Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


di

Öne çıkan mesajlar

GoT spoileri yememek için bildiğin komple uzak durmak gerekiyor sosyal medyadan, başka çaresi yok.
Fb, twitter, instada trolleyecek adamlar isimlerini/nicklerini değiştirip spoileri çakıyor, alakasız konudan bile yiyorsun.

Dün bir tweet gördüm birisi yemeksepetinden spoiler yemiş sdfd

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu son konan piyanoyu bir tek ben mi beğenmedim bilmiyorum ama bence bölümün temposuna ve duygusal ağırlığına göre çok uygunsuz bir beste. Kesinlikle gereken epikliği veremiyor. Herkes ayılıp bayılmış, bende bir sorun mu var anlamıyorum..

On 02.05.2019 at 10:29, Flassh dedi ki:

 

Çuvalladım demesini beklemiyorduk zaten de bu baya komik olmuş xd xd

µh tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün ekşisözlükte bir yazarın postunu gördüm, NK ile ilgili atılmış en iyi tespit olabilir dsf

Spoiler

--- spoiler ---
bir sürü night king death scene reaction videosu izledim, herkes mutlu herkes keyifli. türk izleyicinin bu ölümü kabullenememesini, o kadar basit miydi diye ağlamasını tamamen değil ama biraz bizim yerli ve milli night king'in asla ölmeyeceği kabullenişine bağlıyorum. böyle bir bela nasıl zart diye yok olabilir, bak bizimki hiç yok oluyor mu? her gün diken üstündeyiz. öğrenilmiş çaresizlik bizi mahvetti.
--- spoiler ---

Bu arada The Night King bestesi çok hoş. Özellikle başından ortasına kadar böyle bir fırtına-uğultu tadı veriyorken ikinci kısımda GoT theme ile kendini hatırlatıyor ve ondan sonra tırmanan gerilimi, yaklaşılan sonu çok iyi hissettiriyor. Müzik dizideki sekanstan daha başarılı bence. The Light of Seven ve S6E10 epikliğinde olmamasının sebebi bölümün parçanın gerisinde kalmış olması.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada NK ile ilgili birkaç alternatif teori gördüm, görmemiş olanlar için bahsedeyim biraz.

Spoiler

NK'nin ölmesine rağmen yok olmayacağı öne sürenler varmış. Dayanak noktası ise WWler, Craster'ın erkek bebeklerini NK'nin dokunmasıyla WW'ye çevirmesi. Ölüleleri skill atarak resliyor ama dokunduklarını ise dönüştürüyor. WWler + Dragon dokunarak, wightlar vs. skill atarak.

Önceki sezon Sakat vision atarken bir sahnede NK tarafından fark edilip koluna dokunmuş, geçen haftaki bölümde de sakatın kolunda izi görmüştük ve onla track atmış olduğunu söylemişti.

Sakata dokunmuşluğu olduğu için sonraki bölümler WW olabilir deniyor. Geçen bölüm Arya'nın ümüğünü sıkarken de dokunduğu için onun için de öyle bir ihtimal olduğundan bahsedilmiş.

NK ölürken magical item düşmüş olsa bu tarz bir devir olayı mümkün olabilirdi bence ama ben pek ihtimal vermiyorum.

Yukarıda bahsedilen senaryo gerçek olursa ne reaksiyon veririm bilemedim. Güzel bağlanırsa datmin edebilir.
 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

herkes ww olacak olsa herkesi yapardı, sadece bebeleri almazdı. muhtemelen sadece bebeleri yapabiliyordu. onun da sebebi hiçbir şey hatırlamayacak yaşta olmalarından falandır. bran da arya da ww falan olmaz baya saçma yani. bitti abi ww hikayesi işte dizi için.

yarınki bölüm yine lafla geçer zaten, bronn falan gelir jamie ve tyrion'a katılır vs.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Bizimkiler bu saatten sonra "bu isi nasil yapariz, bu dusmani nasil alt ederiz" diye kara kara dusunmesin. Arya'yi 5dk ortalarda gostermeyip sonra bilinmeyen bi yerden ziplatarak butun dusmanlarini oldurebilirler.

6 sezon su el kadar kiz hayatta kalsin diye disimizi siktik - olum makinesi olsun, herkesi dovmeyi ogrensin diye de degil, hayatta kalsin diye - sonra bir anda herkesi her kosulda dovebilen bir Mary Sue'ya donustu kendisi, en son da zart diye NK'yi oldurdu. O kadar planin stratejinin hepsi bosmus meger, o kadar insan hep yok yere olmus. Night King ve arkadaslari butun dizi boyunca Manowar grubu gibi poz vererek dolastilar, "iste simdi sictiniz" edalariyla artist artist girdiler sehre - onlarin da bi olayi yokmus meger. Direk Bran'i meydana koysalarmis, NK onu almaya geldiginde Arya kadrajin disindan zirt diye ziplasa olacakmis meger.

Su dizi bir olay gosteriyorsa bilin ki o onemsiz olandir, oradan bir sonuc cikmayacaktir - hep o sirada gosterilmeyen biri gelip bisey yapacak ve olayi o sonlandiracak. Daenerys ejdarhadan meydanin ortasina dustu, etrafinda oluler var, kesin olecek kadin - hop Jorah Mormont. Neden? Cunku ne yaptigini gostermemislerdi, gosterselerdi kurtaramayacakti. 

Ben artik Lannisterlar'in tarafindayim.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

NK'nin sezon ortasında ölmesi veya Arya tarafından ölmesi problem değil. Sezonun ilk bölümünde bile öldürülebilirdi bence yeter ki güzel kurgulanıp aktarılmış olsun. Sikindirik savaş ve anlamsız helalleşme bölümleri izlemetmek yerine savaş planları/stratejileri, amaçlar, çaresizlikler, kayıplar/fedakarlıklara odaklanıp daha çok gizem aydınlatıp yerine yenileri bırakılsaydı cayır cayır devam ederdi. Tonla alternatif ilgi çekici hikaye üretilebilir.

Arya ilerleyen bölümlerde Oberyn'in ölümü vari öldürülebilir.

4. Bölümün yarısında sela okutup ölüleri yakarlar, varys üzerinden bir süpriz destek ve bilgi haberi alırız. Kuzeyin durumu üzerinden bir gerilim pompalanır. Kings Landingde Cersei&Euron romantizmi izleyip, cersei'ye kimin ihanet edeceğine dair bir hava görürürz. Sakat, cüce ve çolak amaçsız kaldı bence ama Sakat tahtın varisi açıklayıp kuzeydeki gerilimi bitirebilir. cüce ve çolaktan birini bronn vurur, diğeri de intikamını almak için cersei'yi öldürür finalde. Sam dilsiz kalmış olabilir, sen bundan sonra otur olanları yaz dombili denir heralde.

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...