Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eticaret sitesi kurmak hakkında


monoscope

Öne çıkan mesajlar

monoscope said:

Şöyle bir yol izlesem nasıl olur acaba. Aynı ürünü hem gittigidiyor gibi sitelerde satıp hem de kendi sitemde sadece havale ve paypal(paypalın entegresi kolaydı 5 dakikalık tutorialını izlemiştim) koysam ?

Sonuç olarak yapacağım tasarım özel bir tasarım, üstüne istediğim kişiselleştirilebilir sistemi de özel bir sistem. Sonrasında olmadı bir şekilde kredi kartı sistemi falan entegre ettiririm işler ilerleyince


Mono diğer arkadaşlara laf sokmalara başlamadan sana bi cevap verim sonra onlarada başlıcam...

Bak senin izlemen gereken yol küçük çaplı tüm eticaret yapmak isteyen firmalara söylediğimizle aynı olacak...

Gittigidiyorda başla satışlara yap dükkan filan günlük 10 satıştan fazla satış yapmaya başladığında yavaş yavaş eticaret sitesine yönlendirmeye başlarsın.

Ama sakın gidip Yönetimsiz alma yani panel yönetiminden ürün ekleme yönetiminden bahsetmiyorum bile arka plan güncellemeler vs security breachleri inceleyebilecek bir yönetimli sisteme girişmen en doğrusu

onun dışında asgari ücretle bi eleman alsan nekadar sana yararlı olur bilgisi yetermi bilemiyorum...

yani sorunsuz bişi istiyorsan bu yöntemi takip etmen gerekiyor.

Ha seqonun dediği olaylar sadece günlük 1-2 mal satan tiplerin eticaret siteleri yani fazla göz önünde olmayan siteler bunlar o yüzden Lütfen rica ediyorum Dinleme şu adamı boş konuşuyor biz bu işi yapıyoruz o yüzden konuşuyorum. Gidip mobil SMS siteler yaptırıp melodi resim satarak milleti kandırıp kendi poslarını bile kullanmayan dolandırıcılıkla para kazanan adamı dinleme lütfen.( bunları ben söylemiyorum bu arada kendisi söylüyor)

Referanslarımı vermek isterim ama çoğu istemiyor o yüzden
http://www.neticaret.com.tr/ i baz al derim bazı şeylerde

Kısacası : Gittigidiyor ile başla günlük 10 satışı geçtiğin zaman gel burda tekrar tartışalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

guncel said:

konuyu sadece okuyordum yalnız şu ad hominemliği yapıp kaçıyorum
https://sypro.wordpress.com/
belki tatlıya bağlanır


16 Nisan 2008 ;)
Ubuntu-TR ekibinde olduğum bi dönemde gerekliydi. Sonra da ihtiyaç olmadı. Gerekli olduğu konu da yamulmuyorsam bi banner vardı countdown içeren, onunla ilgili test yapmak tadında bi konuydu. Çok da üzerinde durmayı gerektirecek bir şey değil sanki. Tumblr hesabımda da aynı şekilde, sadece hello world yazıyor mesela. ama teşekkürler, hiç olmazsa ad hominem konusunda açık sözlüsün ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaş, ben wordpress kötü demiyorum. e-ticaret için uygun değil diyorum. götünüzle okumazsanız gayet de anlaşılır yazdım bunların hepsini. Evet, Oyun Bağımlıları wordpress üzerine kuruldu çünkü 5 kişi en rahat onunla çalışabilirdik. Bir şey satmadık etmedik. Neyin kafası bu?
Saldırırken bile mantıklı değilsiniz. Neyi tartışıyoruz belli değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Malibu said:

Konuyu piç etmeyin e-ticaret sitesine geri dönün.

Tamam biliyosunuz bi dünya bişey onu anladık ama bildiklerinizi buraya yazsanızda bizde öğrensek birşeyler?

Yarın birgün çabuketicaret aldım imdat! diye konu açınca götünüzle gülersiniz bana yoksa :D


Abi arastirmani kendin yap. Su ana kadar onerilenler Worpdress ile site kurmak vs software as a service olarak alabilecegin hizmetler. En meshurlarindan bir tanesi shopify iste. Biraz arastir, hangisi kafana yatarsa ya da hangisiyle cikabiliyosan isin icinden onu sec.

