Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Park halinde çizik sorunsalı


Eralp

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,
Aracım park halindeyken elemanın biri sağ arkadan kapıya kadar boydan çizmiş. Kapıda da ufak bi göçük var 5-6cm lik. Fotoğafı şöyle:
http://i59.tinypic.com/23sjd3a.jpg

Bu tip çiziklerde boyasız tamir yaptırabilir miyiz? Boyada herhangi bir çıkma yok, çizik de ıslak mendille falan silince geçiyor. Autoking' in Sonax' ın baktığım kadarıyla bu tip düzeltme hizmetleri var. Hangisi iyidir, yaptıran var mı acaba?

Teşekkürler şimdiden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kasko var ancak autoking gibi yerlerdeki kozmetik düzeltmeleri kapsayacağını pek sanmadığımdan hiç o opsiyonu düşünmedim.

Boya attırmayı düşünmüyorum zaten, millet sonra kapı tamamen göçtü etti falan sanacak satarken, hiç gerek yok.

Auto kingde şöyle bi düzeltme hizmeti varmış, sonaxın da buna benzer. Bunları kullanan eden var mıdır, işe yarar mı acaba o bölgede. Şansıma da tam kapının kabartılı desenli kısmı göçmüş, vakumla geçmenin falan pek işe yaramayacağını düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar,

ben de dün gece, hatta baya 6 - 7 saat önce buna benzer bir şey yaşadım.

gerçi kabahat bende ama, telefonla konuşurken kapalı garajda her yere park edilmiş halde küçük manevralar yaparak arabayı park etmeye çalışıyordum. araba yeni kasa clio. arkadaki duvarlardan kenarı fosforlu sarı olanına hafif vurdum, ama ses geldi yani. neyse arabayı park ettim baktım, en sağ tarafta yukarıdan aşağıya belli aralıklarla 8 - 9 yerden duvarın boyası gelmiş.

ben de hemen havlu kağıt-kolonyalı mendile başvurarak sildim. boya çıktı hemen, ama işte araba da kırmızı olduğu için tam anlamıyla oradaki küçük çaplı hasar düzeldi diyemem.

pasta cila işinden hiç anlamam, aslında araba da ilk arabam 4 - 5 aylık. ne yapmam gerekiyor şimdik ? 9000 küsür kilometrede, 10.000 bakımına falan götürünce mi baktırmak mantıklı olur ? ya da araba yıkattığım bir yerde pasta cila boya hizmetleri var, oraya mı götüreyim ? araba 2. el, 7000 km'deyken aldım bir kadından, baya temiz ama tabi İstanbul trafiğinde bulunmasından ötürü ufak pastalık işleri var gibime geldi.

ne önerirsiniz? paramecium halp me babuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dün Maslak'ta bir kaç yer gezdim. Boyasız Göçük Düzeltme işlemine PDR deniyor.

Bizdeki 3 parça olduğu için toplamda 1000 TL ile 1400 TL arasında fiyat verdiler. Muhtemelen seninki tek parçada olması sebebiyle 500 600 TL civarı bir rakama yaparlar, mükemmel bir şekilde düzeltiyorlar orada yapılanları da inceledim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sonax' a gittim dün, kapıdaki çizik için 300tl fiyat verdi adam. Yine sağ arka çamurlukta da ufak bi göçük vardı ikisini 500e yaparım dedi. @Vodan' ın da dediği gibi pdr yöntemiyle boya kullanmadan hallediyorlarmış. İzmir' de iki usta varmış zaten bunu yapan, sonax falan dışardan getirtiyor ustayı. Daha tam karar veremedim yaptıracak mıyım ama. Bekledikçe alışmaya başladım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...