştir, onu ödüyordur gelen kira ile. bu ev almak olmuyor hehe.


yok ya evi 180bin tl ye aldı

40bin peşin verdi
gerisi 10 yıl kredi işte.

evinde hazır kiracı vardı zaten. 750tl de kira alıyor. 650 tl de kirası var (gecekondu değil :) bahçelievlerde güzel bir sokak eski bina ama ev temiz ben imkansız bulamam öyle bi yer)
yani 1000 tl konut için veriyor cebinden 1500 tl de ona kalıyor
şirket arabası da var mis.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

abi ben düğünün mantığını hala anlayabilmiş değilim
hani herkes diyor düğün senin için değil aileler için yapılıyor diye de
ne bileyim çok mu zor resti çekmek bu konuda aileye
gerçi bu kadar adam istemeyerek düğün yapiyorsa zordur...


moruk şöyle düşün; ailenin tek erkek çocuğusun, hem sen hem müstakbel eşin istemiyorsunuz düğün, ama anne baban düğün istiyor ve masraflarını onlar karşılıyor, kıramıyosun bir gün çekerim artık annem babam lan sonuçta diyosun kabul ediyosun, eşine de rica ediyosun oda kabul ediyor düğün yapıyosun.

Bizde böyle oldu.. rest çekmek gereksiz bence istiyolarsa bir gün katlanmak lazım ömür boyu laf dinleme riski var çünkü..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

biz sahil yolundan 2-3 sokak içeride oturuyoruz beykoz paşabahçede. 2+1 550tl. sahil yolunda 1000+ hep. 5dk yürümemek için 500tl daha vermem valla. 5dk yürüyerek sahile geliyorum. tam evin önünden 4 km sonra fsm köprüdesin. arabası olan için hiç sıkıntı değil. hep caddelere bakarsanız tabi ucuz ev göremezsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...