Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Soru.


mountaindew

Öne çıkan mesajlar

Saniyorum yaklasik bir 8 10 yil once hbb de bir anime vardi.

Iki galaktik medeniyet biri federasyon digeri imparatorluk savasiyordu.

Buyuk uzay gemisi savaslari falan mevcuttu.

En cok hosuma giden sey gemilerin icinde atesli silah kullanamadiklarindan baltalarla birbirlerine dalmalariydi.

Karakterlerin standard japon animesi icin yaratilmis buyuk gozlu tipler olmayisi da cok hosuma gitmisti.

Ayni zaman da bizans politikalari da guzel islenmisti.

Acikcasi cok hosuma gitti ama her yerde aramama ragmen hala bulamadim.

Bu konuda yardim edebilirseniz sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geçen gün ben de aynısını hatırladım, bir sahne kalmış aklımda. esas adamlardan biri kaçanların üzerine savurmuştu baltasını adam paramparça olmuştu. bana çok vahşice gelmişti tabii alışmamışız çizgi-filmlerde kana.. :)

adını bilen biri vardır kesin..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı şeydenmi bahsediyoruz bilmiyorum ama benmde aklımda iki tane "galaktik" çizgi film var(ya da aynısı)
1- İmparator ve isyancılar tarzı birşeydi galiba. İyi taraftaki çocuk bir şekilde İmparator yazıtlarını okuyabildiğini farkediyordu vs vs vs
2-Birde şey vardı. Harabe bir kale. Koruyan bir kız... Elemanlar gelip buna destek oluyo. İmparator savaş gemileri gelince bunlar bala g*te bi tuşa basıp harabe kalenin yıkılmasına sebep olup yerine Elektronik bir kale çıkmasını sağlıyolardı...

Çok alakasız şeyler oldu ama bi de şey var o olabilirmi:
Bizim dünyamızda geçiyordu. Bize benzeyen ama değişik tenli uzaylılarla çok büyük savaşlar yaşanıyordu. Bir ırmak başında ordu zafer partisi verip ırmaktan aldıkları suyu tadarak felsefe yapıyolardı....
*alakasızlık üzerine kaçar*[hline]nebuchadnezzar, 04 Mayıs 2002 19:28 tarihinde demiş ki:
bana bir frp bug ı söyleyin

Reality Isn't What You See
Reality Is What You Feel
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece HBB değil Kanal D'de bir sezon yayınlamıştı. Anime'in adı Legend of Galactic Heroes[Türkçesi Galaksi Kahramanlarıydı]. Benim en sevdiğim, hayatımda izlediğim en orjinal ve etkileyici animedir. www.logh.net adresinden gerekli tüm bilgileri alabilirsiniz. İşin ilginç tarafı kimse hatırlamaz dediğim LOGH'ın baya fanatiği varmış burda ve dünyada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
said:
Narsil, 12 Mayıs 2003 18:14 tarihinde demiş ki:
Bir sezon 24 bölümdü, 24 hafta yani. Çok da kısa sayılmaz ama denk gelmek lazımdı, zaten 95-96 civarıydı izleyip de hatırlamayan çok kişi var.




Orjinal adı "Ginga Eiyu Densetsu" olup -sıkı durun- tam 110 bölümü , "Overture to a New Battle" ve "My Conquest is the Sea of Stars" olmak üzere 2 filmi var.İlk sezon Japonya'da 1988 Aralık'ında başlamış ve 4. sezonun 1997' Şubat'ında yayınlanmasıyla efsaneye son verilmiş.

Efsane diyorum çünkü çok kanallı dönemde yayınlanıp da efsane olarak tanımlanmayı hakeden tek yapım -bence- LOGH'dur.Kaderin bir cilvesi işte -okul saatlerimin zıt düşmesi yüzünden sanırım- hiçbir zaman izleyemediğim halde o kadar çok hayranı olduğunu duydum ki inanamadım.Cidden çok kanallı dönemin yegane yetişkinlere hitap eden düzeyde hazırlanmış serisinin LOGH olduğu söylenebilir.

LOGH farklı ailelerden gelen birkaç hanedanın iktidar mücadelesi olsa da bu belki de Visitors dizisinden sonraki en çarpıcı işlenişle aktarıldığı söyleniyor.Öyle ki bizim TV'lerimiz bile bu tema sağanağını kaldıramıştı (Karakterlerden birinin -sanırım başk karakterlerden biri -yanında görünen bayanın karısı olduğu şeklinde çevrilse de aslında o onun metresi imiş) Yanisi çok katmanlı ve derin bir hikaye var imiş ama TV'lerimiz bunu gerisinde kalmış diyebiliriz.Bir de şu var ki genelde Japonlar yaptıkları Anime'lerin tamamına yakınına haklı olarak kendi kültürlerini doldurdukları halde LOGH'da tüm olay 18 yy tipinde Alman-Rus karışımı karma bir kültürde geçiyor ki bu da akılda tutulması gereken ve başka hiçbir Anime'de benzeri olmayan bir olgudur.

LOGH çeviren gruplar şu an varlar ama çok yavaş ilerliyorlar , en son 40. bölümdeydiler.Son bölümünün de çevrildiğini ömrümüz görür mü onu bilemem.

Bu arada son bir not : Zamanınız varsa http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=1786 adresinden karakter listesine bakın , orjinal isim üretmek nasıl oluyormuş görün :)

[Bu mesaj Akuma_Blade tarafından 23 Ocak 2005 08:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akuma helal sana... ne zamandır bu serinin adını bulmaya çalışıyordum. İnternette de görüyorum, legend of the galactic heroes diye ama indirip bakmadığım için o olduğunu anlamadım.

Bir de bu kadar eski threadleri nereden bulup da çıkarıyorsun, ben olsam hayatta görmem.

şimdi indirmeye başlıyorum, central anime 30. bölümde bırakmış ama 47 ye kadar var. İlgilenenlere torrent linki burada:http://www.animesuki.com/series.php/115.html
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://bt.aoi-anime.net/

[Aoi-Anime]_Legend_of_the_Galactic_Heroes_-_001_[DVD][A0D88675].avi

burada ilk 5 bölümün dvd ripi var ma paylaşan çok az:([signature][hline]www.kitap.perisi.com
www.kitaplarin.efendisi.com
www.daredevil.efsanesi.com

türkçe mangalar için
http://www.flameriders.com

1400 cdlik ve 50 dvdlik anime listemi görmek için mail atınız
mailim:[email protected]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...