Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tasarım için Macbook Seçimi


bloodjackal

Öne çıkan mesajlar

Konuyu tam olarak nereye açacağımı bilemedim ama burası daha uygun
olur diye düşündüm.

Cahillikten fakirlikten mi anlayamadım fakat internette doyurucu bilgiler yok bu konuda :)

Web ve grafik tasarımlarıyla uğraşıyorum aynı zamanda html ve css kodluyorum. Aşağı yukarı tüm adobe ürünlerini kullanıyorum. 8 senedir windowsdayım. Artık mac alma düşüncesindeyim ama bu kesinlikle taşınabilir olacak. Mac ile ilgili bi sürü farazi bilgiler var fakat son kullanıcıların yorumları benim için daha önemli.

Aklımda bi kaç soru var:

1. Retina ekran için tasarımcıların memnun olmadığı konusunda duyum aldım çok yüksek çözünürlük olduğu için ve web standartlarının ilerisinde olduğu için tasarım yaparken zorluyormuş. Mesela 1920x1080 çözünürlükte yanınıa büyük bi monitor bağlasam görüntü uyum sağlar mı?

2. İşlemci ve ram önemli tabi bide ekran kartı konusu var harici ekran kartımı yoksa intelin dahili ekran kartları yeterli mi, oyun oynamayacağım sonuçta. Intel IrisPro performansı hakkında iyi yorumlar aldım açıkcası.

3. 13.3 veya 15 lik ekran arasında kaldım. Tabiki 15lik daha iyidir fakat yanına monitörde bağlayacağım. Donanım artınca fiyatta artıyor tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çalışırken harici monitör kullanacaksın zaten o yuzden mobilite için 13 al bana sorarsan, grafik dediğin html css yani web içinse en dandik airi bile alabilirsin değilse 15" R9 M370X li pro lar da iyi. iris yeter diyorsan 13" ama tabi. taşınabilirlik önemli benim için ama
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Photoprocessing isinde GPU kullaniliyor. Macbook ile gelen AMD GPU isleri hizlandiracaktir ama Iris'e gore ne kadar fazla hizlandirir bilmiyorum. Benchmark bulup karar ver. Bildigim kadariyla ama orta seviye bir GPU alacagina (Macbook ile gelen orta seviye), CPU guncellersen daha yuksek performans artisi alirsin. i7 farki 1000TL, GPU'lu model daha pahaliya geliyor ama. 1000TL cok diyorsan ama her sekilde 300TL'lik CPU guncellemesi var i5'in ust modeline tasiyan, onu al.

Retina tasarimda iyi mi bilmem ama ek ekran takarsan sorun yasamayacagini soyleyebilirim ekranla.

Monitor sana kalmis tamamen. 11" Air kullaniyorum ben yani yillardir, 13" bile buyuk ve agir geliyor bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ram'i bol, disk'i SSD olsun, gerisi cok farketmiyo.

3 senedir mac kullanicisiyim gayet memnunum bu arada ama benim gibi bolca terminal kullanmiyosan cok da ihtiyacin yok mac'e.

Ha vindoz vs mac desen, is icin her daim mac derim cunku gesture'lari falan touchpad'i kullanilabilir kiliyo ama harici ekran bagladiginda 30fps ile sinirlisin. ekran da dandikse, cok sahane dalgalaniyo ediyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
cıtkı sanırım

http://www.wacom.com/en-us/products/pen-displays/cintiq-companion-2

bu arada alet gayet temiz, touchı falan gayet güzel calıyo. bazı ısanlarda sarj soketı sorunu olmus, onuda deiştirmişler zaten bu sefer.

Senın dediğin ekranla pleksi arasındaki mesafe sorunu cintiqteki mesela bunda baya daha az. ha tabi o kadar dayanıkla deildir herhalde, hanı zorlamadım ama ben cintiq üzeridne sızıp uyudum ıscak ıscak, öle bi sağlamlık beklenmez zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hah bunun hybirdini arkadas aldı gayet güzel ama kısmetse agustos sonrası sadece tablet olanını alıcam ben içinde sistem olmayan. masayıda yatagın yanına çektim, yatarak çalıscam , yatmaya doyucam. şaka bi yana şöle bacak bacak üstüne atıp yayılıp çalısmak istiyor cizmek istiyor insan. bıktım masa başından

şu pleksi konusunda dönüp abarttıgımı itiraf etmedim aliba ben, 22" kullanıyodum o ara, sonradan saçmaladıgıma karar vermiştim. fakat tüm cintiqlerde garip bir contrast var. ayar istiyor manuel sanki



/thread. double monitör + 32gb ram + sdd bitti gitti. param var sunum yapıcam yanımda götürcem diyosanda alırsın bir macbook sırf şekil olsun diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

G5 zamanlarında falan mac stabilite falan için isteniyordu belki eskiden ama şu anda ssd li güzel bir win laptop fiyat performans olarak işini çok rahat görecektir. Macin ne gibi bir artısı var kullanıcılar bile bilmiyor bence :P Ortamda casper laptop açma, macbook aç kızlar senin olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...