Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşten fena baydım


monoscope

Öne çıkan mesajlar

muhtemelen işlerine yaramıyorumdur o yüzden bana maaş veriyolardır kovmuyolardır daha 1 senem bile dolmadı tazminat gibi bir olay da yok.

olay kişisel muhtemelen, şirket bazında değil. biraz yalama olmak gerekiyor, yalamakta bizim işimiz değil.

onların kalemi bi adam değilim kısaca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

Yarın müdürle konuşmayı planlıyorum kardeş böyle böyle ya düzgün takılın


Konuşucaksan bunu söylemeden konuş, başka takımda çalışsam sirkete daha yararlı olurum felan de. Kariyerim için bu işide öğrenmem daha iyi gibisinden salla.

Zaman kötü iş miş bulamazsın kalırsın sonra ortada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:


İstediğim aslında, yapmaya çalıştığım, benim umursamam yerine onların benim umursamazlığım konusunda köpürmeleri falan. Doğru mu düşünüyorum başka türlü mü davranmalı.



karşılıklı iş ilişkiniz var, bu düşündüğün çatışmaya girer
ama konuşmak içini dökmek her türlü yarar sağlar çünkü insanlar içine atıp biriktirdiği için sudan sebeplerle tartışmalar yaşanıyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
Arkadaşlar, kendini vazgeçilmez veya "gidersem büyük sıkıntıya girerler" diye görenler biraz yere bassın. Biz de geçtik bu yollardan, özellikle ilk 3-5 sene çalışma hayatında böyle zannedilir de, 5 kişilik ithalat ihracat firması falan değilseniz öyle bir şey yok. İstisnalar kaideyi bozmaz ama %90 doğru bu, fazla büyütmeyin kendinizi gözünüzde.

Daha siz ihbarı bitirmeden yeni adam bulurlar, siz gittikten sonra da maksimum 2 ay falan biraz sıkıp, belki azıcık fazla mesai yapıp yeni elemanı %80 aynı seviyeye getirirler. Siz de trip atıp büyük burunla çıktığınızla kalırsınız, iş bulamayabilirsiniz, bulup çıktıysanız da yeni işinizde kendinizi kanıtlayana kadar 1 yıldan fazla geçer. Bu durum matah bir şey diye söylemiyorum ama maalesef böyle.

Bunun yerine sakin, soğukkanlı, özgüvenli ama ukalalığa da kaçmayan bir tavır takının. "Ben şirketimde devam etmek istiyorum ama şartlar da gitgide imkansızlaşıyor abi, bir çözüm bulalım" gibi yapıcı bir tavırla sonuna kadar imkanları zorlayın. Bunu yaparken de proaktif olun. Gidip zamlar açıklandıktan sonra QQQQQQ diye müdüre saldırmayın yani, Ekim sonundan ağız yoklamaya ve beklentinizi alttan alttan ittirmeye başlayın. İş işten geçtikten sonra en kral olsanız yine o düzeltme yapılmaz, sonra herkes ister çünkü.

Yine de olmuyorsa ve talibiniz varsa sonuçta hepimiz para için çalışıyoruz tabii, yolunuza bakarsınız. Gereksiz ego ve acelecilikten kaçının sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben %10'a giriyorumda, işler yürür burası Türkiye. Asıl sorun iş ortamı kötü zevk almıyorum. İşe girdim ilk ay iş aramaya başladım o kadar kötü. Benim çalıştığım pozisyonda ülkede adam da yok. Arayan adam bulamıyor. Aslında iş de buldum ama pozisyon açamadılar.

Soma da ahlaklı iş güvenliği uzmanı olarak çalışmak gibi bir durumdayım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...