Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPhone - iPad - Apple Watch


kizillelma

Öne çıkan mesajlar

  • 2 hafta sonra ...

iPhone'un videolarında warping efekti problemi varmış. doğru düzgün bir tutamaç alıp, iOS'un kendi stabilizasyon özelliğini kapamayı öneriyorlar.

bir de Pixel genel olarak iPhone'dan kötü fotoğraflar çekse de, Astrofotoğrafi konusunda baya bir fark atmış iOS'a. Tamamen yazılıma bağlı bir şey bu. Ama iOS'a da benzer bir uygulama getiren olur mu bilemiyorum.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

note10+ in renkleri cok artificial duruyor pixel4 ile iphone'a gore bir de cok fazl sharpening yapiyor her fotoya, ama inanilmaz bi stabilizayson var, pixel4 ile iphone da kamera titrerken note10+ da sanki gimbal kullaniyormussun gibi cekiyor alet.

fotograf konusunda iphone ve pixel in renklerini daha cok begendim simdi bu videoya bakinca, dinamik aralik olarakta pixel4 daha iyi sanki. Ama got kadar ekran yapmislar XL'de 6.3 ekran var bi 6.7 6.8 yapsalardi keske

Isin kotusu huawei mate30pro bunlarin hepsinden biraz daha ilerde ama onun da google ile problemi var iste ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim bir pil testi şeklim var. Note 4'ün bir anda biten pilinden çok çekmiştim, o zamandan beri bu pil konusuna takığım.

test şu şekilde: önce bir gazetenin sitesinden bir haber açıp 1 saat tutuyorum, sonra 1 saatlik YouTube videosu açıyorum, sonra 1 saat GFXBench GL Benchmark (2 kez battery test) yapıyorum, sonra bu testleri tekrar ediyorum. toplamda 6 saatlik süre, benim günlük kullanım için minimum gereksinim oluyor.

internetteki pil testlerinden dolayı OnePlus 5 almıştım ve çok memnundum. ancak yeni iPhone'u bu bahsettiğim testten geçirince, ortamı kafa göz dağıttığını görmüş oldum. artık cep telefonu firmalarının pil optimizasyonuna abandığından mıdır bilmem, ama hep pil testlerinde sonuncu olan iPhone'un OnePlus'a bu kadar büyük bir fark atmasına cidden şaşırdım.

elimdeki telefonlarla yapmış olduğum önceki testlerle kıyasladığımızda durum şöyle:

Note 2:     %100 / %80 / %65 / %38 / %22 / %4  / -
Note 4:     %100 / %88 / %68 / %11 / %7  / -   / -
S7 Edge:     %100 / %92 / %83 / %53 / %45 / %35 / %3
OnePlus 5:     %100 / %91 / %85 / %65 / %55 / %48 / %28
S8+:        %100 / %94 / %86 / %65 / %58 / %51 / %28
iP 11 Pro Max:    %100 / %100 / %94 / %85 / %81 / %75 / %64

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 26.10.2019 at 07:56, Fistan dedi ki:

iphone mu aldın zuahahaha

yola gel

Apple yola geldi, sonunda kısıtlı pil sorununu ve gece fotoğraf özelliğini geliştirdi. hangi telefon iyiyse onu alırım valla.

Pixel, iPhone ve Galaxy Note çok güzel kameralara sahip olsa da, renk ve detaylar yüzünden benim için iPhone diğerlerinden daha çok tercih edilir geldi.

 


 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AirPods Pro incelemem:

Airpods 1st gen ve Sony WH-1000XM2 ve XM3 kullanıcısıyım uzun zamandır. Airpods TR'ye gelir gelmez almıştım, miladını doldurdu geçen aylarda, artık telefonla 5-10 dakika konuşmadan bitiyor pil, müzik ise 20-30 dakika falan maximum. En son dün sağ kulaklık tepki vermemeye başlamıştı.

Airpods'dan oldukça memnundum, WH-1000XM2 ve XM3'ün kalitesi çok iyi olsa da everyday use'da airpods çok iyi. Telefon konuşmalarımın tümünü Airpods'la yapıyorum, kulağımdan çıkarmıyordum dışardayken. Biri birşey soracak olursa birini çıkarınca zaten hemen müzik duruyor veya iki tıkla şarkıyı durdurunca dışarıyı duyuyorsun, konuşup devam ediyorsun müziğine.

Yenileme zamanı geldiğini düşündüğüm zaman Noise-Cancelling'li airpods söylentileri dolaşmaya başlamıştı, beklemeye karar verdim. Sonra in-ear olacağı bilgisi gelince biraz üzmüştü çünkü dışarıyı duyma olayını seviyorum. Kulağında olduğunu unutuyorsun o derece rahat bir kulaklık.

Transparency özelliği olduğunu duyunca çok rahatlamamıştım çünkü XM2 ve XM3'de de Ambient Sound olarak var aynı özellik. Ama mikrofonları kullanarak tamamen sahte bir ortam sesi sunuyor. Aynı şey olacak diye bekledim, yanılmışım...

