Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPhone - iPad - Apple Watch


kizillelma

Öne çıkan mesajlar

Ya kalem isinde bir sacmalik var, gecen benim ipad'in de kalemin de sarji bitti es zamanli olarak. Ipadi sarj ettim, kalemi tanimadi inatla.

İlk baslarda bluetooth ayarlarinda kalem gorunuyordu ama sarj almiyordu, sonra unpair ettim, tekrar pair edersem duzelir diye ama bu sefer komple gitti.

Ertesi gun servise goturecektim, goturmeden bir daha deniyim de orada calisirsa salak durumuna dusmiyim dedim. Taktim calisti bir gun once saatlerce deneyip calistiramadigim kalem...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Starting with iOS 14.5

Apple will also be enforcing App Tracking Transparency

"

With the upcoming public release of iOS 14.5, iPadOS 14.5, and tvOS 14.5, all apps must use the AppTrackingTransparency framework to request the user's permission to track them or to access their device's advertising identifier. Unless you receive permission from the user to enable tracking, the device's advertising identifier value will be all zeros and you may not track them.

When submitting your app for review, any other form of tracking -- for example, by name or email address -- must be declared in the product page's ‌App Store‌ Privacy Information section and be performed only if permission is granted through AppTrackingTransparency. You'll also need to include a purpose string in the system prompt to explain why you'd like to track the user, per ‌App Store‌ Review Guideline 5.1.2(i). These requirements apply to all apps starting April 26, 2021.

"

❤️

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
On 26.04.2021 at 02:16, Aiko dedi ki:

ipadi 14.4.2'e güncelledikten sonra kalemi çalışmamaya başladı. İnternette yazanları yaptım olmadı. update i mi bekliyim supportla mı görüşüyim?

Apple destek ile görüştüm çözemediler. Teknik servise götürdüm. Yenisi ile değiştirdiler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kişiye özel reklam çıkması bence win-win olayı.. saçma sapan reklam çıkacağına kişiye özel reklam çıksın. dolayısı ile google, insta falan takip etsin beni.. başkaları takip etmesin sdfasdf.

  

On 21.05.2021 at 12:38, cabiria dedi ki:

google'ın yumuşak karnını çok iyi deşiyo privacy meselesiyle, android 12'de bu yönde sağlam adımlar atılmış ama

 

bi tık ileriye gitmiş google, privacy analytics eklemiş 12 ile..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 21.11.2020 at 19:52, orc_lord dedi ki:

Önceden hani dövize göre fiyatlar uygun olduğu zaman bile sıklıkla yenileyenlerdendim. Kontratlı alıyor dolunca direkt değiştiriyordum. Açıkçası katılıyorum, hem bu kadar para verilmez hem de bence eskisi kadar almaya değecek bir yenilik gelmiyor. Kamera, ekran ve hız faktörü var ama ne kadar elzem tartışılır.

valla bütün telefon sektörünün olayı bu.."artık yapılacak bir yenilik kalmadı." Batarya teknolojisi de yerinde sayıyor... hani şöyle 1 hafta şarjı giden ürünler çıksa bir heyecan gelebilir. Herkes telefonu yenilemeye kalkışabilir belki..

Kameralar artık flagshiplerde hepsinde iyi farklar %10'un altında. Iphone, face id zımbırtıları yüzünden, full ekran olayında geri kaldı gibi.. Kısaca, gidilecek yol nerdeyse bitti.. Dolayısı ile heycanı da kalmadı.

pixel5 ekran tasarımı sanırım en iyisi şu an(bence), kamerayı da gizledin mi tamamdır. bitti gitti.. next step ne?spacer.png

edik: beni tek heycanlandıran belki şu ikiye katlanıp küçülenler olur. ama onun da, kapanınca kenarında boşluk oluşması gibi can sıkıcı noktaları var. Ekranı da çok dandik plastik falan.. ohooo

spacer.png

KillJoy tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

iOS 15

operating system

is

compatible

All iPhone 12 models

All iPhone 11 models

‌iPhone‌ XS

‌iPhone‌ XS Max

iPhone XR

‌iPhone‌ X

‌iPhone‌ 8

‌iPhone‌ 8 Plus

‌iPhone‌ 7

‌iPhone‌ 7 Plus

‌iPhone‌ 6s

‌iPhone‌ 6s Plus

‌iPhone SE‌ (1st generation)

‌iPhone SE‌ (2nd generation)

iPod touch (7th generation)

https://youtu.be/4HsHIadRUM8

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

13 saat önce, kizillelma dedi ki:

Apple Music 

sahibi iseniz cihazınızı kontrol edin

Ayarlar 

Müzik 

-Dolby Atmos

-Ses Kalitesi

eklenmiş ise ve aktif ise ( dün gece açılmaya başladı)

Ses Kalitesini tıklayarak Kayıpsız Ses i aktif etmeniz mümkün

❤️

Fena olmuş akıyor harbi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 saat önce, roket adam dedi ki:

şu apple music'i hiç sevemedim. yutup music'i de sevemedim gerçi. spoti çok fena bağladı kendine gerçekten, listeleri vs falan çok iyi. neden copy paste yapmıyorlar anlamıyorum.

O alışkanlık meselesi. Ben de apple music e alıştıktan sonra değiştiremedim. Spotify deezer ne varsa denedim olmadı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, KHaRoN dedi ki:

Safarinin butun butonlari yer degistirmis alismasi nasil olucak bakalim. Tab grouplari vs baya iyi ama

bence mac'de kolay alışılır.

fakat Iphone'da resmen içim rahatladı,
çünkü yıllardır dediğim şu UX/UI hatası olan adres çubuğunun tepede olmasını sonunda çözüyorlar. Bu problemi görüp ilk çözen microsoft windows mobile idi. Üzerinden yıllar geçti hiçkimse de çıkıp demedi niye adres çubuğu tepede diye taa şimdiye kadar.
 

spacer.png

 

ps: bu arada ekranın tepesinde bulunan bütün button'lar, inputlar, (tek el kullanımda) parmağın uzanması zor olduğu için UX açısından uygun olmayan tasarımlardır. Az kullanılan buttonlar için kabul edilebilse de, webde gezinmenin ana unsuru olan adres çubuğunun tepede yer alması, olabilecek en kötü tasarım şemasıdır.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@ahmedinejadZaten o sekilde, ellesmeyince asagiya kayiyor gozukmuyor. 

@KillJoy Yalniz benim soyledigim anlasilmamis, adress bar in yukarida olmasi asagida olmasi, ui, ux best practicelerine falan bisey soylemedim oralara kadar girecek bisey yoktu.

Ornegin normalde en sag altta bulunan ve hala en sag altta bulunmaya devam eden multiple tab butonu parmagin alistigi yerde kalabilirdi ama pozisyonunu daha sola ve daha yukari almislar , devamli tab swipe yaptiriyor yanlislikla ornegin. 

Klavyenizde herhangi bir harfin ceyrek cm yer degistirmesi gibi bir etkisi var. Teoride yeri ayni ama kullanimdaki etkisi korkunc. Bakalim daha birinci dev beta, degisir belki. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...