Bi de shopify'in rakiplerine alternatiflerine bakip haklarindaki review'lari okuman lazim tabi. Mesela tek urun satacaksan bunun icin uretilmis baska SaaS'ler var. Onlari tercih etmen daha mantikli olabilir.

Wordpress icin de konunun basindan beri yok diyorum zaten. Ikna olduysan ya da bir onceki sayfanin sonundaki link gozunu korkuttuysa ya da teknik islerle ugrasmayayim, nasi guvenli kilarim diye kafa yormayayim diyosan (imkansiz degil ondan diyorum) bulasma hic.



SaaS in açılımını daha yeni anladım abi. Ben el mahkum bu hizmeti kullanacağım ve yinede el mahkum türkiyeden olacak hizmet alacağım firma ki derdimi anlatma konusunda çok sıkıntı yaşamayım. Başlangıç kitap, sonrasında da kırtasiye olacak sitede sanal pos ile ödeme kabul edilecek.
Bir ara eski bir arkadaşımdan rica etmiştim başlamıştı ama sonunu getiremedik benim işlerin yoğun olmasından dolayı. Onun için bana kalacak işin sadece ürün girip etiketleme falan olması gerekiyor fazlasıyla uğraşamıyorum. Bu ticaret siteleri verisign sertifikalarını falan kendileri mi alıyorlar mesela? Yoksa kendi sertifikalarını benim sitede de mi kullanıyorlar? Sanal pos içinde sanırım bazıları kendi sanal poslarını kullandırtıp arada komisyon alıyorlar? Ben kendi sanal posumu kullanmak isterim.

Bu bağlamda TR de böyle taşaklı ve pro hizmet veren yerler biliyorsanız önce oralara bakayım diyorum.
Bide tecrübenizden dolayı 'aga bak şuna dikkat et ilerde sorun yaşarsınız' diyeceğiniz şeyler varsa onları öğreneyim diyorum.

Hem wot hemde pramit için özür kızın tabletinden yazıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baya bişey dönümüş yine ama çok ortalığı karıştırmadan birkaç şeye değinmek istiyorum.
wordprees gibi şeyler kullanması kolay hatta zevkli ve geniş bir kesime hitap ederken örneklerde görüldüğü gibi 1001 çeşit işe yarıyor. Yani ne yapacağını bilmiyorsan ne hizmet alayım bilmiyorsan başlamak için güzel olabilir. Ama hedef belli ne yapacağın belli ise o zaman kaynağına bakarsın işine geliyorsa spesifik çözüme yönelirsin ki sonuç olarak da buna kanaat getirmiş herkes.
Hani herkes çok uzman ya ney nekadar data yazar nereye işlenir çok biliyorlar ya daha db planlaması yapmadan höldür höldür kod yazarlar ya öyle yazılımcılar da vardır onlardan uzak dur(kişisel tecrübe çok cebelleştiriyor :( )
wordpress e adam ayırabiliyorsan iş gücün varsa gayette işini görür ama herşey otomatik olacak ben sadece arada ürün yükliyeceğim ve hack ten çekinmeyeyim diyorsan o zaman belirli meblağlalrı bayılacaksın ki başın ağrımasın.

Hit falan denmiş eve hit elbette önemli mevzu ama sadece hit siteyi kaliteli yapmaz. Site benim ihtiyacıma cevap verebiliyormu ve beni belirli ölçülerde güvende tutuyormu benim bilgilerimi koruyormu ona bakarım. Bu blog olur bankacılık olur yada e-ticaret olur. Hit sadece popülerliğini artırır bu illa kalite demek değildir. Özellikle çok detaya giren spesifik konularda hit hiç birşey ifade etmez. Ama dediğim gibi sitende reklam falan varsa oradan ek gelir varsa önemli mevzu.

son olarak ta e-ticaret konusunda neteri summonlayın mezarından kalkıp gelsin onun söyleyeceği 1-2 şey vardır. Öneri tavsiye konusunda çok iyidir 12 yıllık kodları tamamlamasa bile :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...