Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üniversitede yarın yokmuşçasına kopya çeken sınıf arkadaşlarını how to handle?


TheRiverBelow

Öne çıkan mesajlar

bilmiyorum ben doğru yere mi açtım konuyu da. koyuyo abi. hemen özet geçeyim.

ben ingilizce öğretmenliği okuyorum. okuldaki 3. yılım. ingilizcem iyidir, ama çok da kasmıyorum okulu. çünkü olay sadece ingilizce konuşabilmek, yazabilmek değil. birsürü ders var. demokrasi, materyal tasarım, öğretim teknikleri bilmem ne. adını sen koy. üşeniyorum bende kasmaya. sınavlar ne zor ne de kolay. oturup ezberlersen geçiyosun işte. her yerde olduğu gibi. uygulamalı dersler de var ama, onların da finali yine ezber sınavı. sınavlardan 60 aldığım oluyor, 50 aldığım oluyor. koymuyor. "oturup wow, diablo filan oynıcaama çalışsam daha iyi olurdu. my bad" diyip sindirebiliyorum onu. np. ama sindiremediğim: sınav bitiyor, bakıyorum adamın ağzı kulaklarında. ingilizce cümle kurmaktan aciz adam "OLUM VAR YA, EN AZ 80 PUAN BAKTIM ASLI'DAN" diyor. diğeri "aynen ben de telefon açtım" diye cevap veriyor. harbiden de 80, 85 falan alıyor bu adamlar. ben de sinir oluyorum haliyle. ve keşke buna benzer, yaşanmış sadece bir iki tane vaka olsa da, bunlar o arkadaşların "başarıları" olarak kalsa. ama her sınavda kafayı kaldırıp bi 10 saniye sınıfı gözetlediğimde; birbirlerinin kağıtlarına bakan insanlar, yürek yemiş gibi dirseğin 30 derecelik iç açısına telefon açmış olanlar, sıraya yazdıklarını kağıda geçirenler... ulan tekrardan ortaokula başladım da benim mi haberim yok diye düşünüyorum sınavın ortasında. en son kağıt değişeni gördüm kendi kağıdımı teslim ederken. oha. hocalar iplemiyor abi. tabi ki ipleyen, dikkat edenleri var. ama çoğunluğunun dünyadan haberi yok. çar bombası atsan sınıfa farkına varmayacak adamlar. ha tamam, okuduğum üniversite bi boğaziçi değil(dedim ama belki orda da öyledir, kim bilir. insan dediğin yavşak bi canlı sonuçta), ama tayyibin "ÜNİVERSİTE KURDUK BÜSSÜRÜ, ARTIRDIK SAYILARINI" sözünde bahsettiği filler üniversitelerden biri de değil. yani abi anlamıyorum. hayatta kopya çekmemiş insanım. çünkü yanlış geliyo bana. belki saf, salak gibi sıfatları da hakediyorumdur böyle düşündüğümden dolayı. belki hayat hiç acımayacak bu yüzden bana, bilemem. deli diyeceksiniz bana, diyin değişemem. böyle küçük dürüstlükler peşinde koşan bir insanım. sokağa da tükürmem, elimde atılacak yiyecek ambalajı, kağıt, ıvır, zıvır, alet, edavat, cıvata filan varsa çöp kutusu/tenekesi görene kadar cebimde taşırım. çünkü utanıyorum bişeyi yere atarken. senden veya başkasından değil. kendimden utanıyorum.

neyse, şimdi sormak istediğim şu: böyle öğrencileri, umursamayan hocaları nasıl görmezden gelip sineye çekmeli? gidip şikayet etmek bi opsiyon değil. ne bileyim, şöyle değişik bi zen düşüncesi filan var mı "AA. HİÇ ÖYLE DÜŞÜNMEDİM" dedirtecek? mesela lisedeyken "o adamlar üniversitede falan dökülür hep ya. geçemezler derslerden, kalırlar hep." diye avutuyodum kendimi. ama şimdi akademik ortalama diye bişey var ve adamlar göz göre göre hile yapıyor. çocukluklarına inip baksan kesin age of empires'ta bütün campaigni "i r winner" yazarak bitirmişlerdir. hiç sevmiyorum lan sizi, kopyacılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çeksin abi kopyasını.Gerçekten senin bildiğinle onun bildiği farketmeyecek mi sanıyorsun.

