Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Swatch Saate Nato Kordon


karatan

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar bundan epey zaman önce swatch marka gündelik için bir saat almıştım.

Silikon kordonlu ve rahat/hafif bir modeldi. Yalnız silikon kordonun toka geçirme deliklerinden işlek olarak kullandığım bir tanesi zamanla yırtıldı ve kordon 2 parça oldu.
Ben de sonrasında internetten sipariş vereyim dedim önce kasaya uyumsuz bir model seçip parayı sokağa attıktan sonra 2. siparişte kasayı tutturabildim.
Yalnız bu kordon da 2 sene taktım takmadım pert oldu. Yapıştırma yerleri ter ve deniz tuzuna dayanıksız besbelli ve açıldı, kullanılmaz oldu.
Ben de epeydir internette bu saatler için benim günlük yaşantıma da uygun -spor, deniz vs.- bir kordon arıyordum. Alüminyum kordon bakayım dedim pahalı geldi çelik desen çok ağır...

Sonra nato kordonları fark ettim ve bunu saatime takabileceğimi düşündüm. Ama swatch saatlerin maalesef pin yeri değişik. Bunun için adapter var mı diye bakarken. Bir sitede elemanın birisinin nato kordonu keserek kasaya uydurduğunu gördüm.

Resimlerden de anlaşıldığı üzere basit bir uygulama. Ama tecrübelerime dayanarak size birkaç tavsiyem olacak. GG'den 15+5(kargo)'ya işi bitirdim.

*Maket bıçağı ile kesim yaparken ocak gibi bir şeyde bıçağın ucunu iyice ısıtın ve kılavuz olarak kullandığınız kağıdın üzerinde kesim yapın. Kordonun yandığını görmeniz gerek. Benim satın aldığım kordonun örmeleri gerçekten sıkıydı ilk kesimde bıçağın ucunu kesmedim ve hemen püskülleri açılmaya başladı. Baktım baş edilecek değil hemen ısıtarak sorunu çözdüm.

*Pinleri geçirirken pinler kılcal püsküllere takılıyor ters taraftan diğer pin ile ittirirseniz rahatça pini geçirirsiniz.

*Bir tarafın bağlantısını tam yaptıktan sonra diğer tarafı kesmeye başlayın ki alt tarafta bolluk oluşmasın.


Hadi kolay gelsin.
İnternette bulduğum resim:


Sipariş kordon(elimde patlayan):


Eski kordon(deri olan):


Uygulama sonrası:





Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...