Transparency resmen gerçek dış ses. Farkı yok. Hatta mikrofonları mı kullanıyor yoksa air vent deliklerini mi açıyor anlayamadım. Önceki Airpods'lardan daha saydam hale geliyor resmen. Çevreyi net bir şekilde duyuyorsun.

Noise-Cancelling Over-the-ear çözümler kadar başarılı değil ama oldukça iyi. Chicago'nun göbeğinde, Michigan Ave'da resmen %90 kesiyor sesi, halen yandan geçen insanların konuşmalarını, ani takırdıları falan duyuyorsun ama transparency'yi açınca ne kadar başarılı olduğunu anlıyorsun hemen. Hooop tekrar açıyorsun ANC'yi kurtulmak için.

Ses kalitesi önceki Airpods'lardan iyi ama tabiki WH-1000XM3 kadar iyi olamaz. Reddit'te WF serisine sahip olanlar (Sony'nin kulak için XM3'ü) karşılaştırma yaptıklarında WF'nin de oldukça daha iyi olduğunu söylüyor. Bana göre Low ve High iyi ama Mid'ler problemli gibi geldi. Ama zaten iyi müzik dinlemek istersem XM3'ü kullanıyorum.

Anladığım kadarıyla halen insanlarda Active Noise Cancellation deneyimi yaşayan çok değil. Millet o yüzden şaşırıyor AirPods Pro'yu test edince. Sırf bu yüzden Airpods Pro milleti ANC ile tanıştıran kulaklık olarak anılacak.

Cidden kulaklığa tıklayarak Transparency ve NC arası geçiş yapmak süper ötesi bir olay. Sırf bu başarılı transparency modu Pro'yu worthy bir upgrade statüsüne getiriyor benim için.

Sony'de sevdiğim birşey var yalnız. Full Noise-Cancellation ve ambient sound arasında bir yer seçebiliyorsun. Böylelikte trende veya otobüsteyken genel gürültüyü kesiyor ama anonsları duyabiliyorsun. Çok iyi bir özellik o tabi commute sırasında. Umarım Apple benzer bir mod getirir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

iPhone kullananlar bir gelsin bana yardım etsin hele

- WhatsApp veya Messenger gibi bir uygulamadan her mesaj geldiğinde "bip!" diye uyarı veriyor ve Spotify'da 3-4 saniye boyunca sesi kısıyor bu. birisi arka arkaya flood yaptığında sürekli "bip bip bip bip" diye bağırıyor ve Spotify yerine uyarı sesini dinliyorum. hemen açıp bu kişiyi mutelemek dışında pratik bir çözümü var mı bu Spotify sesinin kısılması için?

- iPhone kamera kalitesi çok iyi de, White Balance ayarı yok sanırım? abuk sabuk filtre ayarları bile koymuşlar bir WB göremedim. farklı bir kamera programı kullanmak istediğimde, hem default camera uygulaması gibi telefonu yan çevirirken kamerayı da otomatik olarak yan çevirme özelliği yok (sonradan fotoğrafı düzenleyip kendim yan çevirmem gerekiyor) hem de HDR'yi default camera uygulamasına göre çok fazla abartıp çirkin fotoğraflar çekiyor. illa varolan her kamera uygulumasını denemem mi gerekiyor yoksa Apple'ın kendi uygulamasında white balance değiştirmek mümkün mü?

- OnePlus 5'i kullanırken, ekrana baktığımda otomatikman yüzümü tanıyıp ekranı açıyordu. iPhone sadece ekran kilidini açıyor. bunu değiştirme şansı var mı? her defasında ekranı en altından başlayarak yukarıya kaydırmak istemiyorum.

- ekranı kaydırmak demişken, uygulama pencerelerine geçiş yaptığımda, Android'de olduğu gibi tek tuşla tüm uygulamaları kapatmak mümkün değil mi? illa her uygulama penceresini yukarıya doğru sürükleyerek tek tek mi kapatmam gerekiyor?

- wireless kulaklık aldım. ama birisi beni whatsapp'tan aradığında sesini kulaklıktan duyamıyorum. buna özel ayar felan mı yapmak gerekiyor?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

52 dakika önce, Fin dedi ki:

suraya wot doseyene kadar youtube da aratsan bunlari hintli abiler 2-3dk videolara anlatiyorlar 

google'da arattım, wot döşemedim, zaten faceid ayarlarını kastettiğimi farketseydin belki anlardın.

ha şimdi buna da wot dersin şimdi eyvah.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...

series 2 olan apple watch larda celik kasa + daha saglam cam + milano loop secenegi vardi. ayrica seramik olanlari da hatirliyorum. simdi apple.tr den  bakiyorum, hem series 3 lerde hem series 5 lerde sadece aliminium kasa var ve rubber kayislar. ithalatini falan mi biraktilar?

Namessar tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...