Bizim bi arkadaş vardı bahsettiğin gibi.Babası okulda görevliydi.Baya bi dersten onun sayesinde geçti, her dersin sınavında tonla kopya çekerdi falan.Hatta sınavdan sonra şu soruyu naptınız falan konuşmalarında çocuğun sorudan haberi bile yoktu bi sınavda, ki o sınavdan 80 üstü falan aldı.Arkadaşlarım onun yanına oturmamaya çalışıyorlardı o kadar sevilmiyordu çocuk kopya olayı yüzünden.3 e yakın ortalamayla bitirdi okulu.İyi bi şirkette işe girdi babasınında bağlantılarıyla falan.2 ay çalıştı sonra kovuldu.Orda çalışan başka arkadaşlardan duyduğumuz kadarıyla baya alay konusuymuş bu adam nasıl mühendis oldu falan diye.Başka bi yerde işe girdi yine tanıdık vasıtasıyla, bilmiyorum orda nasıl gidiyor ama çokta farklı olamaz.

Yani zeki ama çalışmıyor, kopyayla geçiyorlarsa o zaman hayatta da işin kolay yolunu bulurlar, kılıfına uydurur yaşarlar belki ama iki kelimeyi bi araya getiremeyen tipler kopya çekse nolur çekmese nolur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tl,dr

Sanane abi? Ben bu konuda liboşum, herkes kendinden mesul. Ceken ceker calisan calisir. Hele ki genel duzen goze alindiginda hem incir cekirdegini doldurcak bir mesele degil, hem de etik ve mantik kuramlariyla aklanabilir bir durum.

Hem istediginiz notu almaya yetemionuz hem de elalemin ne bok yedigini takip ediyosunuz. Hos degil.

(osym sinavlarindaki organize suc tanimim dahilinde elbette degil, univlerdeki dandik ders gecme sinavlarindan bahsediyorum.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer yüksek not derdiniz yoksa. Dersleri sınırlarda geçmeye çalışıp full kpss kasın. Sınav genişlemiş ve zorlaşmış. Ayrıca açık gitgide kapanıyor. Bazı merkezlerde boş kontenjan yok falan deniliyordu. Gerçi İngilizce önü açık ve rahat bu konularda ama burası türkiye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi evet, haklısınız. banane. ben de zaten yapmasınlar demiyorum. desem de bi faydası olmayacağını, elden bişey gelmeyeceğinin farkındayım çünkü. sadece nasıl ayar olmayı bırakabilirim, nasıl görmezden gelebilirim diye soruyorum. kopya çekip benden yüksek alanları kıskanmıyorum, o yüzden yanlış anlaşıldım galiba. hayır zaten vasatın altında bi öğrenci değilim. hani demeye çalıştığım, ortada "çalış senin de olsun" veya "onun kopyayla aldığını sen çalışıp al" diyecek bi durum yok. benim sinirime dokunan insanların bunu inanılmaz normal bişeymiş gibi algılayıp, hatta daha da ötesi, bunu bi başarı olarak algılıyor olmaları. ve üzülüyorum yani. sonuçta bu insanlar hep birer "öğretmen" adayı. çünkü y...ak gibi ülkeyiz afedersin ve ben bunda öğretmenlerin de bi payının olduğunu düşünüyorum ister istemez. ha almanya gibi über ülke olsaydık o zaman da "DELİ ÜLKEYİZ LAN. AMA ÖĞRETMENLERİMİZ DE İYİ ŞİMDİ GOTT İÇİN, ONUN DA PAYI VAR" diye düşünürdüm. işte bunlar hep dead poets society, hep 187, hep mahmut hoca kafaları.

ayrıca ginaly'e çok güldüm. ölümden ince görmüş, topu lahmacun eylemiş tsubasa gibi, doksana takmış. gg wp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kamu maliyesini bende kopya ile vermiştim .
İşin ilginci o sıra kitap yanımdaydı en önde oturuyordum .
Açtım kitabı yanıma koydum ....
cevirdim sayfaları Calıştıgım icin konuların yerini biliyordum .
Tek tek yazdım cevapları .
Göze almıştım yakalanmayı .
Ama kimse bana bakmadı arkamdaki yanımdaki iki kişi vardı salonda hep arkada durdular 1 2 kere öne geldiler o sırada hep arkaya baktılar .
Ve mucize olmuştu yakalanmadan bitirmiştim sınavı .
Eger sen böyle bir şeyi kaldıramıyorsan
Hayata hic hazır degilsin demektir.
Hayatta o kadar sana göre büyük haksızlıklarla karşılaşıcaksınki
bu yanında gülünecek bir şey kalıcak .
Edit :
Son yazını okumamışım kendim icin demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın
Kopya çekebilmek bir başarıdır .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...