Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuzey Irak'ta Çalışma Sorunsalı


Zealotone

Öne çıkan mesajlar

Sen biraz ilginç geldin , kim sana 1000 TL mühendis maaşı vermeye kalktı çok merak ettim , bir de ne mühendisi .En son bildiğim asgari mühendis maaşı brüt 2.700 TL , net 1000 TL veremezler. Kaldı ki 6-7 probram + yabancı dil var demişssin ( ingilizce almanca vb düşünüyorum )

Zealotone said:

Beyler iyi güzel çatışma var diyorsunuz da, ben Türkiye'de 1000 Tl'yi kabul ettim, o şirket bile dönmedi. ki mühendislik alanında 6-7 program biliyorum, yabancı dilimde oldukça iyi düzeyde. yalan türkiye'de bu işler artık onu anladım. herkes ya torpil,tanıdık ya uzun yıllar tecrübe arıyor. ölme pahasına bu işe gitmeyi düşünüyorum artık. ne yapıcam kararsızım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gitmemeye karar verdim arkadaşlar teşekkür ederim yardımlarınız için. Firmanın daha önceden vukuatı olmuş zaten, araştırdım bilgi aldım fln.

Tam olarak 1150 tl verdiler, görüştüm kabul ettim vs. Geri dönüş olmadı.
Firma ismi vermeyeyim şimdi. İzmir'de bir firma. Elektrik-Elektronik Müh.'yim. Evet yabancı dil olarak İngilizce. Türkiye'de tanıdık vs olmayınca işler maalesef çok zor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tl;dr

ancak konu erbille alakalıymış abim cumartesi geldi erbilden 1 haftadır fuardaydı anlattıklarını anlatayım

hava inanılmaz sıcak diyor. markete giderken sanki yüzüme fön tutuyolardı dedi. bu yüzden fuarları akşam 5ten 10a kadarmış.

şehir genel anlamda ucuzmuş. obama baba erbil kırmızı çizgimizdir işid sınırımızı zorlamasın demiş zamanında o günden beri güvenliymiş erbil. zaten american hospitaldan tut pepsinin devasa fabrikasına kadar yatırımlar varmış dolayısıyla güvenlik olarak bir sıkıntı yokmuş 'genel anlamda'

ancak gece 10dan sonra oteli peşmergeler koruyordu sokakta kaleşnikoflu komandolar yürüyordu ve asker olmadıkları belliydi diyor. akşam eğlenmeye çıkıp dolapdereye gitmeyeceksin diyor kısaca. erbilde bilmediğin yere gitmek sıkıntılıymış. diğer firmalardan 2 arkadaşı akşam bi yürüyelim diye çıkmışlar sokak başında palalı gençleri görünce geri dönmüşler sdfs

şehrin göbeğinde kocaman meryem ana heykeli var diyor. yani pek çok farklı etnik kökeni bir arada bulunduruyormuş.

şehirde taksiye bin nereye gidersen git 5000dinarmış. ama şehir merkezine gidicem deyince 2000 daha kitliyomuş sebebini bilmiyor sfsd

taksiciler hayvan gibi araba kullanıyor ben bile tırstım dedi

en pahalı clubına gitmiş bi gece biraz goygoy clubmış.en pahalı içkiyi orda içtim blue label'ın kadehi 18 euroydu dedi. ama normal bi yerde içki vs çok ucuzmuş heryerde de satılıyor diyor. bir de istediğin yerde açık kapalı farketmez sigara içebiliyorsun diyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Su an calismis oldugum firmanin Irak'ta devam eden projeleri var. Oyle taseron falan degil ana yuklenici konumunda. Bu projelere su an calismis oldugum yerden arkadaslarim gonderildi. Irak ile ilgili surekli haberler aliyorum. Gerci biraz gec oldu sanirim teklifi reddetmissin ama belki oralara yolu dusen baska biri okuma imkani bulur.

1- Guvenlik sorunu yok denemez. Ama proje konum itibariyle riskli bolge de degil. Su an orada calisan bir cok arkadasim var bugune kadar hic sorun yasanmadi. Bu bundan sonra sorun yasamayacaklari anlamina gelmez.
2- Sizi ozel bir Amerikan firmasi koruyor. Bulundugunuz kampta bu firma tarafindan korunuyorsunuz ayrica havaalanina gidis-donuslerde size eskortluk ediyorlar.
3- 2700 usd yeni bir muhendis icin iyi para. Ama o bolge de risk almaya degecek bir para degil.
4- Ama yine de gitseydin basta is tecrubesi olarak sonra maddi olarak kazanirdin.
5- Bende olsam gitmezdim.
6- Senin adina hayirli olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...