Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPhone - iPad - Apple Watch


kizillelma

Öne çıkan mesajlar

22 saat önce, roket adam dedi ki:

smart watch kategorisi spor ve hareket vs takibi dışında hiç bir anlamı olmayan bir şey. sağlıklı yaşam, wellness falan kasmıyorsan hiç gerek yok. yok bildirimlerime baktım, yok whatsapptan mesaj yazdım falan hepsi hikaye, gereksiz use case'ler. 3 ay bile sürmez ne lan bu demen.

ben 5 yıldır falan kullanıyorum mesela tüm bildirimler tamamen kapalı. sadece hareket takibi ve saat özelliğini kullanıyorum ki smart home'dan tut, bilmemne bir ton teknolojik ortamım evde.

+1 spor yapmayana gereksiz ama güzel bir lüks. Bu arada doğru dürüst bir saat alsan zaten fiyatlar yine oralardan başlıyor. Saat ihtiyacım var zaten alıcam diyenler için bence güzel bir tercih.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sensörler, hassas GPS falan biraz öyle de saatin en çok kullandığım smart özelliği konuşma yapmak, müzik kontrolü, tv kontrolü, smart-home (lamba-süpürge vs), 'OK Google' ile hızlı bir şeylerin cevabını bulmak, whatsapp'tan cevap yazdığım bile oluyor. İşteyken kritik bir mail/mesaj geldiğini, toplantı saati geldiğini falan görmek de çok işime geliyor. Ödeme yapabilsem keşke, onun için de kullanırdım.

Smart watch katagorisinin bir kısmı için spor yapmayana gereksiz demek doğru olur, katılıyorum ama bir çok smart özellik hayatı çok kolaylaştırıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

23 saat önce, bLackcha0s dedi ki:

Yalnız son seride kaza algılama olayları var. Kalp krizi geçirince haber veriyor vs o özellikleri müthiş bir şey de kapalı sanırım tr'de sağlık bakanlığı ile çözememişlerdi en son

Sanırım yakın zamanda onay aldılar, Samsung EKG için falan uğraşmıştı baya da onu da onaylatmışlardı diye biliyorum

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatımızı bu kadar mikro ölçümlemeye ihtiyacımız var mı gerçekten acaba, ben de kullanıyorum ama sadece uyku nabız ve adım özelliklerini. Watch ultrayı gözüme kestirdim ama prizlere bağlı yaşamaktan çok sıkılıyo insan. Özellikleri açık kullansam 1 gün gidiyor şarj, bütün her şeyi kapatıp sadece sağlık verilerine baksam o zaman da saatin tüm özelliklerini kullanmayınca ne anlamı var diyorum.

Eskiden telefonların kanserle olan bağları konuşulurdu SAR değerleri önemliydi falan şimdi her yerimize her türlü sinyali yollayan cihazları takıyoruz kimse de sormuyor acaba günün sonunda bu micro ölçümlemelerin bana kattığı değer ile bana verdiği zarar arasında pozitif bir fark mı var yoksa negatif mi.

Watch ultra 1000€ alasım çok var ama 1000€ya orta iyi bir saat alıp evladiyelik yapasım da var 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1000e çokmuş. Ben saat alacakım, baktım casio parasına samsung var aldım. 5 6 tane farklı kayış aldım (çünkü standard saat gibi kayışlar) EKG çok enteresan hakikaten, baya çekip pdf olarak veriyor. Bildirimleri görmek, uyku takibi hareket takibi, elim direksiyondayken navigasyonu oradan görmek falan bunların hepsi güzel ama gerekliliği tartışılır. Olmaması bence eksik değil, ama olunca da çok güzel.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spor yapmaktan cok sabit calismayan insanlarin isini goruyor.

EKG vs bana da bir tik gimmick geiyor su an icin ama ileride yaslilarin ya da risk altindakilerin takibi icin mukemmel olacak ozellikler artip hassaslastiktan ve saglikcilarla iletisim saglandiktan sonra. Hatta bu alanda ozel ucretli hizmetler olacak. MI riski ki var hop ambulans yollayacaklar vs.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 dakika önce, senko dedi ki:

Ne var, hem saat olup hem tansiyon olcen?

bakayim ben de

Galaxy watchlarda var işte. 5 çıktıktan sonra 4te de açtılar tansiyon ve ekg'yi. Yalnız samsung telefon gerekiyormuş bunları ölçmek için. Direk saat ekranında göstermiyor. (kafaya koyup uğraşan diğer telefonlara da kurar illaki)

aktiftablet tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çizim de yapılabilecek bi ipad arıyorum arıyorum. Ipad deme nedenim de böyle profesyonel falan ekranlı bi çizim tabletindense, normal bi tablet gibi de iş görüp üstüne amatörce çizim yapılabilecek apple ekosisteminde çalışacak bi cihaz aramam aslında. Hangi tablet ve hangi kalem iyidir bunun için? Bide sanırım ekrana kaydırmaz bişi bişi de almak lazım, full paket bunları kullanıp yorum yapabilecek var mı?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim gibi latency'e biraz takiksan, maalesef sadece ipad pro'lar 120hz refresh rate ile geliyor. Digerleri hep 60, boyle kalemi suruyorsun cizgi geriiiden geliyor ?

yutupta var karsilastirmlari. Ben de yazi fln yaziyorum ipad'e duz olanlar rahatsiz etti acikcasi beni, pro'lar ama kagida yazar gibi.

Ekrana paperlike koyabilirsin, surtunmeyi arttiriyor bir de dokusunu daha bir kagit gibi yapiyor hafif puturlu, ama bu sefer de goruntu kalitesinden yiyorsun bisi seyrederken. Ben paperlike'i denedim ama begenmedim, goruntuyu degistirdi biraz da olsa.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

en makul fiyatli giris donanimi air 5th gen + pencil 2 + paperlike

ama senkonun dedigi refresh rate hikayesi var. bir de air su an hala m1 islemcili, m2 update i gelmedi tam product mid cycle da.

11inch pro 4th gen ise gecen ay m2 islemciyle guncellendi fiyat farkina deger mi ayri degerlendirmeli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben en ucuz ipadi aldim 2 sene once falan. Not tutup resim ciziyorum procreate ile. Latency ve kalemle ekran arasinda bosluk var laminated degil. Ama bir sure sonra alisiyorsun. Paperlike dendigi gibi kagida yaklastiriyor ama hem ucu hizli eritiyor hem de goruntu kalitesini bozuyor. O yuzden kullanmiyorum. Bence amator kullanim icin yeterli fazlasiyla.
 

Bir yerde deneyimleme sansin varsa bir goz at derim. Fiyati falan bayagi makul. Ben ilk alirken ilk kez tablet kullanacagim icin kullanmazsam cop olmasin dusuncesiye en ucuzunu alayim sonra kullanirsam pro alir devam ederim demistim. Tableti kullaniyorum ama isteklerimi fazlasiyla karsilayinca degistirmedim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...