Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

is durumlari - yurtdisinin baymasi


logtrig

Öne çıkan mesajlar

bliksem akmış.

ben estonyada şunu farkettim. 2 ayda bir 1 haftalığına türkiyeye gidip ara gazı alıp geri dönücen.

geri kalanı tatava bi memleket. paranı cukkala yurtıdşında, git ondan sonra antalyaya falan 10 gün babalar gibi bedavaya tatilini yap 5 yıldızlı otellerde, getir eşini dostunu vs. al sana türkiye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konu içinde yurt dışında yaşayan kişilerin attığı mesajlara bakarsanız sorunun cevabı anlaşılır. DynamicK, Chemical, di, falan yazmış, bliksem'de yargılamış üstte zaten.

Ben de 1.5 sene Londra'da yaşadım. Yukarda sevmeyen çıkmış Londra'yı, ben ise tek bir gününde bile sıkıldığımı hatırlamıyorum. Hatta bizim şirketimizin Londra ofisini açıp vatandaşlık için uğraşmadığıma yanıyorum diyebilirim.

Denildiği gibi, Türkiye bok çukurunda resmen. Yurt dışında yaşadıkça bunu oldukça net bir şekilde görüyorsun. İnsanlar mutsuz, günlük yaşamdan boğulmuş, siyasetten yorulmuş, kötü şehir planlamasından daha gençken yaşlanmış bir haldeler bu ülkede.

Londra'da sabah evden çıkıp yürürken, yaya geçidine daha 10 adım varken duran araca günaydın dercesine el sallayıp, güler yüzle karşılık alıyorken İstanbul'da daha atatürk havalimanı çıkışındaki otoparka, arabaların durmamasından dolayı geçemiyorsun, üstelik köprüye bile varmadan arkadan vuruyorlar arabana. Küfürle başlıyorsun ülkedeki hayatına.

Çoğu kişiye sosyallik zor geliyor olabilir, biraz zorlamak gerekebilir. Ama oralar zatens sosyal aktivite için iteliyor insanı. Ben komedi kluplerine giderdim, orda çok insanla tanıştım, Londra zaten yabancı dolu, farklı milletten insanlarla tanıştıkça zaten gelişiyor ilişkiler. İrlanda da yerel halk daha yoğun olduğundan oranın kültürüne hitab eden aktiviteleri seçeceksin o kadar.

Oraya giden Türk'ler memnun değilse eğer tamamen kendi problemlerinden kaynaklanıyor. Mutlu olanla olmayanı karşılaştır, kültüre ne kadar adapte olduğuna bakar iş. Oranın yerel takımını takip edeceğine galatasaray'ı takip ediyorsa bir problem vardır. Local news veya BBC izleyeceğine "dizi izle" takılıyorsa problem vardır.

Orada para kazanmaya başladığında, özellikle Londra dışındaysan kazandığın para ile yapabileceklerin daha fazla olur Türkiye'ye kıyasla. Daha iyi hayat standartı, daha iyi koşullar...

Dönme buraya, kendini kurtar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...